reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej
Mam pytanie, dziewczyny gdzie kupiłyście oballa dla swoich pociech ????
w smyku
A która z Was jeszcze nie dostała @ po porodzie? Bo u mnie nadal cisza :ninja2:

ja sie jeszcze do tych szczesliwcow zaliczam:) ale mleka to juz mam tylko na jedno karmienie

Josie nie sadze zeby jabluszko moze kupki nie moze zrobic albo jakis baczek sie zablakal

no tez bym tak pomyslala gdyby nie to ze wczoraj zrobil az 3 kupy... kazda twarda. dzis rano zrobil kolejna, we wszystkich kolorach teczy... dzis dalam testowo drugie pol sloiczka i po sloiczku placz - nie wiem czy dlatego ze glodny? dalam mu mleko, teraz strasznie ulal dwa razy. ale nie placze. chyba odpuszcze to jablko i zostaniemy przy sliwkach na deser

no wlasnie bo u nas poci sie przy karmieniu ale w czasie snu tez i to niezaleznie jak go ubiore, spi w bodziaku z krotki i przykrywam kocykiem a wstaje mokry jakby mial jakis polar na sobie :|

w krotkim rekawku spi i sie poci? :szok: moj spi w pajacu na to spiwor taki bardzo gruby no i czasem n a to maz jeszcze koc mu daje ale to juz przesada bo wtedy ma mokre stopy rano. a w pokoju ma 20 stopni

bylismy na szczepieniu. nasza doktorka na urlopie, przyjela nas jakas inna. mlody ma katar od weekendu wiec nie pozwolila szczepic za to wypisala lekow na 100zl i do tego skierowanie do szpitala 'na wszelki wypadek jakby zaczal sie kaszel bo latwo o zapaleni pluc' :szok: spytalam ja o te geste kupy, mowie ze ostatnio to ma takie jak dorosly czlowiek i z reguly codziennie ale czasem to nawet raz na dwa dni, a ona ze to dobrze :baffled::confused: no nie wiem... on mi nie chce nic pic, a slodkich napojow mu nie chce dawac wiec wymyslilam ze bede mu troszke wiecej wody dawac do mleka. pil po 120 i 4 miarki a teraz mu daje 150 i 4 miarki. jakos dopija do konca.

acha no i ma dzis tak dobry dizen ze ciagle usmiechniety, oczarowal pania doktor i pielegniarke, pozniej pania w aptece, a pozniej koledzy z pracy mnie odwiedzili i u kazdego na rekach byl i u kazdego sie smial :-D:-D maly smieszek :-)

PS mlody wlasnie wali kupe po jablku.. widze ze momentalnie go przeczyszcza to jablko. no ale smieje sie przy tym i pieje sobie wiec chyba OK :-D

Ostatnia edycja:
reklama
A która z Was jeszcze nie dostała @ po porodzie? Bo u mnie nadal cisza :ninja2:
ja, ja, ja! wciąż cieszę się tym stanem i biorę tabletki :-p

Kasiu ja zawsze na normalne ubranie przykrywam go cieplym kocykiem zlozonym razy dwa, normalne czyli body dres spodnie skarpetki, ale z klatki do samochodu nam 2 m a zazwyczaj jezdzimy z mlodym tylko do bonarki a tam na parkingu cieplo, a zamiast czapki to i tak pieluszka ma glowke nakryta i kocykiem po uszy opatulony

i moje pytanko czy Wasze dzieci sie poca bardzo?
my też zawsze do bonarki więc może mijamy się tam gdzieś w alejkach :-D a co do pocenia to u nas czasem przy karmieniu, głównie wieczornym ma główkę mokrą i kilka razy się zdarzyło że rano miała spocone stópki :dry: śpi w body z krótkim + pajac i przykryta kocykiem lub dwoma :-)

w nocy sie raczej nie poci spi w bodziku z dlugim i kocyk albo dwa ... ale w dzien to mokry wstaje :| no i przy nocnym karmieniu strasznie ... jutro zapytam lekarke ...

Kasiu moze mijamy :)

Josie moze za tydzien dwa podaj znowu ... ale moj po jablku tez szybko robi a moze zrobil trzy bo mial jakies pozotalosci i wyszlo wszystko od dnia poprzedniego :)

Dzisiaj próbowałam to wpadła w taką histerię, że sobie odpuściłam:sorry2: Ale może po szczepieniui to nie jest dobry moment?

może po szczepieniu być bardziej rozdrażniona, więc spróbuj może jutro??:-)

Mam pytanie - ta moja fruzia ciagle nie potrafi trzymac swiadomie niczego w lapkach, non stop cos jej wpycham ale po chwili ona to puszcza niewiedzac ze cos tam trzyma. Nawet jak zauwazy to nie potrafi wsadzic tego do buzki np. zyrafka czy gryzak i od razu sie drze:-(. Czy ktorej bobo tez tak ma ?

Moja potrafi trzymać świadomie i oglądać to co ma w łapkach a ostatnio gada i pieje do tego, co trzyma, ale też ma czasem tak, że dam jej zabawkę, spojrzy na nią i potem wypuszcza jakby nie wiedziała, że coś tam trzymała. Jeśli chodzi o wkładanie do buźki, to tak samo. Czasem włoży sobie zabawkę i chwilę pomiętosi, ale raczej ogląda zabawki i potem je wywala. Daj jej jeszcze troszkę czasu;-)

gkvip moj od tygodnia ma na tyle skoordynowane ruchy ze nie boje mu sie dawac twardych grzechotek bo wiem ze nie pacnie sie w leb :-D:-D ale moj z pocztku czerwca a twoja z konca wiec mysle ze przyjdzie na nia pora niedlugo :tak:

gkvip mój też łapie przedmioty bardzo świadomie, siedząc na bujaku ciągnie za słonie i czasem uda mu się je oderwać (tak jak teraz i od razu do buzi :-D) łapie też za parasolkę aż zacznie grać :) Jeszcze 2 tyg. temu tego nie robił także wszystko z czasem :tak:

Moja Gosia też ostatnio lapie zabawki swiadomo tzn wyciąga rączki do miskow na palaku od maty, dotyka ich i chce urwać. Gdy daję jej motyka lub dinke do ręki to bierze ode mnie i bawi się. Też nowość:-)

A ja nie podaje witD bo jest w mleku i kazali mi nie dawc:confused: i co tu zrobic:confused:

A i sie pochwale ddzisiaj mloda po raz pierwszy sama obrocila sie z brzuszka na plecki :tak: myslalam ze to przypadek wiec ja odwrocilam na brzuch a ta znowu na plecki:tak: i tak kilka razy. Powiedzmy ze nie jestem z niej dumna;-).

Mam pytanie - ta moja fruzia ciagle nie potrafi trzymac swiadomie niczego w lapkach, non stop cos jej wpycham ale po chwili ona to puszcza niewiedzac ze cos tam trzyma. Nawet jak zauwazy to nie potrafi wsadzic tego do buzki np. zyrafka czy gryzak i od razu sie drze:-(. Czy ktorej bobo tez tak ma ?
Mi jak zaczęłam dokarmiać mm kazali tylko K odstawić...

Zośka widzi, ze ma coś w rączce i wszystko ląduje od razu w buzi, ale z kolei nie przewraca się z brzuszka na plecki ani na odwrót. Więc myślę, że to indywidualna sprawa :tak:

on mi nie chce nic pic, a slodkich napojow mu nie chce dawac wiec wymyslilam ze bede mu troszke wiecej wody dawac do mleka. pil po 120 i 4 miarki a teraz mu daje 150 i 4 miarki. jakos dopija do konca.
Może mu kompocik z jabłek ugotuj. Jak jabłka będą słodkie to nie będziesz musiała dosładzać. Zośka nie chciała pić herbatki a kompot strasznie jej smakuje :tak:

Dziś jak byłam w Rossmannie na dzieciaczkowym stoisku, to zaczepiła mnie kobitka z zapytaniem, czy nie potrzebuję konsultacji dotyczącej żywienia maluszków:-) zapytałam o gluten, powiedziała, że przy UU zacząć po skończonym 5 miesiącu, hehe, a mówią, że po 4. Zapytam w piątek też pediatry. Jeśli byłybyście zainteresowane to:

https://www.bebilon.pl/konsultacje

reklama
Hej Dziewczynki :-)

Ustosunkowując się do Waszych pytań:
- Peter z tych niepocących się;
- śpi w pajacyku (najcześciej bez bodziaka) nakryty kocykiem lub dwoma;
- do supermarketów/marketów zakładamy pajacyka + sweterek + kocyk (jeździmy autem) i zdejmujemy najczęściej kocyk póżniej, a kurteczki nie zakładamy, bo nie mamy;
- nie dostałam jeszcze @;
- w kwestii trzymania zabawek mamy jak Muńka - generalnie P. trzyma i chwyta i wkłada sobie do buzi, ale czasami wypuszcza od razu z rąk jakby nie widział o co chodzi, ale fakt - ostatnio praktycznie wszystko do buzi, no ale Peter z początku czerwca, więc to chyba normalne;
- P. nadal nie przewraca się z brzuszka na plecki i odwrotnie, a już chyba powinien;
MsMickey, nie znam niestety żadnego elektryka, który mógłby pomóc z n'ką :-( znalezliscie już kogoś?

Aga, intuicja mi podpowiada, że bedziesz miała drugiego skarba tylko teraz z kimś kto jest wart ojcostwa!

Iwon, mój mały dokładnie jak Twój Julek - też jak biorę go na ręce to się tak wtula (jakby wycierał sobie buźkę) i podkurcza nóżki.

A u nas noc była dziś lepsza...tylko chyba 3-4 pobudki...najlepsze, że zasnął jakieś 15min temu, ale jestem przekonana, że to jeszcze nie nocne spanie, bo to zwykle po 22.00...:angry::-( czekam, więc jak mały się obudzi, znowu zjemy i kolejna faza aktywności i dopiero odpoczynek dla mamy :no:, a tata w delegacji...na szczęscie jutro wraca :tak:

edek: własnie się obudził...

Ostatnia edycja:
Do góry