reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Strasznie dużo piszecie:)

Ja mam genetyczne 28.11 ale zapisze sie jeszcze do drugiego lekarza.
Ja szczerze mowiac mam dosc juz naturalnych porodów i chce sobie zalatwic cc.

Pozdrawiam

reklama
Witam:)

KamilaLopez
witaj:)

Ja usg genetyczne będę miała we wtorek,czyli w tym tygodniu sporo nas odwiedzi swoje maleństwa:)
Kupiłam dziś kolejnego ciuszka:)
Też miałam cc ale teraz nie wiem jak będę rodziła,wolałabym sn.

Maćku - czego boisz sie w cc???
Szczerze to nie wiem, moze zadecyduje inaczej ale poki co ciesze sie niezmiernie, ze wybor nalezy do mnie:-) Boje sie tego pękania, plastyk krocza o kt sie coraz czesciej slyszy, o bolu nie wspomne... Przed cc zaczynały mi sie bóle, to był poczatek a ja wyłam z bólu....:szok: CC jest wygodne, szwa prawie nie mam, po porodzie mogłam chodzic z wkładkami - suuuper wspominam!
Wiadomo poród to poród, kazda opcja ma swoje wady i zalety, po cc wiem czego sie mozna spodziewac a sn jest dla mnie obce...

Ostatnia edycja:
maćku ja też mam takie obawy, że sobie rady nie dam....mama daleko i nikogo w pobliżu. No nie licząc tych, którzy są "najmądrzejsi", ale unikam ich jak ognia ;)
buziak a wiesz już ile sztuk szczęścia nosisz teraz w brzuszku??? Maluchy się pewnie cieszą co? 4latka to już taki fajny wiek :)
Mi termin porodu gin wyznaczyła jak na razie na 10 czerwca. Nie mam jeszcze pojęcia jakbym chciała rodzić- na tą chwilę jakkolwiek byle szybko i bezproblemowo hehehe :-)
Po cichutku liczę na to, że zajmie mi to tyle ile mojej mamie gdy rodziła mnie- czyli 5 minut!!!!
Dopiero dzisiaj przeczytałam co się stało Brydzi....beczałam jak oszalała! Dzisiaj biorę różaniec i będę się modlić żeby środa była najszczęśliwszą wizyta u gin w całym moim życiu!!!

Co do kupy to o jaki strop chodzi? Zainteresowalam sie :-)
Co do rodzenia latem super. Ja moja rodziłam na początku sierpnia i jeździła na spacerki w samym body czapeczce i skarpetach.
Co do porodu to rodziłam naturalnie bo chciałam wiedzieć jak to jest. Dowiedziałam sie i wystarczy. Chciałam rodzic tym razem przez znieczulenie zewnatrzoponowe ale okazało sie ze ten szpital nie wykonuje ich a o cc mam zapomnieć bo to jest operacja i jest wiele komplikacji. A ja właśnie nie chciałam juz naturalnie rodzic :no: I teraz to juz nie wiem co tu zrobić.

witajcie, na szczęście nie rozpisałyście sie tyle co zwykle, wiec jestem na bieżąco,

Addiena - ja chciałam tak trafić, żeby jeszcze wiosną się załapać na rozwiązanie, najstarszą córk mam z 12 maja, młodszą z 18 kwietnia, a teraz... początek czerwca...

No super!
Sosik kupny, czy sama robiłaś?
Zawszę sama robie :) Nie lubie sklepowych :p

To fajnie że tak dużo nas co będą miały CC ja na szczęście też i bardzo się cieszę jakby mi kazano rodzić naturalnie to wcale bym w ciąże nie zachodziła:)

Miłego dnia:*

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kobitki

Trochę mnie nie było, czytałam Was ale nie miałam czasu nic pisać, teraz pewnie też mi coś umknie
Objawy mnie już opuściły, zobaczymy na jak długo, wraca mi apetyt i pewnie raz dwa waga mi podbiję w górę bo nawet na słodycze mam teraz ochotę no i wróciła mi chęć na przytulanki :tak: teraz czekam na pierwsze wyczuwalne ruchy malucha, już nie mogę się doczekać

Sicilpol, Dorota nie martwcie się tak kochane tymi ustającymi objawami, mi już minęło wszytko, tylko bimbałki mam troszkę bardziej wrażliwe na dotyk niż wcześniej a reszta już poszła daleko a maluch jest piękny i zdrowy i w dodatku rozrabiaka ;-) zamiast się zamartwiać pomyślcie że coraz bardziej zbliża się II trymestr :biggrin2:

Moja lekarka na zaparcia poleciła mi LAKTULOSE, to jest zawiesina i można ją kupić bez recepty w buteleczkach różnej wielkości, tam jest właśnie siemię lniane i otręby no i nie przechodzi przez łożysko. Na razie jej nie kupowałam bo jakoś problem ostatnio mnie opuścił ale gdyby wrócił to pewnie kupię a wcześniej wspomagałam się jabłkami, winogronami i suszonymi morelami i też działało a u mojej mamy cuda w tych sprawach działają otręby

Do góry