reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

asik dziwnego macie księdza:) Ja zostałam mamą chrzestną będąc po cywilnym, bo kościelny wzięłam dopiero 2 lata temu. Chrzestną P miała być siotra M mająca tylko ślub cywilny i ksiądz (inny) też nie robił problemów, ale została moja siostra, która zaś nie miała bierzmowania:) W każdym bądź razie nie zaszkodzi wam kościelny:D:D:D Na kiedy panujecie?

reklama
hej laski :-) ja tylko na chwilkę po pracy
Iwon oby inhalacje pomogły &&&
kasiek 8,5 :nerd: niezła zima ;-)
Munka super że już wszystko ok :tak:

dziewczyny jak to jest z tym tranem? jaki podajecie? bo ja myślałam o tym Mollers ale ten od 6 miesiąca jest o smaku naturalnym :baffled: a te smakowe dopiero od 3 roku życia :confused:

Ja kupiłam tran firmy Gaal. Skład identyczny co mollersa baby a cena połowę mniejsza. Daję tak 1/2 lyzeczki. Niby jest cytrynowy ale i tak rybami wali zresztą mollersa też bo koleżanka miała i spróbowałam.
Sz bez problemu lyka no ale też i fakt że ma chłopak specyficzne smaki :)

Młody pokochał inhalator! Inhalacje również. Dziś rano pierwszy glut odciagnełam. I Pneumolan też mu posmakowal ale to akurat mniej mnie dziwi.

Muńka fajnie że gorączka minęła.

Asik to powodzenia u księdza.

Iwon oby inhalacje pomogły &&&&&

Andzia zdrowia dla chłopaków.

Ja już w wyrku leze bo młody poprzedniej nocy takie koncerty krzyku dawał co godzinę że mało co zawału nie dostałam. Rano ledwo co oczy otwieralam a ten radosny jak skowronek.....

Kuba od 8 nie spał cały dzień jeszcze dostał jakiegoś hopla na podrzucanie no kregosłup mi sie łamie w pół.
Zasnął o 22 i to na siłe bo jeszcze chciał żeby go podrzucać no makabra z tym moim synkem.
Poszliśmy dzisiaj do mojej siostrzenicy też czerwcowa dziewczynka i tak sie o wszystko bili że tylko patrzyliśmy żęby sie które o co nie rąbło szarpali sie popychali szczypali wyrywali sobie normalnie wszystko. Myślałam ze mój Kuba tylko taki bo jedynak ale ona taka sama a ma siostre co prawda o 5 lat starszą no ale jednak.:-D

Któraś sie pytała jak z moim chłopem na razie dobrze juz mamusia nie rządzi sie ciekawe na jak długo? Z teściową sie nie odzywam juz sporo bo od listopada ale mam radoche nikt się nie wpierdziela. Chyba wkońcu pojeła że nie potrzebuje jej bezcennych rad bo sie do niczego nie nadają. Jakbym robiła to co mówi to bym miała Kubulka na suficie bo bym mu wszystko odpuszczała bo ona tak robiła. Uwaza ze jak dziecko sie myc nie lubi to sie myje je jak najżadziej no żenada.

Ostatnia edycja:
Kuba od 8 nie spał cały dzień jeszcze dostał jakiegoś hopla na podrzucanie no kregosłup mi sie łamie w pół.
Zasnął o 22 i to na siłe bo jeszcze chciał żeby go podrzucać no makabra z tym moim synkem.
Poszliśmy dzisiaj do mojej siostrzenicy też czerwcowa dziewczynka i tak sie o wszystko bili że tylko patrzyliśmy żęby sie które o co nie rąbło szarpali sie popychali szczypali wyrywali sobie normalnie wszystko. Myślałam ze mój Kuba tylko taki bo jedynak ale ona taka sama a ma siostre co prawda o 5 lat starszą no ale jednak.:-D

I koleżanka ostatnio przy "występie" Sz gdy mu zabralam telefon powiedziała że dziewczynki są grzeczniejsze od chłopców. A jej 6 letnia córka potrafi podejść i ją kapnac gdy ta na coś się nie zgadza. Więc moim zdaniem takie teorie jak również i te że dziecko które ma rodzeństwo jest bardziej "społeczne" to bajki. Wszystko od wychowania zależy. Rodzice muszą uczyć dzieci że trzeba się dzielić z innymi że innych bić nie wolno itd. Nie ma na to wpływu ani płeć ani drugie dziecko. Także luz kobieto. Takie fazy przechodzi każde dziecko a Ty nauczysz Kubusia jeszcze jak ma się zachowywać :)))
I super że z chlopem lepiej.
Ja teściowej też nie słucham. Wczorajszy hit: posmaruj małemu miejsce między oczami spirytusem to na pewno odetka mu zatoki!!!! Oczy by mu prędzej wypaliło chyba, wrrrrr.

Ostatnia edycja:
młodak- oj tak i tu mam potwierdzenie że nie ma reguły na to wszystko. Zależy od tego jak dziecko jest wychowane. Kuba jest mały ale mimo wszystko takie dziecko juz dużo rozumie, czasami jak sie niedobry robi to po prostu mówie do niego na spokojnie i mi kiwa główka dla potwierdzenia że niby rozumie na koniec daje mi buziaka na przeprosiny i dalej bawi sie ładnie. Jasne ze czasami to nie pomaga bo zaczynają nam sie maluchy buntować ale rozmowa nawet z takim brzdącem dużo daje.:tak:
hahah dobre ze spirytusem. A tak na poważnie posmaruj masłem zwykłym powiem że pomaga sama na siebie stosuje i kubulkowi też.

Iwon- zdrowia dla Młodego!!

Mlodak- pamiętaj,że spirytus dobry na wszystko!!!! Uwielbiam teksty Twojej teściowej! :-/

Josie - właśnie czytam książkę "fizjoterapia w pediatrii" i piszą o Twoim niejadku:

"ze względu na dominujący w tym okresie ogromny głód ruchów i wrażeń,dziecko często nie jest zainteresowane jedzeniem,co jest częstym powodem troski rodziców" ;-)

Josie - właśnie czytam książkę "fizjoterapia w pediatrii" i piszą o Twoim niejadku:

"ze względu na dominujący w tym okresie ogromny głód ruchów i wrażeń,dziecko często nie jest zainteresowane jedzeniem,co jest częstym powodem troski rodziców" ;-)
Czyli można powiedzieć, ze Janek rozwija się książkowo :)

Młodak, Patitka nie zawsze dzieci zachowują się tak jak rodzice je wychowują zobaczycie :) czego Wam nie życzę :) ale wpływ przedszkoli itp. robi swoje.

reklama
Do góry