reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
już wiem skąd ta gorączka u małej, ona ma prawą stronę gardła czerwoną i widzę tam taką małą białą plamkę, a nie mam nic na gardło dla niej :-(
Zdrówka dla małej. Może lepiej podejdź do lekarza teraz gdy jeszcze choróbsko się nie rozwinęło na dobre

Hej:)
No a u nas ciag dalszy. Pediatra stwierdziła nie dośc że opóźnienie rozwoju fizycznego to początki opóźnienia umysłowego. Mamy skierowanie do CDZ i na rehabilitację. Podejrzewa fenyloketanurię bądź inną chorobę genetyczną albo początki autyzmu. Przepłatakłam ostatnie dwa dni....
Życzę Ci dużo sił i cierpliwości a małemu duuuuużo zdrówka. A na jakiej podstawie pediatra stwierdził opóźnienie? Skonsultuj to lepiej z innym lekarzem i oby w cdz Wam w końcu pomogli. Trzymam mocno kciuki

mlody dzis zjadl uwaga: ziemniaki z potrawka z kurczaka z lokalnej jadlodajni(mega slone) poprawil bita smietana z mojego gofra (oczywiscie taka w sprayu) a w ramach kolacji zjadl kolezance pol talerza spaghetti z paczki... Powiedzcie mi czy bardziej szkodliwe jest jedzenie niezdrowo czy nirjedzienie wcale???? Jak mam mu wytlumaczyc ze sol w takich ilosciach jest niezdrowa?
Może niezbyt zdrowo ale chociaż coś zjadł...

Kochane ja tylko na chwile jutro z rana nadrobie promise :tak:

Aurelia przeszla pół pokoju :-):-):-) ale nie u siebie w domu tylko u mojej koleżanki :dry: cwaniara wie, że mama albo tata za rączke złapia :confused2:

Słodkich snów :*
Zobacz załącznik 577678
Gratki za samodzielne kroczki:-) słodko wygląda z tym miśkiem

Jeju, jak mnie głowa boli, zaraz czachę mi rozwali......

Ufff duzo do nadrobienia nie mam ;-) i dobrze bo moj nadgorliwy wolontariusz juz jest :confused2: wiec tak na szybko...

Alijenka- pod tym honorowym pewnie troszke kryje sie "nie chce mi sie w to bawic" :dry: ale juz jak go przypilnuje ;-)

Sunshine, no wlasnie...o co chodzi z tym ssaniem kocyka...Pete tez tak ma...skad to? zeby? i potrafi sie nonstop tarzac w kocyku po podlodze ;/

Malutka poprostu sliczna :-) a co do ssania to czy Pit ma smoczek? bo u nas bylo tak, ze smoczek byl nauzyty :-( i trzeba bylo sie z nim pozegnac :-( a po jakims czasie zastapil go rog kocyca a potem cokolwiek zeby tylko miec w buzce i Pe mnie ciagle molestowal, zeby ja oduczyc bo bedzie miala krzywe zeby.... czy to ma jakis wplyw? nie wiem :dry: ale stwierdzialam, ze duza z niej dziewczynka i nie potrzebuje ssac kocyka ;-) za trzecim podejsciem w koncu sie udalo :-) ale skad ten nawyk hmmmmm...... moze potrzeba bliskosci bo ona sie w niego tez wtulala, wiec teraz ma misia a wtulanie sie w kocyk zostalo ;-)
powiem jedno ja mam już dość wychowywania dzieci !!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie nadaję się do tego, nie wiem ze mną mała ciągle ostatnio ryczy, a jak jest K to ona się z nim bawi

kochana nie kazda kobieta jest do tego stworzona ale to nie jest powod, zeby sie tym zadreczac, ja tez nie jestem najlepsza matka na swiecie i w niektorych kwestiach postepuje inaczej ale wychodze z zalozenia, ze dziecko to nie koniec swiata i nie zamierzam mu sie calkowicie podporzadkowywac, robie tak alby mi bylo wygodnie ale zeby mloda rowniez byla szczesliwa i czula sie kochana. Wystarczy znalesc zloty srodek. Powodzenia &&&&

No wiec to nie przyczepakempingowa tylko taka buda w ktorej sa trzy lozka i stolik. Zadnej kuchni :-D sanitariaty oddzielnie i tylko zimna woda. Ciepla tylko pod prysznicem oczywiscie platna. Woec jetesmy lekko w dupie ale co tam damy rade...

Wygooglowalam :szok::szok::szok: jak Ty tam dajesz rade? szacun :tak:

już wiem skąd ta gorączka u małej, ona ma prawą stronę gardła czerwoną i widzę tam taką małą białą plamkę, a nie mam nic na gardło dla niej :-(

to dlatego wypluwala wieksze kawalki :-( zdrowka oby jej szybko przeszlo &&&&

No a u nas ciag dalszy. Pediatra stwierdziła nie dośc że opóźnienie rozwoju fizycznego to początki opóźnienia umysłowego. Mamy skierowanie do CDZ i na rehabilitację. Podejrzewa fenyloketanurię bądź inną chorobę genetyczną albo początki autyzmu. Przepłatakłam ostatnie dwa dni....

Tak jak juz dziewczyny napisalay skonsultuj z innym lekarzem najlepiej specjalista, dziwie to zabrzamialo na jakas chorobe genetyczna :dry: Nie lam sie tylko szukaj odpowiedzi, jestesmy z Toba :tak: A co do autyzmu to czy Gracjanek buduje wierze z klockow i jej nie rozwala? bo to podobno objaw autyzmu jak kolezance powiedziala znajoma lekarka jak zobaczyla jej synka grzecznie bawiacego sie klockami :dry: a mis ie wydaje ze to nic powaznego...

Dobra lece zajac sie nim bo juz mi dziala na nerwy wrrrr..... dobrze, ze chociaz herbate mi zrobil :-p

Hej baby, wpadam na chwilkę, bo dzieć zasnął dzisiaj wcześniej (buszował od szóstej) i pewnie zaraz będzie pobudka. Zdążyłam ogarnąc chałupę i ugotować zupę. Na drugie danie dzisiaj serwuję racuchy z jabłkami, zgodnie z życzeniem starszaka :happy:

Monika bardzo, bardzo mocno Wam dopinguję, żeby wszystko się wyjaśniło i żeby to nie było jednak nic poważnego. Działaj tak jak piszą dziewczyny, nie dawaj za wygraną, zmień lekarza, idź do innego. Z całym szacunkiem do zawodu pediatry - ale to chyba nie jest kompetentna osoba, żeby stawiać takie diagnozy? Przecież to tylko lekarz pierwszego kontaktu. Jesteśmy z Tobą!

Alijenka nie ma czegoś takiego jak nadawanie się na matkę czy nie, nią się po prostu jest :) Tylko, że każda mama jest inna. Kochana zobaczysz, że z miesiąca na miesiąc i z roku na rok będzie lepiej. Ja przy pierwszym załapałam ten taki prawdziwy, fajny emocjonalny kontakt dopiero jak mały miał około 2 lat (kochałam go od początku, ale wcześniej to było bardziej poczucie odpowiedzialności, troska, a macierzyństwem zaczęłam cieszyć się później). Może Ty też lepiej się poczujesz w roli mamy takiego bardziej rozumnego starszaka? :) Na wszystko przyjdzie czas, nie łam się babo ;)

Wczoraj byłam z Julkiem nad morzem :) Zabrali nas nasi przyjaciele - para, która notabene też spodziewa się dziecka. Fajno było, nawdychaliśmy się jodu, obżarliśmy lodami, goframi i łososiem z grilla, ubawiliśmy z tego mojego dziecia po pachy ;) Wspominałam Wam, że J. ma ostatnio pociąg do różnych kijków i łopatek? Mopy, szczotki, laski, łopatki - inne zabawki mogą dla niego nie istnieć ;) Kupiłam mu jakąś szuflę za 9 zeta i rządził na plaży ;)

Ostatnia edycja:
Hej

A u nas nie za wesoło:
T jecał rano w delegacje i nie dojechał. Wybieła mu pier.....a sarna. Na szczeście oprocz obic i zadrapań nic mu nie jest, ale auta nie mamy. Dachowanie itd - do kasacji najprawdopodobniej pójdzie. I dupa. JAkie samochody Uzywane do max 30 tyś polecacie???

Młoda - w nocy gorączką, rano ok, w południe nagle wysypka na całym ciele i gorączka 37 po chwili 38 a za pół odziny 39. Na gwałtu rety do pediatry - wirusowe. Byc moze rózyczka - ale nie do konca wyglada na różyczkę. Obserwować, podawać antywirusowy, do gardła tantum i kompać w chłodnej wodzie. Szczepienie - przelozyc na koniec września a nawet na październik.

To na tyle - ide w dziecia lekarstwo wmusic

Ojej, alijenka, aylin zdrówka dla Waszych pannic :) Różyczka? Ciekawe skąd złapała?
Aylin dobrze, że mąż wyszedł z tego bez szwanku! Nie wiem, jakie ceny aut obecnie...

Dziś kładę się gdzieś i zakopuję.
Po drzemce Gosia po raz pierwszy zeszła sama z łóżka (zawsze czekała na mnie) i podeszła do drzwi, żeby je otworzyć. Ja usłyszałam popłakiwanie i poszłam do pokoju i otworzylam drzwi... Podsumowując: opuszek prawego palucha rozciety z dwóch miejscach, paznokiec podbiegniety krwią pewnie zejdzie.
Nie płakała długo i myślałam, że już jest ok ale w sklepie puknela akurat w ten opuszek, krew trysnela i pojechaliśmy do przychodni. Tam zdążyłam wyrobić sobie zdanie nt pielęgniarek po raz kolejny i tym razem przychodnię zmienię. Pojechaliśmy do innego oddziału, pediatra oceniła.
Aktualnie G śpi po nurofenie.

Niech mnie ktoś trzasnie.

reklama
Hi Baby! Sto lat mnie nie było... :zawstydzona/y: tzn. czytam, ale jakoś nie ma okazji do pisania...

U nas też średnio. Lena chora, zaczęło się od niby kaszlu, który lekarze zdiagnozowali jako katar, po 2tygodniach kaszel się nasilił i okazuje się, że już na oskrzelach coś siadło, jako że mieliśmy bactrim to pani doktor nie chciała nam dawać dalej antybiotyku, więc dała nam coś do robienia wziewów, tylko że jak moje dziecko widzi ten cały baby haler to dostaje histerii i nie ma szans zrobić tego jak należy :-( i pewnie w poniedziałek dostaniemy ten antybiotyk... Poza tym dziś w ramach testów wsadziła sobie do oka mazak.. :confused2: Na szczęście po 5min płaczu okazało się, że wszystko ok.. MASAKRA!!! Poza tym wszystko super, lata gada pełny serwis ;-) Dziś ją zważyłam - 12.2kg, ciuchy głównie 92.. a i dziś kupiliśmy kolejną parę butów, bo te które ma są za małe znów, czy tylko jej tak szybko noga rośnie? :confused2:

Byłam też w międzyczasie u gina (wszystko ok, możemy się starać o dzidzie tylko jak tu męża przekonać :p) i fryzjera (25cm krócej ;))..

Alijenka zdrówka dla małej i dużo sił dla Ciebie!

Aylin zdrówka dla małej! Różyczka ostatnio panuje wśród chłopaków młodych, bo oni nie szczepieni :), więc chyba nie trudno załapać..

McMickey buziak dla pannicy z paluszek! I wiadomo, nie pierwszy nie ostatni raz, przynajmniej ja tak sobie zawsze powtarzam... ;)

Hatszept śliczny brzusio i malutka cudna! Kciuki za Was trzymam! :)

Kasienka Ty to w ogóle brzuchola nie masz, phi ! :p Znasz już płeć? :)

Monika dużo sił życzę dla Was i trzymam kciuki!

Do góry