reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny kochane jestescie z tymi zaproszeniami :-)Az szkoda, ze u mienia prawka brak.

Iwon wspolczuje nocki. Bablowi przejdzie to "naraczkowanie". T tez mial takie fazy. Np jak gotowalam to koniecznie chcial zobaczyc co (nawet ziemniaki obieralam z nim na rekach), pozniej jak szlam do kuchni to nie chcial na raczki tylko broil w pokoju, teraz ma pol na pol :p

Kasienka szkoda chomisia. Oby nastepny wytrzymal dluuugo.

Josie to ladnie - porcja prawie podwojna. Kurde ja tez nie znosze jak mi dziecia ktos na sile probuje przechwycic (ktos czyt. tesciowie). Az sie boje przylotu do Pl ;-) Powiedzialam L zeby nic nie mowil rodzicom, to im zrobie niespodzianke... az mnie korci zeby sie w ogole nie przyznac, ze jestem :-D

Andzia fajnie by bylo Zamosc zwiedzic, ale jak Zaza napisala - pipki nie ma ;-)

Aronia moze dziec chce rodzenstwa dlatego gumki nadgryza :)

Alijenka a co sie stalo z kotkiem? Wspolczuje.

Sunshine ucaluj Perelke, taka ma smutna buzke...

mój D nosi młodego na przedramieniu, tak bliżej zgięcia w łokciu;-) tylko, że przedramię D w tym miejscu jest prawie jak moje udo:-p więc ma na czym nosić ;-)

Czy D to skrot od vin Diesel ? Jak tak to sie obrazam :cool2::dry:

Bylam w sklepie i kupilam sobie w koncu puszor :) Moje staniki to tragedia. Mam jeden mozliwy, a reszte trzymam tylko w razie prania tego jednego :p Dzidzia spi - obstawiam, ze jeszcze z 15, pozniej obiadek i na spacer. Kurcze mam troche stres przed wyjazdem (bo sama), ale jak pomysle, ze nie bede musiala sprzatac (za duzo), gotowac, robic kanapek i jeszcze bede miala pomoc z mlodym to sie sama do siebie usmiecham.

reklama
Do chcących zakończyć UU. Znajome panie w aptece powiedziały, że mięta nie zakończy laktacji - ona łagodzi skutki zaprzestania i delikatnie zmniejsza tylko i wyłącznie jeśli dziecko nie ssie. Za to poleciły coś ponoć rewelacyjnego i homeopatycznego. Pono jest to mega skuteczne i wszystkie mamy zachwalają - Ricinus Communis marki Boiron. Farmaceutka pytała mnie 2 razy czy na pewno chce zakończyć karmienie nim sprzedała te granulki:p Bierze się pod język 3 razy dziennie po posiłku 5 kuleczek:)

aylin
właśnie jak pisze alijenka, maxi cosi drogi, ale też słyszałam same dobre opinie! Właśnie zmieniłam sklepi i dalej dupa. Mama ma kupić ze specjalnej 'rasowej' hodowli (tamtą miałam z takiego miejsca i właśnie wszystko było z nią OK).

alijenka
małe kotki macie, wow:) Jak to je cebulę surową!!!:D

iwon oby szybko te bestie im wylazły, ja też już mam dość!

josie to nie myśl tylko wpadaj!:) Nowy będzie już ze specjalnej hodowli, bo inaczej oszaleję:p

aronia mój ma brzuch wystający :D:D

Ostatnia edycja:
alijenka no tak przez trzebnice przejezdzam na pewno :tak: tyle ze zazwyczaj w okolicach 22 gdy maly spi i mi zalezy zeby sie nie obudzil. ale na pewno bedzie kiedys tak ze pojedziemy w dzien to wtedy bardzo chetnie wpadne na kawke i zapoznamy maluszki :-) w listopadzie bede sie sama z mlodym wybierac do poznania na dlugi weekend chyba to moze wtedy bym wpadla hmmm :) moze po drodze jeszcze zaze odwiedze i mi caly weekend zajmie dojazd do poznania :-D

kasiek wiec powodzenia z tabletkami :tak:

aronia moj nosi chyba tez na przedramieniu, i tez ma je dosc spore. wiec nie ma z nadgarstkiem problemow. ale u nas tez noszenie sporadyczne, po schodach glownie i do auta:tak:

Niespodzianka nie wiem co się z nim stało poprostu chyba był chory, wyszedł ze swojego miejsca i padł :-:)-(

kasiek nie mamy małych kotków, był tylko jeden :-:)-(
no normalnie je surową cebulę, jak robiliśmy grilla to wchodziła sobie na ławkę przy stole i brała obraną i jadła :-D

josie to koniecznie musimy się kiedyś spotkać jak będziesz za dnia przejeżdżała :-)

wiecie co pamiętacie jak kiedyś pisałam że moja Niuśka ma jeden policzek większy?? strasznie mnie to dalej martwi, pediatrzy mnie zwodzą bo niby twierdzą że to się samo wyrówna, mój K też mówi że ja sobie wszystko wyolbrzymiam i teraz nie wiem czy czasami nie iść z tym do neurologa co myślicie ????

Ostatnia edycja:
hmm nie wiem czy neurolog takimi rzeczami sie zajmuje? ale jak ma cie uspokoic to moze idz zapytaj. a duzo wiekszy ten policzek? na fotkach nie zauwazylam

dziecko obiadem pogardzilo, zjadlo 3 plasterki kielbasy suszonej - surowej :szok: ojciec mu dal, ku uciesze babci.
a tesciowa juz research zrobila wsrod kolezanek i okazalo sie ze pierwsze dziecko jest zawsze niejadkiem bo mama sie za bardzo stara a drugiemu sie juz niby daje co popadnie i te dzieci wtedy ladnie jedza. "sama zobaczysz" MAAAATKOOOOO!!!!!!!!!!!:szok:

alijenka ja nic nie zauważyłam, aby jeden miała większy. Jak się martwisz i faktycznie coś widzisz to może lepiej skontrolować, ale główka dziecka zmienia się chyba aż do 3 roku więc może pediatra dobrze mówi. Ojej jak jeden malutki był i to wasz to współczuję, tak sam z siebie czy jakoś zginął tragicznie?

alijenka aga dajcie mi wasze maile na priv a dostaniecie foteczki jak ściągnę:p

Ostatnia edycja:
wiecie może faktycznie lekarze mają rację bo nikt tego nie widzi tylko ja no i tego na zdjęciach nie widać tylko w lustrze

kasiek nie wiem dlaczego on zdechł, może było mu za zimno może był chory nie mam pojęcia :confused::confused::confused:

alijenka kiedys czytalam ze tylko denzel washington ma idealnie symetryczna twarz (tzn jest bliski idealu), a wszyscy inni maja niesymetryczne, byly nawet zdjecia takie polowki przylozone do siebie :tak:

wiecie czego sie dowiedzialam wlasnie... sasiadka tesciowej zza plotu ma 10-letniego synka i on jest taki niesmialy, i pare tygodni temu go strasznie bolal brzuch, chodzili po lekarzach w koncu zrobili mu rentgen i sie okazalo ze ma dlugopis w odbycie, tzn juz w jelitach... i zrobili mu to koledzy z klasy..... czyli inne 10-cio latki. nie wiem jak mozna?!?!!? i to w tym wieku? jak sie takie bahory wychowuje??????? chlopiec nadal w szpitalu mial juz 3 operacje bo tam bylo straszne zakazenie i musieli mu kawalek jelita usunac. no normalnie cala sie trzese! i w dodatku matka tego nawet na policje nie zglosila bo ten maly nie chce o tym mowic i nie chce powiedziec kto mu to zrobil....

reklama
Zaglądam już któryś raz z kolei i jakoś nie mam weny do pisania dzisiaj:-( więc wybaczcie

wiecie czego sie dowiedzialam wlasnie... sasiadka tesciowej zza plotu ma 10-letniego synka i on jest taki niesmialy, i pare tygodni temu go strasznie bolal brzuch, chodzili po lekarzach w koncu zrobili mu rentgen i sie okazalo ze ma dlugopis w odbycie, tzn juz w jelitach... i zrobili mu to koledzy z klasy..... czyli inne 10-cio latki. nie wiem jak mozna?!?!!? i to w tym wieku? jak sie takie bahory wychowuje??????? chlopiec nadal w szpitalu mial juz 3 operacje bo tam bylo straszne zakazenie i musieli mu kawalek jelita usunac. no normalnie cala sie trzese! i w dodatku matka tego nawet na policje nie zglosila bo ten maly nie chce o tym mowic i nie chce powiedziec kto mu to zrobil....
Straszne do czego dzieciaki są zdolne:szok::szok::szok:

Do góry