reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam
Waris miałaś nic nie dawać małej, tylko mleczko :-p

No przecież moja mała nie może być gorsza od waszych dzieciaczków ;-)

dziweczyny czy na chrzest musze kupowac jakas szate?? bo mi cos tesciowa dzis mowila ze szata musi byc? :confused:

U mnie moja mała miała szatkę od chrzestnej z wyhaftowanymi imionami oraz datą chrztu.

Nocka u nas przespana, wstała dopiero o 6, dałam cyca i pospałyśmy jeszcze do 9 :-)

Szykujemy się dziś do przychodni na trzecie szczepienie ale chyba odwlekę je na za tydzień z powodu tego katarku ale nich mi ją osłucha i może coś podpowie jeszcze jak tego cholerstwa mamy się pozbyć.

Fajnie że możecie się spotkać, ja też będe w Warszawie w niedzielę na urodzinkach siostrzeńca mojego męża ale kiedyś mogę przyjechać specjalnie dla was :-) mam do pokonania tylko 100 km, jestem z Radomia.

reklama
Hej :)

Wyspałam się :-) Młody jadł o 23, a potem o 2.10 i o 5.30 :szok: Wprawdzie przebudził się też o czwartej, ale położyłam go na brzuszek, trochę polulałam i zasnął :szok:
W ogóle dzisiaj w nocy spokojniejszy był. No i kleik okazał się nawet niepotrzebny ;-)

A rano po pobudce o siódmej trochę pofikał i poszliśmy razem w kimono o 8. Spałam do 10 :rofl2:

a ja uwazzzam ze lezaczek jest niezbedny...u nas sprawdzil sie u corki i teraz tez sie sprawdza. A rafal go lubi,czuje sie w nim bezpiecznie,uspokaja sie. Dla mnie to sprzet numer jeden. Wazniejszy od maty

Ja też uważam to za bardzo praktyczne ustrojstwo. Młody w czasie aktywności jest na zmianę: na macie, na naszej kanapie albo właśnie w leżaczku. A jak jest marudny, a my chcemy np. zjeść obiad to już w ogóle leżak ratuje życie, bo bierzemy małego do nas, od czasu do czasu można go nogą bujnąć i spokój ;)

Rysica u nas to samo z czujnością małego - bardzo często jak M. się odwraca na drugi bok, ten się przebudza. Na szczęście jeśli nie jest to akurat w godzinie karmienia, to śpi dalej.

Ja póki co nie wyobrażam sobie spania osobno. Bałabym się :sorry2: Wiem, że można kupić nianię, monitor oddechu i cały zestaw różnych urządzeń. Ja jednak wolę go mieć jeszcze pod ręką :blink:

Dziewczyny kiedys cos pisalyscie o takim wygieciu w banana. Czy jak posadzicie swoje dziecie na kolanach to maja proste plecki? Bo moja ma wciety jeden boczek i wlasnie tak krzywo w banana siedzi a w druga strone tak sie nie wygnie, tak samo w lezaczku. Wczesniej tak nie miala. nie wiem czy powinnam sie martwic.

myślę, że jeśli cokolwiek Cię niepokoi to zgłoś to lekarzowi. Obserwujesz córcię i jeśli widzisz, że jest jakaś asymetria to niech obejrzy to specjalista.

Josie - zapytaj Chrzestnej czy kupuje tą białą szatkę, bo teoretycznie Chrzestna kupuje białą szatkę a Chrzestny gromnicę.

ale to tylko teoria :D na szczęście drogie to to nie jest, my mieliśmy białą szatkę jako taką chusteczkę kwadratową, łatwiej "ubrać" w nią dziecko niż w taką, szczególnie jak śpi...

Iwon - gratuluję wyspania :D
No właśnie cięzko mi sobie wyobrazić noc z daleka z jednej strony, ale z drugiej strony ona śpi całe noce i zwykle właśnie my ją budzimy.... Muszę to z mężem obgadać.........

OBEJRZAŁAM FOTKI - pfff luzik, myślałam, że jakieś bardziej drastyczne!!! Przy serialu "Kości", który oglądam regularnie, to te ciała wyglądały przepięknie! No i ewidentnie w trumnie to Kaczyński. Ale nie zmaltretowało go jakoś bardzo, przypiekło trochę...

dziękuje bardzo - na jakiej tem. pieczesz??

młodak - tez przepis poproszę :)

180 stopni. robie zawsze jak mam miec niezapowiedzianych gosci z mrozonymi porzeczkami, malinami .na koniec oczywiscie cukier puder. pycha!!!

A z tym siadanie to pewnie macie racje, ze za wczesnie. tzn ja nie sadzam jej samej czy cos zawsze trzymam ja pod pachami lekko unosze zeby ciezar nie opadal, ale i tak jwst wygieta. czasami biore na kolanka zeby np ubrac jej buty na spacer bo tak mi wygodnie.

Mój bąbel jak mnie złapie za rękę, to potrafi przez chwilę sam się utrzymać bez podparcia :-) W ogóle silne chłopisko z niego ;)

Ale przekręcać z plecków na boki czy brzuszek ewidentnie mu się nie chce :sorry2: Chyba że w łóżeczku, w trakcie snu jak mu niewygodnie, to potrafi się turlać w tę i nazad.

Rysica ja prawie od malego dawalam Nikosia do innego pokoju, a teraz spi caly czas i slysze kazde jego mrukniecie i wole jak spi tam niz z nami bo moge sie wyspac a mlody nie wstaje na kazde nasz wiercenie

Mój bąbel jak mnie złapie za rękę, to potrafi przez chwilę sam się utrzymać bez podparcia :-) W ogóle silne chłopisko z niego ;)Ale przekręcać z plecków na boki czy brzuszek ewidentnie mu się nie chce :sorry2: Chyba że w łóżeczku, w trakcie snu jak mu niewygodnie, to potrafi się turlać w tę i nazad.

to tak jak moja:-) jak trzyma mnie za palce to potrafi siedzieć bez podparcia, ale do przekręcania chętna nie jest. Póki co leżąc na pleckach ugina lewą nóżkę, opiera stopę o podłogę i się wygina, więc może niedługo zakuma, że można na boczek.
Ale oczywiście, do prawidłowego siedzenia to jeszcze im daleko i nie ma co za długo w tej pozycji trzymać.

Jeśli chodzi o spanie to ja mam na odwrót. Nie wyspałabym się, gdyby Gabi spała w innym pokoju, bo po prostu ciężko by mi było usnąć z myślami co u niej.

reklama
Hatszept zapomniałam zapytać na ile ci wystarcza te 60g Kelo Cote i ile razy dziennie się smarujesz?

A czy któraś z was może mi napisać jak mogę się dostać na tą grupę czerwcówek na FB? Czy któraś z was musi mi wysłać zaproszenie? Jeśli tak to bardzo proszę :rolleyes2:

Do góry