reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Muńka w chwili otwarcia i zalozenia pierwszy raz liczy sie czas otwarcia ... a ile zalozysz razy juz nie ma znaczenia, a co do spania to ja nie wiem jak to zrobil ale nauczyl sie ale ze smokiem ... gorzej bedzie od tego oddzwyczaic

Kasiek dobrze ze przeszlo

Alijenka
oj dzieci maja sile maja ... tez czasem nie wiem ile mozna tak ganiac i ganiac ale mozna

Ostatnia edycja:
reklama
Iwon to jest zajebiste Opalanie natryskowe - Beauty Center Szczecin

kasiek nie wiem jeszcze czy pojade bo to wyjazd z rodzicami K ale mam taki zamiar, troszkę bym od Niuśki odpoczęła, Nowy Dębiec to jest niedaleko Kościana

Muńka ja właśnie mam przeciwsłoneczne korekcyjne :-), ale ja ogólnie nie lubię okularów przeciwsłonecznych, sporadycznie je noszę
nie martw się ja też nie mogę się zmobilizować do pracy nad zasypianiem Niuśki po prostu mi tak wygodniej bo pobujam i zasypia !!!! a jak ma mi płakać to wtedy ja mam takiego nerwa że masakra dlatego ciągle zasypia na rączkach

Muńka a może Ci się te soczewki obracają na lewą stronę, ja mam takie co muszę sprawdzać bo jak mi się wywinie to wtedy mnie uwiera

Ostatnia edycja:
Dzieki Dziewczyny, dzisiaj juz zdecydowanie lepiej. Nawet nie był taki marudny jak sie obawiałam. Teraz śpi w najlepsze :tak: Jeszcze musze tylko Kubę położyć, obudzić męża do pracy i wieczór dla siebie, postanowiłam, ze leże i nic nie robię a nie jak zawsze sobie cos znajdę a to prasowanie, a to kurze, a ro robienie porządków w szafkach, dzisiaj nic nie robię tylko zafunduje sobie długa kąpiel :tak: Rano znowu do przedszkola ale te trzy godziny bez Kuby są mi potrzebne :-)

Iwon ja raz używałam jakiegoś samoopalacza ale nie pamietam wiec nie pomogę a naprawdę był dobry i super sie rozprowadzil, to był i do twarzy i do ciała. Do solarium nie chodzę wiec raz byłam zmuszona użyć samoopalacza, teraz jak byłam w Polsce to sie opalilam i mogłabym na jakies wesele iść ale nic sie nie zapowiada :)

katrina a jak Kubus po szczepieniu? Mam nadzieje, ze żadnej gorączki nie ma tak jak to u nas było wczoraj i w nocy.

Niespodzianka Tomek na pewno tez da rade jak pójdzie do przedszkola, to my sie martwimy jak głupie a dziecko szybko sie przyzwyczaja. Niedługo Kuba chyba bedzie lepiej ide mnie mowil po angielsku :zawstydzona/y: Tzn akcent na pewno juz ma lepszy, niektóre słowa jak prawdziwy Anglik ale pod tym względem dzieci maja naprawdę dobrze, od małego se uczą i mówią tak jak Oni a nie to co ja.

Sunshine ale przygoda, dobrze ze masz taki refleks ;-)

Dzięki baby za linki, jutro lecę do Rossmanna :-)
Alijenka łaaaa, dzięki, ale masz oko, że znalazłaś takie cudo w moim mieście. Zapisuję :tak: Ale teraz to chyba jednak samoopalacz, bo to natryskowe trochę kosztuje, a my broken :confused2:

Z praca to u mnie tak ze mam umowe na czas nieokreslony i to co powiedzial mi manager dzis oznacza tylko tyle ze do sierpnia bede sie strasznie nudzic i udawac ze cos robie. I fajnie i niefajnie bo ilez mozna siedziec bezczynnie przy biurku:-\

Kasienka wakacje super, pogoda nawet nawet, plaza przepiekna, janek w morzu sie wykapal, na piasku szalal, cudnie bylo. Mial kolezanke emilke 9 miesiecy a wymiarowo taka sama :-D
A spotkanie moze w przyszlym tyg? W piatek chyba pojedziemy gdzies na weekend nad wode.
Jak ja ci zazdroszcze zasypiania... Moj przy butelce, na spacerze, lub w nosidelku

Kupilismy mlodemu kask ale czarno widze jak on w tym wysiedzi... aylin twoja jak zasypia w foteliku to tez glowa do przOdu? Masz na to jakis patent? Odchylam oparcie na maksa ale i tak leci do przodu

Dorwalam w tkmaxx super butki dla jaska na jesien, pelne, mieciutkie skorzane na rzep z miekka gumowa podeszwa:-) i ogladalam w decathlonie te miekkie dla dzieci i wygladaja naprawde sensownie no ale my juz mamy elefanten
Buty baby light skóra DOMYOS - Maluch fitness Maluch fitness - Decathlon

Ostatnia edycja:
Polaa - u nas w porządku, Kuba po żadnym szczepieniu nie miał sensacji, jedynie co, to takie twarde udka przez 2-3 dni.

Iwon - ja z tego nie korzystałm, więc nie wiem jak to wyglada, ale widziałam, że juz alijenka Ci przesłała linka.

Kurde jutro dopiero czw, a ja byłam święcie przekonana, że już pt:/

Moja też nie zasypia sama w łóżeczku. Zasypiała sama do 4 mies., a potem jej się odwidziało:D Obecnie przy UU, a potem odkładam lub zasypia w wózku:)

zaza moja okazyjnie wciąga np. mleko owsiane z płatkami cheerios:D A teraz wynalazłam to: Deser z płatkami cheerios

Ostatnia edycja:
hej laski :-)
ja po pracy i nawet was doczytałam ;-)
dzisiaj wprowadza, rewolucję, bo zamiast butli na II śniadanie dostanie mleko z płatkami kukurydzianymi...

powiedzcie mi w ogóle czy tylko moje dziecko traktuje butlę jak posiłek? czy są jeszcze takie maluszki?
no i kiedy mleko nie powinno być już posiłkiem a tylko dodatkiem?
i jak poszło z płatkami? masz jakieś specjalne dla maluszków? u nas też mleko jest wciąż posiłkiem-rano i wieczorem z kleikiem :tak:
josie to jak tam Jasiu gabarytowo, on taki drobny czy ta 9-cio miesięczna dziewczynka taka wypasiona :-D
sunshine współczuję przygody, wyobrażam sobie jak ci serce waliło :dry:
Kasienka to Nikoś sam do łóżeczka wchodzi :sorry:

Kasiek a ja myslalam ze jutro sroda!!! :-D

Kasia.natka Janek taki maluszek... Ubrania nosi 74-80 obecnie. A emilka byla tez chudzina ale za to po rodzicach dluga wiec wygladali na rownych. Za to w sobote na weselu zobaczylam rowiesnika janka tez z czerwca i byl tak wielki ze nie moglam uwierzyc ze sa w tym samym wieku! No ale ten chlopiec mial wysokich rodzicow, duza czupryne i zwykle adidaski na nogach wiec to go jakos tak wydoroslalo chyba:-)

reklama
Aga moj sie jeszcze nie kladzie ale histeria straszna :D a ile spi podczas tej jednej drzemki ? superasne zdjecie... a on juz tak sam lyzeczka wszystko
Dziś spał 1:15min i poszedł spać o 22:30 :cool: a co do jedzenia to często nabija na widelec z widelca sciaga do raczki i wklada do buzi :D
Zazdroszcze zasypiania, w sumie u mnie każde dziecko któego pilnowałam zasypiało samo tylko to moje :p

Aga
to zupełnie jak ja:) Młoda była na nocniku tylko jak potrzebowałam siku do badania. Uważam, że na naukę ma czas i zacznę dopiero jak będzie mieć 1,5roku:) Ja UU daję na żądanie:)
To mnie pocieszłaś, bo myślałam, ze wszystkie już siedzą na nocniku i ze uu na żądanie tylko do roku, a mój mnie terroryzuje :D

Ja mojemu kupiłam płatki z bobovity.
bobovitawielozbozowe-platki-sniadaniowe_b.jpg

Załączniki

• bobovitawielozbozowe-platki-sniadaniowe_b.jpg
    bobovitawielozbozowe-platki-sniadaniowe_b.jpg
    31,6 KB · Wyświetleń: 49
Do góry