reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Polaa ja tez chetnie sie z Toba spotkam. Takze dziewczyny zapraszam nad morze. Sunshine Wy macie kuzyna. Polaa mozesz spac u mnie - mam dodatkowy materac - wieeelki. A jak Sunshine wolisz u mnie to bez problemow sie pomiescimy. Ktoras bedzie spac ze mna i z L ;-)

Oo, a gdzie dokładnie? Do morza mi zdecydowanie bliżej, niż na basen z dziewczynami z W-wy :-p

reklama
Arytkul super:tak: ale mam pytanie ile z nas tu nie uzywa lezacka, czy fotelika? chyba niewiele;-) wszystko jest dla ludzi i z rozsadkiem:tak:

tak, tylko, zauważ, że leżaczki i foteliki dla maluchów są tak robione, żeby nie było całkowitego obciążenia kręgosłupa. A stawiając niemowlaka w chodziku obciążasz całkowicie stawy kręgosłupa i miednicy. Nie są to też sprzęty, w których można dziecko trzymać pół dnia, ale na pewno nie są tak szkodliwe jak chodziki i wiele innych pokazywanych tu na forum "wspomagaczy".

Tyle w temacie.

MsMickey - jak dla mnie może być na początek skalar, a potem będziemy się ugadywać:-)
hatszept - nie wiem czy widziałaś, że Ci odpowiedziałam wcześniej, bo zrobiłam edycję posta.

Ostatnia edycja:
Spaaaaaaać już mi się baaardzo chce, więc napiszę tylko, ze basen po 1.11 jest dla mnie też super i skalar też!
MsMickey, nie śmiałabym o nic oskarżać :no:;-);-);-)

I do Wszystkich - dobrej nocy! :-)

Munka - wez zejdz ze mnie;-) bo mi duszno:-p, artykul odnosil sie lezaczkow, fotelikow, chodzikow itp
cytuje
,,.....Najczęstszy błąd w tym okresie to umieszczanie dziecka w leżaczkach, nosidełkach czy fotelikach. To samo dotyczy późniejszego okresu, czyli czwartego, piątego i szóstego miesiąca życia, z różnicą polegającą na tym, iż w tym czasie dziecko dąży do dotykania zabawek, chwytania oraz do osiągnięcia obrotu z pleców na brzuch. Stosowanie w/w urządzeń, a także zmuszanie dziecka do przyjmowania pozycji siedzącej w trakcie kolejnych trzech miesięcy to zakłócanie realizacji kolejnego „wielkiego” celu jakim jest dążenie dziecka do pionizowania się....'''

i stad moj post, jeszcze raz to powiem wszystko jest dla ludzi oczywiscie z rozsadkiem:tak:. A czy calkowite obciazenie kregoslupa czy czesciowe to ciagle obciazenie i tyle w temacie.

Ostatnia edycja:

ja też :-D:-D:-D:-D

Spaaaaaaać już mi się baaardzo chce, więc napiszę tylko, ze basen po 1.11 jest dla mnie też super i skalar też!
MsMickey, nie śmiałabym o nic oskarżać :no:;-);-);-)

I do Wszystkich - dobrej nocy! :-)

mi też się oczy zamykają:-):-) paaaaaa

MsMickey i hatszept - jakbyście spotkały gdzieś w sklepie małą zabawkową plastikową konewkę, to kupcie, przyda się na basenie:-) ja też poszukam - jutro będę w Tesco.

gkvip - zapytałaś, odpowiedziałam, a Ty jeszcze masz pretensje, że po Tobie łażę. Następnym razem nie pytaj jak nie oczekujesz odpowiedzi, albo chcesz usłyszeć to co sama myślisz na dany temat.

Ostatnia edycja:
Ech, ja też idę spać, bo jakiś dzisiaj niefajny klimat tu panuje :frown:
Przez to jakoś nie chce mi się specjalnie rozmawiać :sorry2:, a właśnie chciałam się wyluzować po ciężkim dniu, wygadać :confused:
Oby jutro było lepiej, pa :)

reklama
munka - jakos nie widze odpowiedzi na moje pytanie, jedynie twoj wywod. I naprawde mam juz dosc dziewczyno twoich komentarzy na moj temat. Masz problem ze wzrokiem czy ze zrozumieniem:szok:. Ja ciagle z zarcikiem i humorem a ty po mnie jezdzisz:no:. Jak tak bardzo ci przeszkadzam to ignoruj moje posty i tyle.

Do góry