reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
A skoro dziecko się wyspało, to znaczy, że rodzice się nie wyśpią...:sorry2:

My leżymy w łóżku, w pokoju ciemno,młoda chowa się za czym może i robi nam akuku. Ostatni raz takie akcje były jak jeszcze nie chodziła i rozrabiała na łóżku.

Ostatnia edycja:
Pierwsza?
Młodak -zaglosowane. A co u ciebie? CZogo milczysz?
Munka - wyspana?;-):-)
Josie - lepiej idz do lekarza. Po katarze kaszel - trzeba sprawdzić.

Tez chciałam wczoraj upiec szarlotkę, ale w sklepie osiedlowym nie było jabłek:szok: Albo M mnie okłamał, bo za tym ciastkiem to on nie przepada:wściekła/y: I z czyjego przepisu robiłyście??? Josie??

mlody dzisiaj odprawil koncert poranny ... od wyjscia tatusia do wejscia do windy (jechal do zlobka) czyli ok 30 minut ... za cholere nie wiem o co mu chodzilo ... ale nic nie pomagalo a mi sie na glowie wlos zjezyl ... a w zlobku pieknie poszedl do cioci :|... powiedzial mama zrobil papa i juz ... a wczoraj lepiej bo jak zostal postawiony na podlodze o on smig miedzy ciocia a drzwiami i sam wbiegl do sali ... nawet sie nie obejrzal ... co za dziecko ... oczywiscie je ladnie spi ladnie nie placze ... a w domu maaaaasakra

no i dzisiaj idziemy do lekarza coby sprawdzic ... bo katar nie przechodzi i kaszel doszedl... jeszcze ta 4 sie wykluwa ale ilez mozna miec katar

Muńka
jak nocka ? o raju ale Gabi dala czadu :D

Josie moze ma podraznione gardelko po katarku ... ale lepiej sprawdzic ... a chrypki jakiejs nie ma ? my tez dzisiaj do lekarza bo nam zaczal kaszlec ...

Mlodak
zaglosowane :)

Aga straszne .... niestety takich rzeczy sie nie przewidzi

Ostatnia edycja:
Hej babulce :)

Zaraz Was poczytam, bo robię małą przerwę na kawulca.
Młody dzisiaj przespał całą noc i obudził się o 6.30 :szok: Nie wspomnę Wam nawet, że dzisiaj był mój dyżur :-p Jestem wyspana :-):cool2:

Dzięki baby za odp. w sprawie bucików. W takim razie my też jeszcze się nie spieszymy z zakupem zimowych :tak:

Aaaa, póki pamiętam - muńka mój też miał mmr w rączkę :tak:

Hej

Wiecie co, chyba uduszę moją mamę... kupiła młodemu książeczkę o murzynku bambo, D. pokazywał obrazki a ona mówiła co to. D. pokazuje gołą stopę a maja mama mówi ' bambo nie ma bucików' i co? Damian od wczoraj ściąga kapcie, buty a nawet skarpetki i śmiga na bosaka:baffled:

Niespodzianka ma dziewczyna tupet:no:

Kasiek ja Cię nie chcę straszyć ale jak z młodym zaciążyłam to też miałam objawy jak na okres a @ nie nadeszła

Aga ale masz wesoło z chłopakami;-)
Co do mamy M. to straszne, że po niewleczonej chorobie takie powikłania:no:

Josie ale będziesz mieć błysk w domu jak J. odkurza:-D
Oby ten kaszel to nic poważnego

Sunshine zmiana męża na lepsze:tak:

Sorki jeśli komuś nie odpisałam ale ja tak na szybko dzisiaj

Dzień dobry
dziewczyny jankowi w weekend skonczyl sie ponad tygodniowy katar i niby wszystko ok ale w nocy tak kaszle od dwoch dni... ma takie napady ze 20 minut potrafi kaslac przez sen. w dzien nie ma kaszlu ani kataru. nie wiem co zrobic? wilgotnosc w pokoju ok. chyba do lekarza z nim musze jutro isc:crazy: zeby tylko znow czegos nie zlapal

Tysia Tak miała - nam pediatra powiedizała ze jezeli kaszel występuje tylko w nocy to byz moze ma odraznienie po katarze, lub jakies resztki jeszcze spływaja do gardła. Miałam psikać tantum verde i dawac lipomal na noc. Po 3 dniach przesżło.

Moja G właśnie się obudziła, włączyła sobie pianino i "gra" :szok::szok: łazi po całym mieszkaniu, gada, śmieje się... o co lotto!!!! czy takie akcje też zaliczają się do objawów poszczepiennych ??? :-)

Najgorsze, że nie widać po niej żadnych oznak zmęczenia...

wyspała sie dziewczyna jak nic.

A u nas masakra - mała 2 dzień ma biegunki, nie moze spać - 4 ciąg dlaszy. Od sierpnia idą i idą. Teraz widzę ze przebikaja sie kolejne 2 "czubki" górnych.

A wczoraj moje dziecie biegało z banka po wodzie dystylowanej (5 litrowej) i goniło kota po całym mieszkaniu. Jak dopadła bidene zwierze to buch go banką. Jak trafiła to się zasmiewała do łez. Jak nie to rechocik i goniła dalej. Dobre 20 minut tak za pusia latałą. A puś - chyba zabawa jej sie podobała bo zamiast uciekać tam gdzie zawsze się chowa to uciekała, i zatrzymywała się aby mała mogła ja dogonic.

sunshine widocznie zrobiłaś mega dobrą zupę:D

josie ty mi tu pisz jeszcze raz jak nazywa się ten twój odkurzacz bom zainteresowana:p

muńka ja gotuję w dużym garze i wlewam jej 3/4, ale nie mam pojęcia ile to litrów. Na oko, jak dasz za mało to dolejesz, jak za dużo to się wygotuje:) P miała ostatnio taką akcję z 3 dni temu, ale o 2.00 w nocy:D

aga z tej całej sytuacji to tylko dziecka szkoda:/

andzia ja zrobiłam z josie:)

kasienka z drugiej strony dobrze, że chociaż w żłobku jest grzeczniutki:p

iwon gratuluje przespanej nocki!:)

asik z bambo to pamiętam historię z moją siorą. Tata jej mówił żartobliwie, że to murzyn. No i ma 3 lata i stoi z mamą i tatą w kolejce w aptece. Przychodzi pan ciemnoskóry i siora ciągnie tatę za sweter krzycząc na całą aptekę: 'Tato, tato, patrz murzyn':D:D Ty asik!!! Ty mnie tu nie denerwuj z tym okresem:D

aylin
zdróweczka dla małej! Kot mojej mamy też zawsze ociekał przed P, a ostatnio wyluzował i ma w d... Chyba się poddał:D

Ostatnia edycja:
Witam

Aga biedny Max i Jego mama :-( Przykre to

Asik haha udanego masz synka :tak: :-D Usmialam sie, babcia chciała na pewno dobrze z ta książka ;-)

Sunshine Aurelka tez dobra :-D Koniec mleka, czas na zupy na kolacje :)

Aylin zdrowka dla Małej

Kasienka daj znać po lekarzu

Josie, Sunshine to sie nasi mężowie chyba Umówili :)

U nas chorobsko przechodzi na szczescie, zupełnie inne dziecko niż wczoraj. A w ogóle to wczoraj byłam cały dzien zła na męża, byłam pewna, ze zapomniał o moich imieninach, i jeszcze do pracy wyjechał wcześniej, myśle sobie super, tez o jego zapomnę (ma za tydzień w sobotę) a ten wraca za 15 minut z bukietem plus bransoletka, stwierdził ze zapomniał o kwiatach a głupio bez a nie chciało mu sie wcześniej bo był zmęczony i spał po pracy a mi sie juz beczec chciało :)

Ostatnia edycja:
reklama
kobitki... juz niedlugo nas to czeka a tak mi sie rzucilo w oczy BUNT DWULATKA

Jak przetrwać bunt dwulatka - Dziecko w INTERIA.PL - ciąża, poród, wychowanie dzieci

Iwon super ze nocka przespana :) kiedy powrot do zlobka ?

Asik na bosaka zdrowo... byle nie na polu :p

Aylin dzieki za podpowiedz z lipomalem :) i fajna zabawa z kocurkiem

Kasiek dobrze ze go w akcji nie widzialas :p

Polaa​ pieknie sie zreflektowal :p a my takie zolzy nie wierzymy w naszych mezow :p

Do góry