reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie,

zaza Wojtek tez ma drugie imię Wojciech Piotr ale to imię juz wybiera sie na samym początku, zeby było w akcie chrztu. I wtedy przy chrzcie ksiądz mowi dwa, ja zrozumiałam Ciebie, ze tak jak na bierzmwanie wybraliscie inne imię, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi ;-) Widocznie złe zrozumiałam.

Zbieramy sie za chwile do szczepienia, oby nie było wieczorem gorączki.

reklama
hej laski :-)
u mnie zapowiada się dziś ładna pogoda więc może wreszcie i ja będę miała okazję wyjść gdzieś z Kropką...:eek:

polaa
a jakie szczepienie dziś macie?

Nie miałam kiedy wejść na kompa. Kublek spi. Przeszedł na diete kanapkową i nic więcej nie chce. Aha i płatki na zwykłym mleku. ;D
W tym miesiącu już mleka modyfikowanego nie kupuje bo została mi pucha cała hippa 3 i kaszki i nic z tego nie chce zrobie z mleka blok czekoladowy bo szkoda zeby się zmarnowało.

Gorąco u nas dzisiaj juz się robi znowu. Kark spaliłam i szczypie że szok:szok:.

Miłego dzionka.

co do drugiego imienia na chrzcie to Antek ma.
ale ma je w akcie urodzenia? bo Sergiusz nie ma

Witajcie,

zaza Wojtek tez ma drugie imię Wojciech Piotr ale to imię juz wybiera sie na samym początku, zeby było w akcie chrztu. I wtedy przy chrzcie ksiądz mowi dwa, ja zrozumiałam Ciebie, ze tak jak na bierzmwanie wybraliscie inne imię, nie wiem czy wiesz o co mi chodzi ;-) Widocznie złe zrozumiałam.
chyba jednak dobrze zrozumiałaś... albo tak 50/50;-)
tak jak wyżej myslałam, że drugie imię mozna nadać przy chrzcie, a nie umieszczać tego w akcie urodzenia:sorry:

hmm cieszę się, że nie tylko ja chciałabym być kurą domową:-D

p.s. Aga dla Sergiusza na drugie wybralismy Antosia właśnie ;-)

Hejka lachonki!!

Mati!!!!! i jeszcze ja spóźniona ciotka, życzę Ci razem z Gabiochną najlepszości!!!

G dziś dosypiała do 9.00!! :-):-) w końcu się wyspałam!
Ale pikne słoneczko za oknem!! już byłyśmy na bazarku po warzywka, owoce i mięsko, mam nadzieję, że G za niedługo sobie uśnie, a ja zabiorę się za obiad. Dziś robię zapiekankę z cukinią. Po obiedzie spacer.

własnie mam do Ciebie pytanie, bo pisałaś, że Gabi ciągle chce chodzić za rączkę, S też i mam wrażenie, że woli chodzić za lewą jak za prawą - czy to źle? staram się oczywiście prowadzać go porówno

nie, to nie jest nic złego. Może po prostu tak mu wygodniej. Ja też jak idę z moim S za rękę to wolę mieć go po swojej lewej stronie ( jestem leworęczna) :-)

Mój Pe twierdzi, że on pracuje poza domem a ja pracuję w domu:-)

I to jest fajne podejście do tematu. Mój S też nie ma nic przeciwko, żebym ja była z G w domu, dlatego do pracy wracam na godziny, głównie dla siebie, żeby nabierać doświadczenia. No i mieć na swoje "zachcianki" :-)

PaulinaMaria - moja babcia jest wielką fanką Mody na Sukces. Kiedyś wyjechała i poprosiła mnie żebym oglądała i streszczała jej każdy odcinek przez telefon!!! Tak też zrobiłam i potem na jakiś czas mnie to wkręciło, bo akurat była jakaś jedna z intrygujących akcji!!! :-D:-D:-D Dzięki temu znam głównych bohaterów!!! hahahahaha

A dla humoru polecam lekturę:
Moda na sukces – Nonsensopedia, polska encyklopedia humoru

Zaza to sie dogadalysmy :-D
Wojtek ma drugie imię w akcie :tak: O razu po urodzeniu nadalismy dwa wiec wtedy na chrzcie ksiądz je mowi. Nie ważne, najważniejsze, ze juz jesteście po wszystkim :)

kasia to szczepienia to miedzy innymi odra itd. Musiałabym sprawdzić, te szczepienia to inaczej niż z Wpolsce :)

my juz po, trzymajcie kciuki zeby żadnej gorączki nie było, nawet po tygodniu moze dopiero być i wysypka jeszcze...aż sie boje

Umieram na straszną migrenę, albo zatrucie. Od 5.00 rano rzygałam, potem już nawet krwią...(przepraszam za szczegóły). Nic nie działa, nawet podwójna dawka solpadeine. Dobrze, że dziec od rana sam się bawi, bo nie wiem co zrobiłabym...

Już nie wiem co to chodzić za rączkę, bo mała wyrywa się musi sama:D ostatnio sama się ubierała, np. majtki M ubrała przez głowę, zrulowały się i wyglądały jak stanik:D

Ja też jestem w domu i nie żałuję. Mamy szczęście, bo wynajmujemy przyziemie w swoim domu i dzięki temu jest kasa na opłaty, inaczej musiałabym wrócić, a małą dać do żłoba (bo u nas opiekunki życzą sobie krocie!).

aga gratulacje dla Antosia! No my tak co roku w czerwcu jeździliśmy i powiedziałam dość, bo potem całe wakacje przede mną. W tym roku urlop M rozbity na dwie części po jednym tygodniu:)

kasia.natka ok. 21.00-22.00:) Ale my nie chcemy kłaść jej wcześniej, bo M wraca późno z pracy więc kąpie ją o 20.00 i potem mają czas na wspólne zabawy:) No i poza tym rano dłużej śpi 8.00-9.00.

muńka to jak jak ja ostatnio odwiedziłam kuzynkę. Nim nie miałyśmy dzieci to ze sobą nie gadałyśmy, a teraz dwie plotkary:p

andzia dawaj z nami w maju do Toskanii:) My w tym roku podjęliśmy decyzję o Świnoujściu, bo mimo wszystko taniej niż za granicą:) No i ode mnie z Wrocka, to 4,5 godz.:)

Pola kciukasy, żeby "nic" się nie pojawiło
Kasiek kto wie?? Może :-) Ale to dopiero za rok, a ja się boję rezerwować na sierpień :-D Do Swinoujścia mam 1000 km prawie. Nawet, żeby rozbić to 2 części to dużo kombinowania z dwoma łobuzami.
Współczuję migreny. Ta krew trochę niepokojąca jest:shocked2:
Aga spryciarz z Antosia:-D

Papitka Kubulek pewnie nie potrzebuje już "mleka dla dzieciów" :-D Najważniejsze, zeby dieta była zbilansowana, a kanapeczki - niami niami:laugh2:

Munka dzięki. Mati całuje Gabi. :* :*

Kasiek zapomniałam Cie ochrzanić, ze tak bezwstydnie się chwalisz, ze Poli skaza przeszła. :wściekła/y:
Cieszę się oczywiście;-):laugh2: Przed nami jeszcze daleka droga. Mati znowu ma zsypane policzki.:zawstydzona/y: Najpierw mądra mamusia nie sprawdziła składu zupki ( była z mlekiem), a potem tatuś nakarmił dziecia tortem urodzinowym nie omijając ani trochę masy. Ale przynajmnej Mati był szczęsliwy zajadał az uszy mu się trzęsły i co chwilę powtarzał " mniam mniam":-)

Munka coś dla Ciebie, zebyś wiedział co działo się wcześniej Moda Na Sukces - PUDELEK.TV - PUDELEK.TV:cool2:

Ostatnia edycja:
Hej hoo,

ja tylko na chwilę donieść, że beata dała radę :) Ale żeby nie było tak różowo - dzisiaj zadzwoniła zapłakana, że zaspała i tym sposobem spóźniliśmy się do pracy :confused2: A mały jak ją zobaczył, to płakał, więc źle nie jest, ale i też bez rewelacji.
W dodatku bąbel od dwóch dni ma katar i zaczął kaszleć, więc był dzisiaj u lekarza i jest podziębiony :-(

reklama
andzia jak mu wysypuje już tylko policzki to jesteście na dobrej drodze:)! Co do krwi, to jak już nic w żołądku nie miałam, nawet żółć zwymiotowałam to przyszedł czas na krew (już tak kiedyś miałam). Mam po prostu takie straszne migreny (odziedziczone po babci), że czasami nie daję rady:/

powodzenia na szczepionkach, my dopiero pod koniec sierpnia:)

Do góry