reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Ello

Ale miałam ciężki weekend, masakra, w piątek posiedziałam z sąsiadami na ogrodzie z mojej diety nici bo zachciało nam się pizzy, wypiłam 2 piffka i rano w sobotę rzygałam jak kot !!!!!!! w sobotę odrabiałam moje zaległe urodziny z imieninami zaś alko się szerzyło ale w niedzielę rano wstałam rześka no i co by w niedzielę smutno nie było bo od rana mieliśmy jechać na basen, a nieciekawa pogoda się zapowiadała to postanowiliśmy z moim K już o 12 w południe odpalić grilla i znowu piffffko, a że mieliśmy bekę piwa i dystrybutor do niej (taki profesjonalny bo nasz kolega ma hurtownię piwa i nam pożycza jak potrzeba) to znowu do wieczora pifffko :-D:-D, normalnie alko alko alko i jeszcze raz alko !!!!!!!!!!!!!!!!!! dobrze że nikt do MOPS-u nie zadzwonił :tak::tak::-):-) (żart :-D), oczywiście wszyscy pili a ja sączyłam 2 piwka z soczkiem przez cały dzień :sorry2::sorry2:

MsMickey gratki dla Gosiuńki !!!!!!!!!!!!!

mlodak co do podróży to moja mała jak jedziemy blisko jest oki ale jak jechaliśmy i wracaliśmy nad morze to myślałam że ją uduszę takie histerie nam wyprawiała i ja też zauważyłam że jak siedzę z tyłu to mała bardziej się niecierpliwi niż jak siedzę z przodu, a materac w łóżeczku u nas już dawno na drugiej stronie

hatszept my chcemy zakładać klimę w domu ale kuna jak usłyszałam że to kosztuje 3500 tys zł to mi się odechciało :-:)-:)-(, a ja praktycznie mieszkam na poddaszu także u mnie w te upały na chacie 30 stopni i nie chce być mniej, chociaż mamy wszystko wyizolowane już ale nie daje to rady :-:)-(

Muńka ale Ci fajnie z tym wywczasowaniem się też bym tak chciała :baffled::baffled::baffled:

Aylin ja bym się bała małą zostawić na tak długi czas, ja nawet na jeden dzień jej nie zostawiałam jeszcze

Sunshine współczuję, ja za małego dziecka też miałam wszy bo jedna dziewczyna w szkole z naszej klasy ciągle je przynosiła, kiedyś to mama mi czymś tą głowę smarowała i zawija w worek foliowy i tak łaziłam z godzinę, teraz zapewne są już nowocześniejsze metody

asik nie przepracuj się tylko kobieto !!!!!

polaaa nioo to jeszcze laba Ci się nie skończyła bo została Ci siostra :-p:-p:-p:-p

josie fajnie że wypad z siostrą się udał, a co do chodzenia za ręce to moja od 9 miesiąca lata trzymana za ręce, dopiero 10 lipca zrobiła pierwsze kroki a dziś w domu lata samodzielnie ale na dworze jeszcze się boi, wczoraj ją puściłam na drodze tylko w skarpetkach i zasuwała że szooook a w butach nie chciała chodzić

Kasienka biedny Nikoś zapewne musi go to boleć :-:)-:)-:)-(

piszę od godziny i nie mogę skończyć

cdn .........

reklama
No to widzę ze wszystkie przekrecilyscie materace nie konsultują tego na BB. To jest karygodne!!!!

Z tą jazdą z przodu coś jest. W sobotę na zakupach i wczoraj jak jechaliśmy do znajomych usiadłam z przodu. I podróż była super. Młody nawijal sam do.siebie. No ewidentnie mu matka przeszkadzała z tyłu.

Kasienka ucaluj Nikosia w chorą lapke.
Ją na szczęście piekarnia mam wysoko więc nawet jak dotyka to tylko na dole a tam szyba ciepła tylko więc się nie poparży
Siedzę w domu, rolety zasłonięte i pije kawę mrożoną. A młody śpi od 13. Oczywiście z przerwą na syrenę.

Aaaa wszy też miałam kiedyś. Mama mi głowę muchozolem pryskala i w reklamówkę zawijala. Potem jak byłam na obozie i u jakiejś dziewczynki higienistka odkryła życie w jej włosach to wszyscy musieli umyć głowę w takim szapmonie Pipi. Teraz to pokus jest bo mnóstwo specyfików do zwalczania w aptekach można dostać.

Ostatnia edycja:
dziewczyny zeby nie bylo ja tam nie mam mic przeciwko kielbasie, i mlody tez juz probowal. ale o nie chce za bardzo miesa jesc. tak ogolnie. szynke w kanapkach to jeszcze zje, ale pulpety, kotlety, pieczone, grilowane gotowane - probowalam roznych kombinacji i raczej na nie. daje mu codziennie ale raczej wiekszosc wypluwa spowrotem. a tesciowa to chyba mysli ze ja mu nie daje z zasady bo niezdrowe... albo ze mu daje takie chude to nic dziwnego ze nie lubi bo chlop to przeciez musi tluste zjesc :baffled:

Co do jazdy to jak Pe prowadzi to ja siedze w przodu juz o 7miesiaca bo wlsnie tak jak piszecie mloda byla bardziej marudna jak bylam z tylu:dry: a jak prowdze to nie mam wyjscia :-p

Koniec na dzis uciekam po mloda i do domku :tak::-) ciekawe czy kolegow nie przyprowadzi :dry:

Josie moze byc po wtorku my jestesmy caly czas w domu do niedzieli :) moj sprobowal kielbasy :p i sie poryczal jak wiecej nie dostal ... ale od kielbasy nie zacznie gonic :p nadzieja zludna :p

Zaza nie ja go pilnowalam ... ale i tak wyrzut mam ze akurat wtedy wyszlam sie pakowac :(

Alijenka
ano zapewne boli :( a jeszcze zdarl dzsiaj jednego pecherza tego najwiekszego bo na powietrzu lepiej sie goi ale przy dzieciu tludno :| mnie nie bylo :|:|:| no i teraz zawinieta reka
... mocna masz glowe :D

Mlodak
moj od 6 miechow spi na gryce... a piekarnik to byl taki starodawny do pradu podlaczana puszka co sie nagrzewa z kazdej stroony u tesciow u siebie zamykam drzwi jak sie piecze

Sunshine oby nie zlapala ... ja jak mialam to mi scieli wlosy na chlopaka bo sie wytepic nie chcialy

Andzia
jak napisalam bablami to sie zastanawiam co z bablami po oparzenu jest innego ze sa :p

Aylin u nas zaszczepila mimo zebow a dzien wczesniej byla lekka goraczka ... ale ogolnie wszystko ok gardlo i brak kataru zreszta teraz tez nie ma a zeby ciagle ida ... tylko u nas zlobek pogania a zeby nie wiadomo czy wyjda teraz czy np jak juz zacznie tez zlobek

Ostatnia edycja:
Sunshine kaptur jej nic nie da :-:)-(

josie mojego K mama ciągle mówi że mała jest głodna i ona by ją cały czas karmiła i wpycha jej co popadnie, bo tylko jak ktoś coś je to Niuśka rękę wyciąga, a ta gada że dziecko głodne, co niby ja ją głodzę !!!!! ???? a co do tłustego to masz rację mojego K mama nawet do bigosiku z młodej kapustki dodaje smalcu i tłuste mięso, ostatnio pojechaliśmy tam do nich i właśnie zrobiła, nałożyłam sobie na talerzyk i przy pierwszym kęsie mnie cofało !!!!

mlodak Szymek powala na tym zdjęciu z kiełbasą, ale powiem Ci że ja mam takie samo tylko że ciutkę starsza byłam, nioo i super że młody podróż spędził inaczej jednak mu przeszkadzałaś :-D:-D:-D

Kasienka co do mocnej głowy to prawda zawsze mogłam wypić i nie raz przepijałam faceta, ale teraz wódki nie ruszę wolę pifffko, no a pęcherze nie powinno się ani przekłuwać ani nic no ale dziecku nie wytłumaczysz

za cholerę dziś nie mogę uspać małej, wsadziłam ją w końcu do łóżeczka bo się już rozpływam, pomarudziła pomarudziła i chyba śpi, zaraz pójdę sprawdzić

a ja sama do środy :sorry2:

Witam po (kolejnej) dłuższej przewie :sorry2:
Nie wiem jak Wy to wszystko ogarniacie, ale ja nie daję rady... W dzień nie ma szans na posiedzenie przy kompie, bo jak za długo usiąde to mała przychodzi i mnie ciągnie za rękę, żebym z nią szła. A wieczorem jak zaśnie to nie wiem, co najpierw robić... Zwłaszcza jak zasypia po 21 :dry:

Ogólnie to mała ma chyba ADHD (a nie - zapomniałam, że to wymyślona choroba... ;-) ) No to powiedzmy, że mam w domu "żywe srebro" :sorry2: Tylko patrzy co by tu zpsocić a na "ie" reaguję figlarnym uśmieszkiem tudzież płaczem.

Doczekaliśmy się dwóch czwórek - dolna już całkiem na wierzchu, górna już wyczuwalna. I chyba kolejne wyłażą, bo dziś wieczorem straszny ryk nawet we wannie!
A siostra meza zaproponowała abysmy na wakacje sami pojechali - zostanie 2 ty z nuna. Szczerze to mam wątpliwości i chyba nie chce.
Nie wiem czy wypoczełabym zamartwiając sie jak sobie radza
Ja też jeszcze nie zostawiłam małej nawet na jedną noc i w życiu bym na taki układ nie poszła :sorry2:

Kuzwa Claire napisla, ze jej corka ma wszy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: sprawdzilam mloda i ma wloski czyste - na razie- jutro miala isc do opiekinki ale chyba jej je zawioze :no::no::no: chcialam poczytac o tym swinstwie na necie i wogole zobaczyc jak to wyglada i malo co nie puscilam pawia :baffled: nie dam rady jej tego wygrzebywac :no: cofa mnie na sam widok bleeeeeee
Aż mnie wsyztki swędzieć zaczęło :no:

U nas w szkole od czasu do czasu są przypadki wszawicy, ale na szczęście nigdy nie złapałam. I dowiedziałam się przy okazji, że są nawet szampony odstraszające.

Nikos oparzyl sobie lapuske ... bo przylozyl do goracego piekarnika :( i ma babelki :( jak nie urok to sra ...
:-(

ooo maćku jesteś :-D:-D:-D:-D:-D, nie martw się chyba połowa z nas ma takie dzieci, moja też na tyłku nie usiedzi ale dla mnie to dobrze bo latając za nią choć troszkę kalorii zgubię :-)

a jak siadam do kompa jak ona nie śpi to przychodzi i nie tylko mnie ciągnie za rękę ale szczypie i potrafi ugryźć !!!! menda jedna !!!!

a coś Marty nie widać ostatnio !! ??

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry