reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
josie Magdzia też raczej więcej niż jeden wielki banan nie dostawała w krótkich odstępach czasu, jak jej dałam przed południem to później na podwieczorek i próbowałam inne rzeczy przemycaćaż w końcu siadła jej zupka z dużą ilością pora i potem apetyt wrócił

alijenka
miło że o mnie myślałaś :-) A co u mnie? pracuje w bibliotece, chodzę na kurs komputerowy, studiuję i teoretycznie piszę pracę magisterską a każdą wolną chwilkę spędzam z Magdzia.
A Magdzia ma 7 zębów, od 1 kwietnia stawia po 3-4 samodzielne kroki i robi klap, wszędzie jej pełno i głośno i od kilku dni robi siku do nocniczka przed kąpielą i ciągle gada

Sunshine6 ja w pierwsze dni w pracy, mimo że małą u teściowej zostawiam, to łzy w oczach miałam i tęsknie bardzo

My mamy taki jeździk pchacz, bajerów nie ma wielu, są muzyczki, klakson ale dla Magdzi poza oczywistym pchaniem rewelacyjne są schowki, wkłada do nich klocki, kubeczki i co się zmieści, pcha na drugą stronę pokoju i wyciąga po to żeby znów włożyć :-D
SDC18031.jpg

Załączniki

• SDC18031.jpg
    SDC18031.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 29
Aylin- no sliczna ta sweet focia :-) i Ty tez :-p

bo nie mam z kim małej zostawić i siedzę na wychowawczym, jakbym miała wrócić do pracy to bym na opiekunkę musiała tylko robić

zresztą nie mam gdzie wracać moja firma w której pracowałam padła a teraz nie ma szans na załapanie się w moim zawodzie gdzieś

ja nie jestem domatorką i mnie męczy takie siedzenie w domu

Ja tez domatorka nie jestem dlatego wrocilam do pracy mimo, ze to co teraz zarabiam (pol etatu) idzie na opiekunke ale ja sie lepiej czuje i maz tez :-p
A mi sie wydawalo ze w tym zawodzie nie bedzie problemu, fakt duzo biur upada ale jako przedstawiciel moze by sie cos znalazlo?
Zawsze to lepiej wyjsc do ludzi, czlowiek od razu inaczej mysli :tak:

Tialana- pierwsze dni tez placz byl i u mnie i u niej ale po TYGODNIU sie juz przystosowala i jest dobrze jak na razie :tak: a widze, ze Madzia niezle postepy robi :-) Aurelki ulubiona zabawa to wkladanie i wyjmowanie przedmiotow czy to zabawek, czy garnkow :-D
Aaaa fura super :tak:

sunshine mi się twój pchacz bardziej podoba...jest słodki! Kupiłam ten niebiesko-pomarańczowy jako uniwersalny na przyszłość (w razie syna):p

josie
a bawi się kuleczkami z ikea? Moja w sklepie nie chciała od tego odejść, a w domu nie tyka:D Czasem obraca na bok i sunie jako pchacz i na tym koniec. Co do kuli vtech to sprawdzała się jak mała miała 5-7mies. Teraz 'wala się' po podłodze zapomniana (trochę się cieszę, bo głos tej babki już zaczął mnie wku...):p Co do pchacza to kosz jest super i długo posłuży, bo mała przewozi w nim zabawki z jednego pokoju do drugiego. To od miesiąca jej ulubiona zabawka:)

atinka
jakoś pchacza na prawdę zaskoczyła mnie - nie jest to zwykły kawałek plastiku!Nie odsprzedam, bo kolor uniwersalny dla następnego dzidzi, a dwa długo posłuży, bo mała uwielbia go. Ciągle przy nim majstruje, przewozi zabawki itp.:) Polecam!

alijenka
ja już po lampce wina:) i też siedzę w domu do końca roku! Zawód masz świetny (ciekawy)!

aylin
u mnie najpierw było 'tatata' - już z półtora miesiąca temu:) Wygodne szczególnie rano w weekendy:p Długo nie trwało, bo po 2 tyg. doszło 'mamama':) Jak dostałaś się na testerkę gerbera? Fryzura piękna!!! Jajecznicę jak robisz?

sunshine
używa kuli vtech? Bo moja jak już napisałam josie 'wala się' po podłodze zapomniana. Używana była jak mała miała ok. 6 mies.

agaundpestka
gdzie kupujesz chlebek kukurydziany? A jajko jak dajesz? No właśnie, ja też nie mam weny ze śniadaniami:/ Moja od zawsze też rzuca się na inne dzieci na takiej zasadzie, że ściągnąć skarpetkę, zabrać smoka, wsadzić palca w oko czy pociągnąć za ciucha...rozbójnik nad aktywny:)

Ostatnia edycja:
kasiek- uzywala :sorry: teraz tez sie wala miedzy innymi zabawkami, niby fajna bo zacheca dziecko do zabawy ale ona teraz tyle ma tych zabawek, ze najlepiej jej wychodzi wyjmowanie ich z koszyka :tak::-) Mi tez sie moj podoba ale Twoj wydaje sie stabilniejszy, na razie mloda uzywa tylko klockow a do chodzenia uzywana jest ZEBRA :tak:

Aurelka dzis nie plakala jak ja zostawilam i nawet sie usmiechala i zrobila papapapa :-:)eek: zamiast sie cieszyc to jest mi smutno, ze juz mnie nie potrzebuje :confused2: wariatka ze mnie co??? :sorry:

Troszeczkę... ;-):tak:

Witam :) dziś większość dnia była u nas koleżanka z porodówki z 3dni starszym synkiem :) i powiem, ze nie wiem co robić z moim ancymonem :crazy: on cały czas chce bić tamtego :( az płacze, ze złości jak nie może go pacnąć. Co robić w takich sytuacjach? Oczywiście mówię nie, biorę za rączkę, przez tyle lat mojej pracy jako niania nie miałam takiego 9miesięcznego ancymona.

Kupuję chlebek kukurydziany na wagę i dostaje z masełkiem lub jajko, czasami sam cyc, dziś było musli z hippa. Kaszki nie daję, bo dostaje na wieczór. Ale czekam jak skończy te 10miesięcy to będę chciała dawać mu jogurt naturalny z owocami. Powiem Ci, ze sama czasami nie wiem co mu dawać.

Aga ale Ci się talent trafił:-D:-D

Aylin jesteś podobna do tej babki z kabaretu...Hrabi.jpg

Ja też padam na twarz. W pracy spędziłam dziś 12 godzin i jutro nie będzie lepiej.

Załączniki

• Hrabi.jpg
    Hrabi.jpg
    56,5 KB · Wyświetleń: 40
Aylin to podaj mi maila na pw bo na bb nie mogę nigdzie nic pisac.

poszlo

jajcznice na parze. Tj garnek w woda na niego metalowa miska troszkę masełka i wrzucam jajo. Mieszam i się ścina. Prawie jak na patelni tylko dłuzej trwa

A testerka - u nas jest zakład produkcyjny - i cały czas szukaja mam testujących. W sumie to znajome podają telefony swoich znajomych. Bo dzieci rosna a testować nowe produkty non stop trzeba. Mnie podała koleżanka

Idę spać - młodak pokaze mojemu jutro bo zmozony anginą padł

tialana - dobra kobieto, dzieki, że wkleiłaś fotke tego pojazdu. Jak bylismy w sierpniu u mojego brata, to Kubuś dostał jeździk Baza Astrala, a ja jakoś nie pomyślałam o nim jako pchaczu, a przeciez można go wykorzystać w ten sposób. A schowków tam tez jest bezliku, wiec jak juz szanowny pan syn podniesie swe 4 literki z pozycji poziomej w górę, to można by mu Baza znieść na dół.

reklama
Do góry