reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam :) jakoś nie mogę się ogarnąć przy dwójce :) muszę ich pilnować, bo średnio za sobą przepadają :( tzn. duży małego nie akceptuje- przykre jak jeszcze widzę A wołającego buba(kuba), ale co zrobić.

Przewijaka nie używamy już od dawna, było ryzyko upadku z niego, zresztą przewijamy się przeważnie na stojąco.

Andzia takie zasady nic tylko w życie wprowadzać :D

Aylin oj czorcik Ci rośnie :D

Kasiek ja dałam ciasta dałam nie więcej jak pół szklanki cukru i było idealnie. A co do murzynka :D kiedyś w de odwiedził mnie 2,5letni Kuba, a ze tam ciemnoskórych pełno to raz mi w sklepie krzyczy "ciocia uciekajmy, a ja dlaczego, a on dziada widzę, a ja gdzie, a on mówi o i drugi- szybko uciekajmy, bo w tym sklepie same czarne dziady:baffled::baffled:

Muńka to fajną nockę mieliście :D i też uwielbiam park o tej porze roku :)

Asik nie pomoge, bo mój biega przeważnie na boso, czasami kapcie swoje nosi.

Pamka, A mówi : cyc(y), baba, aja(babcia), od wczoraj buba(kuba), lala, auo(auto), ola, aula(paula), mama, tato:baffled: generalnie słabo i nie zawsze wyraźnie. Nie to co nasze dziewczynki.

reklama
Aga - fakt to przykre jak jeddno dziecko olewa drugie. Ja też nie lubie jak Mati lata za Adrianem woła Ada Ada, a ten ma focha i mówi,że go nie lubi. Na szczęście rzadko sie to zdarza.

Mati wczoraj dał popis na dworze. Poznaliśmy na spacerze Nikolę ( 2 m-ce młodszą), ogólnie małe zainteresowanie laskami jeszcze u niego:-D;-), i podejrzewam że mama małej więcej do nas nie podejdzie, bo Mati namiętnie lał mnie po twarzy i bardzo był z tego zadowlony:wściekła/y: Myślałam,że już mu to przeszlo.:-(

Asik
- pociesze Cie, zę moj wczoraj sciagał non stop czapkę na spacerze. Narazie jast ciepło,a co będzie później????
Alijenka- mój jak mu cos nie pasuje to piszczy, a głos ma donośny :(
Na posiłki mleczne zastępcze nie mam pomysłu.

Ostatnia edycja:
Dzięki za głosy.

Żyję ale kiepsko u nas. Choroba Grubcia wykończyła mnie finansowo i podlamala psychicznie. Trochę z nim lepiej ale daleko do zupełnego wyzdrowienia.
A odwczoraj młody ma 37,5 temp. Innych objawów brak i nie wiem o co kaman. I co robić. Jechać do lekarza? Podawać coś? I co? Obserwować tylko? Zielona jestem no.
K twierdzi że to moja wina bo wychodziłam z nim na dwór. Bo według niego to w domu powinien siedzieć jak temperatura poniżej 23 stopni na dworze......

Iwon przewijaka używamy ale leży na ziemi bo na lozeczku to zrobił młody raz skok na główkę :)

Kusicie ta szarlotka.

Muńka nocy współczuję ale też miałam podobną. K postanowił podać lek przeciwgoraczkowy o 23:45 i potem poszedł spać. A ja walczyłam z Sz. Do 1:30!!!!

Wybaczcie ale nie dam rady pisać często. Zaraz młody wstanie więc skończy mi się luz. Potem K wróci i się jim zajmie ale ja do weta muszę gnac na kroplówkę.

A pogoda piękna i szlag mnie trafia że musimy się kisic w domu.

he, he, laski, przelecialam wzrokiem po forum (jeszcze nie czytalam) a juz widze, ze sie u Was co nie co dzieje ;-) U nas tez cyrki abraszki. Googlowalam zazarcie w poszukiwaniu info o skokach rozwojowych w drugim roku zycia i nie znalazlam nic (jak macie, to dawajcie!), poza tym, ze jest skok ok. 70 tygodnia, czyli mniej-wiecej teraz :-pTakze trzymajta sie kto musi, skok ma trwac ponoc ok. 5 tygodni :sorry2:Lece czytac.

Wasza i przypomniałam sobie. Młody nie mówi nic. Tzn nic zrozumialego. Tylko po swojemu jęczy cały czas. Ableubpuaum - tak dla przykładu. Pojęcia nie mam co to. Nawet mama już przestał. Mam się martwić?

matko ale napisalyscie, a ja tylko na chwile chcialam bo tescie dzisiaj najezdzaja, sprzatam gotuje itd.

na obiad dzis serwuje dorsza w sosie bazyliowo mietowym i ziemniaki na parze:-p:-D juz widze te miny!!! ze jak to ryba nie w panierce i bez kiszonej, ten sos taki dziwny, a do tego ziemniaki w ogole nie slone? HIHIHI

pola super niespodzianke ci maz zrobil :tak:

kasiek electrolux ergorapido - genialny :tak: uwielbiam go. tyle ze trzeba zwrocic uwage na moc, bo sa dwa rodzaje, ja mam ten najmocniejszy no i na panele starcza, na dywanie juz gorzej sobie radzi. ma tez wyciagany taki malutki do auta

dostalismy prospan na kaszel, oby mu przeszlo bo wczoraj sie zlamalam i wzielam go do nas do lozka w nocy :dry: nie wiem jaka dzis noc w zwiazku z tym

munka to ci impreze urzadzila, a tak sie balas szczepienia :blink:

Iwon u nas przewijak non stop w uzytku. do przewijania i po kapieli. my mamy taki duzy i gleboki z ikei. a ostatnio niestety mamy nawrot wstretu do przewijania :wściekła/y:

niani mojej pani zwrocila uwage na placu zabaw ze ten jas to ciagle w tej samej kurtce niewazne jaka pogoda :szok::confused: nie wiem o co kaman, ma cienka kurteczke ale jak jest zimno to sweter pod spod i jest ok... te baby to juz nie maja co robic na tym placu, tylko plotkuja

dobra odwrot do kuchni, buziaczki!

a, to ja sie pochwale. moj ostatnio chlonie slowa, jak go ucze to probuje usilnie powtarzac. w ten sposob w tym tyg nauczyl sie jajo (brzmi bardziej jak lolo), i niania. poza tym mam wrazenie ze wzglednie duzo mowi:-)

asik, kasiekz - a to jeszcze drukuja ksiazeczki o murzynku bambo? juz sie obawialam, ze nie sa political correct i trafily na cenzurowane ;-)Swoja dorga snilo mi sie niedawno, ze spotkalam na spacerze grupe afrykanskich studentow i sie zastanawialam, jak moj dziec zareaguje, czy normalnie czy gapilby sie jak sroka w gnat i narobil matce obciachu :confused:;-)

Aylin - moj uskutecznial podobna zabawe z ganianiem psy (tyle, ze psa uciekala na serio) a wczoraj i dzis zamiana rol - dziec ucieka z rechotem przed psem a pies leci i zebrze o bulke :-)

polaa - najlepszego z okazki imienin :tak:Moj nie wiem, kiedy wypadaja moje - zawsze sie dziwi jak dostaje zyczenia od innych :sorry2:

andzia - oczywiscie, za mamy normalne imiona - i dziec i my :-) Nie wstydzimy sie ich ani nic w ten desen. Po prostu wole na publicznym forum pozostac incognito :happy2: A jak dlugo karmilas UU straszaka?

Dziewczyny - transportem morskim rzeczy z Chin potrzebuja 3msc, o ile sezon nie jest sztormowy :tak:Samolotem szybciej ale kilkadziesiat razy drozej :-p

mlodak: 37,5 to jeszcze nie goraczka, smigajcie na dwor !

reklama
o kurcze to u jaska dzis 71 tydzien sie zaczyna. a dopiero co go chwalilam ze taki grzeczny i bezproblemowy:baffled:

no i zabkowania to nie pamietam chyba od wiosny. u nas stanelo na 7 zebach. i nie widac nic na razie. juz nawet nie pamietam jak to jest jak zabkuje

Do góry