reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Niespodzianka - Kuba ślicznie je, ale, żeby nie było tak dobrze, z Alinką mam problem, bo wybredna i niejadek.

Kasienka - robię wywar (najlepsze są wędzone żeberka, ale tu nie ma), dodaję warzywa - marchewkę, pora, ziemniaki i groch łuskany polówki, bo szybciej się rozgotowują. Podsmażam bekon i dodaje taki obsmażony (ale bez tłuszczu) i na koniec robię zasmażkę. Ot cała filozofia. Do smaku dodaję sporo majeranku.

Mlodak - Kuba lubi np. barszczyk, ale buraczki muszę zetrzeć na drobniejszej tarce. Jak były takie frędzelki, to mimo, że zawsze drobię widelcem, to i tak coś nie bardzo małemu "leżały".

reklama
kasiek mój K to w tamtym tygodniu był w domu przez 2 noce - dodam tylko 2 noce nawet nie doby !!!!!!!!!

mlodak wracaj do nas, przecież Ty nie musisz się tu wbijać wchodzisz jak do siebie :-D:-D:-D

a tak na marginesie to ciekawe co u maćku, sicil i reszty !!!!!!!!!!!!

ja już nie mam pomysłów na gotowanie dla małej :-(

Ostatnia edycja:
Zrobiłam ostatnio barszcz ukraiński (bo widziałam w słoiku bobovity) i wciągała aż się uczy trzęsły. To alternatywa do botwinki:p

Alijenka nie pomogę w gatkach, ale uważaj! Kupiłam strój na allegro i na zdjęciu gacie wyglądały na obszerne (czytaj zakrywające to i owo). Stanik OK, nawet śliczny, ale gacie to większe stringi i na dodatek strasznie obcisłe, wrzynające się w boczki i płytkie, że z przodu widać bliznę po cc, a z tyłu rowek! Też szukałam normalnych majtek, póki co dostałam od koleżanki (trochę różnią się odcieniem czarnego od stanika, ale mam w nosie) :)

Kasienka owszem na morele, nektarynki i śliwki suszone:) Reszty nie cierpi, a cytrusy i jabłka uważa za truciznę:/ Jej, ale twój dzieć ma apetyt - pozazdrościć. U mnie zupy ledwo 190ml upchnie, kaszy na noc zje tylko 150ml, a na śniadanie 'aż' 90ml. Drugie danie je sama łapkami, więc trochę zje, trochę wywali, nakarmi nas, psa i tak to wygląda:D Moja ciągle wciąga piach i nic jej nie jest. Ale spróbuj posmarować mu clotrimazolum (ok. 3zł w aptece).

Mój dzieć to modelka. Wyciąga wszystko z szafek (szczególnie M gacie, bo najniżej) i się w nie stroi, zakłada na szyję itp. I zaczęła przymierzać nasze buty:D:D

Ostatnia edycja:
kasiek z tym strojeniem u nas to samo, mała dziś stroiła się w brudną koszulkę mojego K i ni za cholerę nie można było jej tego zabrać !!!! a przymierzanie butów to w codziennym harmonogramie dziennym u Niuśki są
ja na allegro bym nie kupiła wolę pojechać gdzieś do sklepu :-D

witam wieczorowo :-)
ja dziś zaliczyłam kontrolną wizytę u endo a potem to już prawie cały dzień z Kropką na dworze :tak: kocham taką pogodę!!!
Misia zajadała dziś jagody :happy2:

Sunshine dobrze że gorączka spadła i oby już nie wróciła &&&
Iwon trzymam kciuki za dzisiejszą nocką &&& tak na przemian to już byłoby coś ;-)
kasiek podaj jakieś szczegóły tego barszczu, z czym go podałaś?

mnie się wydaje że Misia mało je takiego dorosłego jedzenia :sorry2: oczywiście nie dlatego że nie chce bo ona w zasadzie je wszystko i chętnie tylko ja jakoś nie mam odwagi jej dawać wielu rzeczy :zawstydzona/y: napiszcie proszę co podajecie swoim dzieciaczkom np. warzywa surowe, warzywa gotowane, owoce itd.

kasia.natka - Kuba surowych warzyw nie chce, są chyba za twarde, weźmie do buzi pomemła i wypluwa, ale gotowane, najchętniej w zupce, albo jako surówka zjada. Jak Kuba skończył 5 lub 6 mies. (juz nie pamiętam), to pielęgniarka kazała nam zacząć dawac mu wszystko to, co my jemy. On szybko zaczął jeść inne rzeczy niz mleko, mało tego mleko szybko odstawił, dlatego szybko zaczeliśmy wszystkiego po trochę dawać. Dzisiaj je wszystko to co my - słoiczki kupuję tylko jjako awaryjne, jak długo spacerujemy i wiem, że nie zdążę ugotowac obiadku zanim pójdzie spać, to daję słoiczek, a tak to je to, co my. Ostatnio zamiast słoiczków zaczął jeść takie dania z torebki-tubki - super sprawa na spacer, czy w podróży.

Our full range of organic baby food and drinks | HiPP Organic

Szok moje dziecie dzisiaj spało od 13:15- 17:20:szok: bałam się, ze do nocy nie będzie spał, a on ładnie o 22ej usnął, ale pewnie 3h łażenia go wymęczyły :)
Co do jedzenia to Antek też dużo je, a czasami mi się wydaje, ze za dużo no i klucha z niego jest tak się boję, ze po mnie odziedziczy tendencję do tycia:no::no:. Dziś na obiad też mieliśmy botwinkę i bardzo mu smakowała, zjadł dziś też pełno poziomek, nektarynkę i parę kwaśnych wiśni. A i dałam mu spróbować bobu.

Witam :-)

No w końcu koniec dnia bo dzisiaj miałam juz dość, mąż wlasnie pojechał do pracy, ostatnia nocka i weekend :-)

Kasia moj lubi bardzo marchewke i surowa i gotowana, jabłko uwielbia, banana trochę mniej, papryke tez czasami pochrupie :tak: Za zupkami nie przepada, w przeciwieństwie do Kuby, ale bardzo lubi rybki - łosoś, dorsz zwłaszcza, je aż miło patrzec, z warzyw to Fasolka szparagowa jeszcze, kukurydza i nie pamietam :)

Sunshine cieszę sie, ze gorączka Małej przeszła i oby nie wróciła.

mlodak mam nadzieje, ze nie jakies poważne problemy, odzywaj sie częściej.

Kasiek no to rzeczywiście masz modelke ;-)

Aga no to pięknie Ci Antos pospal :)

I nie pamietam co miałam jeszcze napisać...

Ja też kupuję w te wyciskane owoce i super się sprawdzają nawet w tramwaju młody sam sobie zajada i skład tez naturalny. Hipp tez widziałam, ale 5zł za taką tupeczkę to trochę dla mnie za drogo.
e-NAVO PGD

reklama
Kasienka- mi sie wydaje, ze nie powinny sie krzywic zabki ale moj Pe mnie gnebi o to, z grugiej strony wydaje mi sie, ze dziecko potrzebuje czegos do odstresowania sie...

Kasia.natka
- powoli wprowadzam "dorosle" jedzenie, czassem jak jemy to Pe da jej na sprobowanie, zaczelam tez juz odwazniej doprawiac obiadki z mala iloscia soli :-( po to aby nie gotowac specjalnie dla niej tylko za jednym razem dla wszystkich :tak:

Katrina- mloda jak nie chce jesc to zawsze mam w zanadrzu tubke i wtedy jestem spokojna bo wiem, ze to zje :tak: i prawda na wypady rewelka :tak::-)

Alijenka/Polaa- ciesze sie z Wami, ze koniec dnia i dzieci spia :tak::-)

Do góry