reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Andzia zdrowka dla maluchow.

Alijenka gratuluje odstawienia smoka :)

Sunshine fajnie, ze pobyt w Pl udany - kg szybko zgubisz :)

Josie oby apetyt szybko wrocil.

MsMickey pamietam z dziecinstwa, ze jadlam mleko w proszku ucierane z cukrem :D

Kasiek no co za niedelikatna baba - powinna wiedziec jak sie z dziecmi obchodzic, a teraz mala ma uraz przez nia:no:

Sylka wspolczuje bolu glowy i ogolnej niemocy...

Aga tez nie masz na co patrzec tylko na wlosy w uszyskach :-D

Asik czworka maluchow do ogarniecia - powiem Ci, ze mialabys pelne rece roboty :-p

Papitka sliczna laleczka ;-)

Iwon zdrowka dla Julka. My tez tesknimy - rzadamy czestszych odwiedzin ;-)

Mamo Nikosia
witaj i rozgosc sie :)

Munka oby goraczka szybko przeszla. No i mam tez pytanie do Ciebie w zwiazku z cwiczeniami tylko nie wiem jak wytlumaczyc :-p Jak probuje robic pompki to nie daje rady, bo nie jestem w stanie zgiac tak reki w nadgarstku (tzn pomiedzy dlonia a przedramieniem nie ma kata prostego tylko bardziej rozwarty). Da sie cos z tym zrobic ? Co to moze byc?

reklama
Muńka nie wiem co by było gdyby Szymek miał mieć robione USG. On jest z tych co absolutnie nie pozwalają się dotykać żadnym lekarzom:-)

Kasiek
oj tak z tym bólem głowy wiecznie coś mam. Zaczyna się niby zwykłym bólem a po pewnym czasie kończy się migreną. Byłam kiedyś u neurologa w związku z tymi bólami migrenowymi bo były nie do zniesienia. Dała mi jakieś tabletki, które nadawały się tylko do kosza. Obecnie jedynie solpadeine przynosi choć trochę ulgi, ale i tak często nie likwiduje bólu całkowicie.

Iwon dzięki, jest trochę lepiej. Mam nadzieję, że przejdzie i migreną się nie skończy. A z tym pierogiem wiem, ze dobrze zrobiłam, ale wierz mi ze szkoda mi było mu zabierać bo Szymon rzadko sam z siebie sięga po coś nowego i z takim apetytem zjada. A co do pracy to wiem o czy piszesz. Pamiętam, że zawsze początek roku był koszmarnym okresem. Dopóki nie zamknęło się poprzedniego roku i nie zakończył się audyt roboty było nie do przerobienia.

Niespodzianka dzięki. Z bólem ciut lepiej i z mocą też;-) Nie lubię jak muszę się zmuszać żeby cokolwiek zrobić. A dzisiaj własnie tak miałam. Podniesienie się z łóżka było nie lada wyczynem.

Papitka mała laleczka. Mojego Szymona też wszyscy brali za dziewczynkę. Teraz jak ma włoski obcięte na chłopaka zdarza się to rzadziej.

Mamo Nikosia witaj i zaglądaj do nas :tak:

Ostatnia edycja:
Kasiek - nie bardzo potrafie rozczytać co mi napisała na tym skierowaniu, zobaczę jak opiszą probówki, ale mojej mamie nic nie wykazywały badania, a USG też miała zrobione tylko dlatego, że miała zapalenie oskrzeli, bardzo się dusiła i jak zrobiono jej prześwietlenie płuc, to w okolicy tarczycy "coś" wyszło, a jak sprawdzono to "coś" to były to wole guzkowate, ale urosły do środka i tylko z jednej strony, tak, że przepychały tchawicę. Oczywiście konieczny był zabieg.

Sylka - 3 lata temu jak byłam w Pl robiłam sobie USG i wszystko było w porządku, ale minęły już 3 lata i nie wiem co tam teraz jest.

andzia - cholesterol przy tarczycy - tak, ale u mnie jest jeszcze jedno mam takie małe żółtaki pod oczami (one najczęsciej są przy podwyższonym cholesterolu), miałam juz kilka razy sprawdzany mój poziom i był w normie, ale... teraz mam chore zatoki i na sińcach pod oczami są bardziej widoczne i tym pewnie też się lekarka zasugerowała. Ja tam z tego powodu nie płaczę - chodzę rzadko do lekarza, więc jak już mam zrobić jakieś badania, to wolę kompleksowo.

Najważniejsze, że antybiotyk zaczyna działać - nos juz mam jako tako drożny, tylko jeszcze ucho zatkane, ale z tym tez sobie poradzimy, tylko jeszcze ciut cierpliwości.

Kasiekz- Gabi też nigdy nie buntowała się podczas usg,ale ostatnie miała pół roku temu i nie wiem,czy teraz pozwoli tak gmerać sobie po brzuchu ;-)

Niespodzianka - odpowiem za jakiś czas,jak bede miala wiecej czasu

Mamo Nikosia - hej! Podczytywałaś nas,czy dopiero tu wpadłaś?

Kurcze, właśnie rozebraliśmy G do kąpieli i ma spuchnięte i czerwone to ramie po szczepionce... i to bardziej poniżej miejsca wkłucia niż centralnie w nim....ja chyba zwariuję. No i tempka po 6 godzinach wzrasta.....

Ostatnia edycja:
Papitka sliczny!

Iwon no rzeczywiscie ciezko z tym zlobkiem wam idzie...

Mamo nikosia witaj:)

A wiecie co, wczoraj sie poddalam i dalam mlodemu paluszki ryb e jako trzecie podejscie do obiadu. I zjadl 2, zdrajca....
Dzis za to nic od rana do kolacji nie zjadl oprocz kaszki i butelki mleka. Na obiad probowalam zupe, ryz z sosem i pulpetem, i omlet. Nie tknal nic. Na kolacje kanapke z szynka i serem i jablko prawie cale. I mus owocowy z torebki. Naprawde dostaje juz nerwicy

Josie współczuję niejadka. Mnie szlag trafia jak młody zamiast jeść jest zainteresowany wszystkim wokoło i nie wiem jak bym zniosła takie wybrzydzanie.

Iwon, MsMickey witamy po odwykach BB :)
Zaza a Ty gdzie???????

Witam też nową mamusię. Twój Nikoś urodził się x dokładnie tą samą wagą i wzrostem co mój Szymek :)

Sunshine dobrze że z bioderkami ok.

Kasiekz podziwiam że tak dajesz P rysować po wszystkim. Mój K to by chyba na zawał zszedł. Odkąd młody ma kredki to codziennie sprawdza ściany :))

Aga - włosy w uszach a fuuuuuj!!!!!!

Muńka nie zazdroszczę gorączki po szczepieniu. Opuchlizne trzeba zgłosić do przychodni?
Musisz chyba czymś przyłożyć aby obrzek szybciej zszedł. Trzymam kciuki za nocke bez gorączki &&&.

Kupiłam dziś.inhalator. Trzeba delikwenta trzymać bo chce naciskać ciągle on/off :)

Ktoś pytał o choinkę. Dziś rozebralismy bo obawialiśmy się że korzenie wypuści bo gałązki wyglądały tak:
DSC_1369.jpg
DSC_1370.jpg

Załączniki

• DSC_1369.jpg
    DSC_1369.jpg
    17,7 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC_1370.jpg
    DSC_1370.jpg
    18,3 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
Papitka sliczny!

Iwon no rzeczywiscie ciezko z tym zlobkiem wam idzie...

Mamo nikosia witaj:)

A wiecie co, wczoraj sie poddalam i dalam mlodemu paluszki ryb e jako trzecie podejscie do obiadu. I zjadl 2, zdrajca....
Dzis za to nic od rana do kolacji nie zjadl oprocz kaszki i butelki mleka. Na obiad probowalam zupe, ryz z sosem i pulpetem, i omlet. Nie tknal nic. Na kolacje kanapke z szynka i serem i jablko prawie cale. I mus owocowy z torebki. Naprawde dostaje juz nerwicy

a ja myślałam, że mój chrześniak jest niejadkiem.... współczuję!! też bym dostała nerwicy!

Muńka nie zazdroszczę gorączki po szczepieniu. Opuchlizne trzeba zgłosić do przychodni?
Musisz chyba czymś przyłożyć aby obrzek szybciej zszedł. Trzymam kciuki za nocke bez gorączki &&&.

no właśnie nie wiem jak jest z tym zgłaszaniem powikłań w przychodni.... muszę poczytać.

Niespodzianka - a czy wcześniej też miałaś tak z nadgarstkiem, czy to "świeża" sprawa?? A jakiś ból masz??

mlodak - choinka moich rodziców też puściła nowe gałązki ;-) im zawsze wtedy szkoda wyrzucić i tak sobie kwitnie :-D

Ostatnia edycja:
Munka, lyzeczka sody na szklanke wody i zrob z tego kompres. Zalecenie pielegniarki.

Mamo Nikosia :)

Niespo mleko z cukrem??? Jajks... :)

G miala usg brzucha ok miesiac czy dwa temu - weszla z Pe i ryk. Weszlam ja, usiadlam na liKu, G polozylam na sobie i jakos poszlo.

Mlodak no rzeczywiscie, choinka wiosne wyczula :)))

Moj maz sobie dzis nabyl ps4 mimo mojego STANOWCZEGO ABSOLUTNEGO ZAKAZU. Wiec ciche dni przed nami i tygodnie walki o granie sie zapowiadaja. Oby nie zaszlo tak daleko jak rok temu gdy gral online jak nalogowiec:/

reklama
Niespodzianka - przede wszystkim to nie oczekuj zgięcia w tym stawie do kąta 90 stopni, ona ma zakres coś koło 60 ;-)
No, ale odpowiedz mi na wcześniejsze pytania i pomyślimy.

MsMickey - thx, jutro zrobię mieszankę.

Do góry