reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

asik - to nie masz się czym martwić.

josie - G omleta wciąga, więc jajo tak jej przemycam, ale muszę też te przepiórcze kupić, albo z normalnych zrobić pastkę.

Bobie Budowniczy - ja też Cię podziwiam ;-)

kasiekaz - miłego biegania!!

G zjadła 6 placków z jabłkami i bananami, ja wymiękłam po 5-tym :-D:sorry2::szok:

reklama
sama w de wyremontowałam mieszkanie od szlifowania drzwi okien, po panele i wierciłam też.
agaundpestka - to ty kobieta i do tanca i do rozanca! brawo! :tak:

Fajne te kawiarnie we Wroclawiu (i innych duzych miastach), u nas nic takiego nie ma a z pewnoscia bylabym tam czestym gosciem :zawstydzona/y:

josie - nasz te woli zoltko :-)

Munka - mmmm, uwielbiam placki z jablkami, nie dziwie sie G! :tak:Ales mi smaka narobila!

Co do fotelikow: tak, sa takie do 18kg a nawet do 25kg. Cala Skandynawia w takich jezdzi i to ustawowo. Sek w tym, ze sa, jak juz pisalam na poczatku, pierunsko drogie (te, ktore znalazlam, od 1600zl w zwyz). Na pewno tez, kiedy dziec sie przyzwyczail jechac do przodu to woli do przodu. I na pewno te do tylu maja mniej miejsca na nogi. Takze wad one maja bez liku. Ale jesli sa az o 80% bezpieczniejsze to jest to duzo, moim zdaniem. Poza tym dzieci w fotelikach 0+ (nasz jest do 13kg i dziec sie jeszcze w nim miesci, choc na styk) tez jezdzily do tylu, wiec az tak egzotyczne to to nie jest. Znajomi maja taki fotelik i sobie chwala a ich dziec raptem 2 msc mlodszy. Ja sie nad tym nigdy nie zastanawialam az do tej sarny :eek:

Munka
- skoro z Ciebie specjalistka to mam do Ciebie pytanko z innej beczki: od jakiego wieku zalecalabys/dopuszczala jazde konna? Mnie tlumaczono zawsze (a jezdzilam konno kilkanscie lat), ze nie wczesniej niz od 4 lat. Tym czasem widze, ze kolezanka sadza swoje dziecie jeszcze przed ukonczeniem roczku :szok: Myslisz, ze tak wczesnie juz mozna? Na moj nos to za wczesnie :sorry2:

hej,
zaliczyłam własnie wizytę u pani pediatry naszej. Mała kaszlała od 3 nocy. No i ładnie sama ja leczę. dokładnie to co mi zaleciła + pulmeks dodatkowo. Choroba od pierońskich 4. I szczepienie zarówno pani od szczepień jak i pediatra kazały przełozyc na czas daleeeeki. Jak dzien bedzie 100% zdrowy i brak zagrozenia jakiejkolwiek choroby. Czyli albo ostra zima albo przyszłe lato.

muńka następna! Piękneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee i uduszę za to, bo teraz będę musiała zakupić. Wybór trudny:p

aylin nawet nie wiedziałam ze w lidlu i biedronce jest mleko kokosowe i to tak tanie - dzięki:)

muńka aylin a ja zakupiłam takie i są bardzo fajnie cieplutkie: http://allegro.pl/legginsy-rajstopy-rajstopki-bez-stop-48-kol-86-92

takie geterki odpadaja - ściaga skarpetki :) wiec ja wole ratuzy zwykłe.
A mleczko jest - ostatnio nawet w lidlu promocja na nie była. Po 3.99. w bierdonce u mnie jekies resztki po tygodniu chinskim zostały - i mleczka pod dostatkiem. I całkiem niezle.

Co do jazdy w foteliku,to generalnie logiczne jest to,że dla kręgosłupa szyjnego, bezpieczniejsza jest jazda tyłem (szczególnie dla dziecia). Nie miałabym nic przeciwko gdyby G jeździła tyłem, obawiam sie tylko,że sama juz bym z nią nie pojeździła,bo musi mnie widzieć,a przednia poduszka się nie wyłącza :-/
A są w ogóle foteliki dla takich dużych dzieci do jazdy tyłem??

są. U mnie w rodzinie sa tacy lekko szurnieci na punkcie ochrony dziecia (i nie o fotelik mi tu chodzi a o całokształt) i kupowali. Cos koło 1800 zł. Ich mała drze się na sama próbe wsadzenia do auta. A jak naszym gdzies ich odwoziłam to siedziała cicho- jak zamurowana. To przemawia wg mnie równiez na niekorzyść tych fotelików. Dzieciaki sa na takim etapie ze chcą jeżdzić jak rodzice - do przodu a nie do tyłu.

Fajne te kawiarnie we Wroclawiu (i innych duzych miastach), u nas nic takiego nie ma a z pewnoscia bylabym tam czestym gosciem :zawstydzona/y:
nosz to gdzie ty mieszkasz?? W środku puszczy? :) Nawet na moim południowowschodnim zadupiu mamy takie kawiarnie. Ale moje zadupie ma też fontanne multimedialna i jedyna w europie okrągłą kładkę. A i kosze na śmieci z bangkoku.....

Aylin - z puszczy pochodze a mieszkam na pustyni ;-) Najblizsza kawiarnia dla dzieci jest godzine jazdy od nas, trudno, zebym tam "ot tak" wpadala :zawstydzona/y: U nas sa spotkania "raczkow" (od raczkowania) organizowane przez... szpital i tam chodze ale tam sa dzieci do 1 r.z. i choc mnie nikt nie wygania to jednak moj tam nie ma kompanow do zabawy.

MsMickey - jak pisalam, rozmawialam z doradczynia laktacyjna. Miete pieprzowa mozesz wg niej pic bez limitow - powinna zmniejszyc laktacje a przy odrobienie sczescia nawet zmienic smak mleka na zniechecajacy. Radzi ona tez ograniczenie wstepnie karmien do dwoch na dobe: rano i wieczorem. Jesli dziec Ci sie sam od tych sposobow nie odstawi, to mozesz kombinowac z kwaskiem cytrynowym na sutki. Z medycznego punktu widzenia na tym etapie nie grozi Ci nic przy radykalnym odstawieniu (zadnych zatorow itp, jakby bylo Ci bylo jednak nieprzyjemnie zbyt pelno, mozesz troche sama wydusic ale nie przystawiac i nie odciagac laktatorem), to kwestia bardziej emocjonalna. Nie wiem, czy zagladasz teraz na bb to na wszelki wypadek skopiuje tego posta i wysle Ci na priv.

Alijenka cos tam zaczelam czytac, ale powoooli. Na wstepie napisane, ze stosuje sie od 2 lat wzwyz wiec odpuscilam troche.

Kasiek ale Pola odwalila z tym mazaniem. Pewnie cichutko siedziala, a Ty sie cieszylas, ze mozesz zupe dokonczyc ;-) Moja kolezanka kupila swojemu synkowi specjalne mazaki do pisania po kafelkach. Jako, ze szafki w lazience ma z czegos blyszczacego (podobnego do kafelkow) to po nich tez pozwolila mu mazac. Wyobraz sobie jej zdziwienie jak z szafek nie zeszlo...

Munka to daj znac kiedy bedziesz jechac ta autostrada - stane na poboczu ;-) A ocieplacze bardzo mi sie podobaja te w puzle, ale sa malo uniwersalne :p

Aylin zdrowka zdrowka i jeszcze raz zdrowka

hej

wybaczycie mi, że wam nie odpiszę ? :zawstydzona/y: przeleciałam na szybko co tam się działo ostatnio na BB... zaczęłam cierpieć na brak czasu :dry: i w pracy nie mam jak was poczytać, a co tu o pisaniu gadać :(

tort smakował nie tylko babci, ale wszystkim! i powiem wam, że na prawde był pyszny:tak: taki zwykły smietanowy z owocami, ale lepszy jak w cukierni;-)
natchniona upiekłam przed chwilą kolejnego "leniwca":-D

weekend na Dolnym Śląsku udany! S dawał czadu, ale się już chyba przyzwyczaiłam, że on non stop jęczy i krzyczy:dry:

obiecuję od jutra być na bieżąco

Zamiasta odrabiac lekcje to ja z Wami siedze :cool2:

Niespodzianka- tak to wlasnie jest z tymi sprzetami, psuja sie tuz po gwarancji, dobrze, ze ubezpieczenie macie :tak: i zazdroszcze wylotu do PL :rolleyes:

Alijenka- slodziutki ten kombinezon a papucie piekne!!!

Aylin- heh mamy takie same czapy :-p i Adriena tez ma taka ;-) a reszta skarbow boska!!!! ja tez juz zakonczylam lowy teraz czekam az mi sie to zwroci :-p

Asik- jak tylko chwilke chodzi na paluszkach to nie ma co sie denerwowac ;-) i super, ze spotkanie sie udalo :tak:

Zaskoczeń kupsztalowych ciąg dalszy. Dziś G stoi i słyszę, że stęka, spojrzałam na nią, a ona "chce, chce", zapytałam, czy chce kupkę, a ona "tak", to ja ją za rączkę i do łazienki na nocnik. Kupkę zrobiła w drodze w pieluchę, ale cieszę się, że sama zwróciła na to uwagę :-) Ciekawe, czy faktycznie niedługo będzie wołać :confused:

Dziewczyny, jakie rękawiczki kupujecie maluchom??? takie z paluszkami, czy tylko z kciukiem?? Wydaje mi się, że z paluszkami wygodniejsze, ale nie mam doświadczenia. Pamiętam tylko, że kiedyś to raczej takie z kciukiem nosiłam:-D

te nasze pociechy coraz wiecj kumaja wiec pewnie nie dlugo nadejdzie ten moment kiedy powiedza "mama kupa!":-D
Perla tez jak chce kupe to siada na nocnik ale w pampku albo pokazuje lapiac za pieluszke a ja wtedy "no to siadamy" zdejmuje pieluche a tam juz kupa :-D:szok:

A rekawiczki mamy z kciukiem ;-)
Mati ma znowu antybiotyk, zalega mu na oskrzelach i kaszle okropnie buuuuuuuuuuuuu:-(
Dzis siedze z nim w domu, na reszte tygodnia robie zapisy po rodzinie, bo na zwolnienie znowu nie chce (i nie moge) iść.

Zdrowka :tak: dobrze, ze masz rodzine do dyspozycji :tak:

Zaza- moze odkrylas powolanie z tym tortem :-D fajnie, ze kazdemu smakowal :-)

A ja dzis obiadek zrobilam pulpeciki z makaronem, pieczarkami i porem w sosie jogutrowo-serowym :happy2: i mloda sama pieknie jadla :tak: a na deser muffinki bananowe (munka- uklony za przepis) w sam raz dla leniuch takiego jak ja :-p teraz tylko bede zmieniac owoce i dodatki :happy2: W kolejce czeka najprostrze ciasto na swiecie (kasiek) ;-)

A teraz uciekam pod prusznic i do nauki :ninja2:

Tutaj:

Getry ocieplacze rozmiar uniwersalny DUŻY wybór (3571325274) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

podobają mi się 5,6,7,10, 13, 14, 57. Chcę dwie pary i nie wiem, które wybrać.

5 i 13 :p ale mi te z jeżykiem jeszcze sie podobają - 37 chyba.

Ale dzis zaszalałam i poszłam do h&m i kupiłam jej getry o takie:
H&M NOWE GETRY OCIEPLACZE ECRU__BABY (3551492866) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
tylko nie wiem czemu tu takie drogie. W skleie sa po 9.90 bez promocji

reklama
Sunshine - naprawdę? I jak się Aurelce nosi? Nie ściąga jej? Boję się że młoda będzie chciała ja ściągać. Ja czekam niecierpliwie na listonosz sz a ;) a w czwartek jadę na wyprzedaż szafowa do mojej koleżanki - pewnie znów coś tysi kupię :confused:

Do góry