reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

kasiek co to za furby? :happy2:
Asik mój starszak dłuuugo chodził na palcach, potem mu przeszło, samoistnie :blink:

Za waszą namową wystawiłam na allegro laktator i ... sprzedałam :rofl: Kupię jakieś fajowe buty zimowe dla bąbla albo może jakiś ekstra łaszek dla niego :cool2:

reklama
ja zawsze też z tego polewałam, bo to 290zł kosztuje!!! mam to szczęście, że zachowały się trzy różne po mojej siostrze w stanie idealnym, wystarczyło włożyć baterie i mam z głowy. na prawdę dzieć bardzo go lubi i wszystkie inne miśki mogę sprzedać:p teraz go czesze:D

iwon oto moje furby, ta po lewej to dziewczynka, ale straciła jedną brew już za czasów mojej sister, trzeci to 'śpioch' i jest w sypialni:D
20131001_145913.jpg
Ruszają uszami, oczami i dzióbkiem, dają buziaki, mówią gdy się nudzą, chrapią, bekają, śpiewają, mówią ze są głodne, że kochają i chcą aby je przytulić itp. Ja mam taką właśnie starą wersję 10 letnią. Teraz są jakieś Furby za 290zł zintegrowane z telefonem dla starszych dzieci:ppp

Załączniki

• 20131001_145913.jpg
    20131001_145913.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
asik - chodzenie na palcach jest najczęściej normalnym etapem w rozwoju maluszka. Nie musi od razu oznaczać czegoś złego. Dzieci mają kaprysy, jest im tak wygodniej, ale też może to wynikać z budowy stopy jaką mają małe dzieci. W każdym razie, jeśli chodzi trochę na palcach, trochę normalnie, to nie masz się czym przejmować.
Jeśli chodzi tylko na palcach, to poczekaj troszkę, obserwuj i staraj się go zachęcać do chodzenia prawidłowo (wiem, że może nie być łatwo). Jeśli nie będzie młody wykazywał chęci stąpania prawidłowo przez dłuższy czas, to możesz pokazać go ortopedzie.

aronia ja nie powiedziałam że jazda przodem jest bezpieczniejsza niż tyłem tylko to, że maluchy są bezpieczniej zapięte w pasy niż my dorośli, ale ja nie wyobrażam sobie jazdy z półtorarocznym dzieciem w pozycji tyłem i to samemu nawet na przednim siedzeniu, a ja nie patrzę na statystyki w innych krajach bo niestety żyjemy w PL i nie ma co porównywać

Muńka ocieplacze zarąbiaszcze !!!!!!!!!!!!!! i nie pomogę które masz wybrać !!!!!!

kasiek, Aga a o której byśmy miały się spotkać ????? widzę że dalej nie ma pomysłu na miejsce :-:)-(

asik moja chodzi na całej stópce choć czasami widzę że sobie staje na palcach ale to raczej widzi jak ja czasami na palcach staję aby coś sięgnąć

Wyskoczyliśmy na plac zabaw, młody szalał aż wchodząc na zjeżdżalnie potknął się i poleciał na nosek

Dzięki za odp co do chodzenia na paluszkach. Młody ogólnie chodzi normalnie na całej stopie ale kilka razy dziennie po około minutki na palcach śmiga. Więc chyba nie ma czym się martwić

Kasiek może i fajne to Furby ale 290zł nie dałabym za zabawkę:baffled:

Iwon super, że udało się sprzedać laktator

Muńka u ortopedy byliśmy w sierpniu i wsio ok. Ale wtedy tak nie chodził

kasiek uprzejmie donosze ze moj jas zjadl wlasnie kanapke z jajkiem przepiorczym w formie pasty jajecznej (przecisnelam przez praske do czosnku bo zauwazylam ze nie pasuje mu konsystencja bialka :confused:) + pomidor, szynka i ser zolty:tak: sam podchodzil do mnie po kolejne gryzki :tak: tak wiec :*

dziewczyny z wro, zazdroszcze spotkania!

PS dzis was nie nadrabiam, nie mam kiedy :-(

aga
powiedziałam M o twoim budownictwie. Pyta czy nie chcesz nam zrobić nowej wentylacji w kibelku i zamurować starej:p Bosche mój M w porównaniu do ciebie to dwie lewe ręce!!! Proponujesz coś może na miejsce spotkanka?
Nabijajcie się, ze mnie:wściekła/y: a tak w ogóle to sama w de wyremontowałam mieszkanie od szlifowania drzwi okien, po panele i wierciłam też, ale miałam zwykłą wiertarkę, a tu sobie kupiliśmy taką z niezłym młotem, bo ściany betonowe to za to mam dziurawe :D

Aga zawsze możesz powrócić do tradycji
No niestety tu nie mam takiego super kompana do zakupów :(

kasiek, Aga a o której byśmy miały się spotkać ????? widzę że dalej nie ma pomysłu na miejsce :-:)-(
Nie mam pojęcia gdzie, fajnie miejsca Kasiek wybrała, ale jak za daleko Ci to trzeba szukać dalej.

reklama
ja zaś miałam czas na pisanko z wami, bo siorka bawiła się z P:))) Ach szkoda, że rzadko mnie odwiedza

josie super! no a ja dziękuję za pomysł na pastę, bo moja tylko całe jaja wciąga, jajecznicy też nie lubi!:)

asik ja też nie dałabym tyle kasy - nigdy w życiu:) Jak pisałam mam gratis po siostrze:p Jakbym sama miała kupić to tylko używany:)

alijenka to może coś bliżej twojej strony znasz? To tylko te dwa miejsca, które ja kojarzę://// Spox, będziemy szukać...

aga to nie naśmiewanie a podziw i mega ukłon w twoją stronę! Ja w sumie przez pierwszy miesiąc w USA robiłam w budowlance - zrywałam tapety, kładłam gładzie, szlifowałam i malowałam...ale w porównaniu do twojego wiertła to jestem pryszczem na d...! Jesteś mega, zupełnie jak moja mama - ona nawet kafelki kładzie:p Po prostu nasz BB Bob Budowniczy:)

Lecę na latanko po sklepach z koleżaneczką:)

Ostatnia edycja:
Do góry