reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

moj dzisiaj znowu nic nie zjadl.komletnie nic. juz kolejny dzien ale budzi sie dopero miedzy 3-5 wiec ok

Mlodak a moze z nerwow troche, ze te zmiany smoczkow, raz mu lecialo za bardzo potem za malo i sie dziecie zestresowalo i dlatego?

reklama
blond - boziu ja nie mam pojecia o czym wy mowicie z tymi smokami :eek: tez aventa uzywam ale o takich wynalazkach to ja pierwsze slysze :baffled:normalnie ciemnogrod jestem:confused2: napiszcie cos wiecej

Kurcze dziewczyny ja juz nie wiem co robic z małym na spacerach drze się w wózku coraz bardziej :( wychodzimy i 20min pod bramą go na ręku usypiam i musimy pod domem krążyć, bo śpi tylko 20min :(

Właśnie zrobiłam test Tracy Hogg i wiecie co - wyszło mi, że Monika to w 60% Aniołek a w 40% średniaczek :)

jeszcze piwka wypić nie zdążyłam a już mi się w głowie kręci hahahahahaha

blond - boziu ja nie mam pojecia o czym wy mowicie z tymi smokami :eek: tez aventa uzywam ale o takich wynalazkach to ja pierwsze slysze :baffled:normalnie ciemnogrod jestem:confused2: napiszcie cos wiecej

Te obrazki fajnie to wyjaśniają:
sssssssss.pngsssss.jpg

Gkvip bo Avent ma 4 rozmiary smoczkow do mleka plus do kaszki i taki 3 przeplywowy
no i
1 jest od 0-1 i ma jedna dziurke
2 jest od 1-3 i ma 2 dziurki
3 od 3-6 i ma 3 dziurki
4 jest powyzej 6 miesiecy i ma 4 dziurki
kaszka to taki X i jest od 6 miesiaca ale tam jest duzy ten otwor jak sie nacisnie i szczerze mowiac to mi nie podpasowal bo wlasnie najlepiej sie ten 3przeplowowy sprawdzil

ten 3 przeplywowy nie ma dziurki ani krzyzyka tylko - taka szczeline i w zaleznosci od tego jak ustawisz smoczek wzgledem noska dziecka to szybkosc sie zmienia. on jest od 3 miesiecy.no i ma narysowane I, II, i III, jak ustawisz I pod noskiem dziecka to leci wolno bo szczelina jest plaska - i jak nacisnie to nie bedzie tak jak np na III kiedy ta szczelina jest pionowa i jak dziecko nacisnie to sie robi z niej duzy otwor . a II jest taka pod skosem posrednia. troche namotalam ale moze cos zrozumiecie hihi. tak czy inaczej suuuper sprawa ten smoczek bo i do mleka i do kaszki i kleiku sie sprawdzi.

hihihi no to wyjasnilysmy i obrazkowo i opisowo.full wypas :D

Ostatnia edycja:
Gkvip bo Avent ma 4 rozmiary smoczkow do mleka plus do kaszki i taki 3 przeplywowy
no i
1 jest od 0-1 i ma jedna dziurke
2 jest od 1-3 i ma 2 dziurki
3 od 3-6 i ma 3 dziurki
4 jest powyzej 6 miesiecy i ma 4 dziurki
kaszka to taki X i jest od 6 miesiaca ale tam jest duzy ten otwor jak sie nacisnie i szczerze mowiac to mi nie podpasowal bo wlasnie najlepiej sie ten 3przeplowowy sprawdzil

ten 3 przeplywowy nie ma dziurki ani krzyzyka tylko - taka szczeline i w zaleznosci od tego jak ustawisz smoczek wzgledem noska dziecka to szybkosc sie zmienia. on jest od 3 miesiecy.no i ma narysowane I, II, i III, jak ustawisz I pod noskiem dziecka to leci wolno bo szczelina jest plaska - i jak nacisnie to nie bedzie tak jak np na III kiedy ta szczelina jest pionowa i jak dziecko nacisnie to sie robi z niej duzy otwor . a II jest taka pod skosem posrednia. troche namotalam ale moze cos zrozumiecie hihi. tak czy inaczej suuuper sprawa ten smoczek bo i do mleka i do kaszki i kleiku sie sprawdzi.

hihihi no to wyjasnilysmy i obrazkowo i opisowo.full wypas :D

No bo nie ma to jak pomoc na BB :-D. Że ja tłumaczyc za mocno nie potrafię to się zdałam na obrazki.

blond, mlodak - dzieki kobitki bardzo bardzo bardzo:tak:

Właśnie zrobiłam test Tracy Hogg i wiecie co - wyszło mi, że Monika to w 60% Aniołek a w 40% średniaczek :)

jeszcze piwka wypić nie zdążyłam a już mi się w głowie kręci hahahahahaha

Ty piwko a ja wlasnie Malibu sacze :-D pierwszy raz alkohol pije od 1.5 roku:szok: i zaledwie kilka lykow wzielam i juz mi wesolo:-D:-D oj latwa dzisiaj bede oj latwa:-)

reklama
Hej Dziewczyny,
dorwałam sie do większego kompa więc w końcu coś napiszę - na komie nie zawsze jest wygodnie.

Ja nie jem mleka i produktów mlecznych już od dłuższego czasu. Ostatnio pozwoliłam sobie na sernik u siostry i od razu kupa w wersji musztarda z twarożkiem;) Wysypki na szczęście nie dostała więc liczę na to, że powoli jej ta nietolerancja krowiego białka przechodzi. Aha, też miałam pomysł na mleko kokosowe do kawy - odradzam jest strasznie tłuste i do kawy się nie nadaje. Ryżowe też nie. Nie piłam jeszcze sojowego.

Gosia też ma takie 3 kropki też podejrzewam pająka, po komarach są przecież inne. Zresztą parę dni wcześniej zostawił mi jakiś sukinkot takie same 3 kropki na ramieniu. Gocha ma na policzku, na brodzie i szyi. Tak jak przeszedł chyba:( No ale dorwę go jeszcze i się zemszczę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U mnie na ramieniu już schodzą u niej raczej też zresztą nie drapie się jeszcze.

Musze sprawdzić jakim typem dziecka jest Gosia - żywczykiem raczej nie. Tylko poczekam aż wróci P z laptopem bo na nim mam zapisaną tę książkę. A może znajdę na necie ten test?

Dzis o 17 odwiedził mnie kolega z pracy i zrobiłam szarlotę. Pochwale się, że wyszła pyszotka:) Mam niezawodny przepis na kruche ciasto zawsze wychodzi i jest kruche jeszcze na ciepło nawet. Każde owoce pasują na wierzch. Pozostał kawałeczek jeden na dużej blaszce;)

U nas też nie kazali iść do okulisty na wizytę ale Gosia nie była naświetlana więc może dlatego.

Jeśli chodzi o zdjęcia, to ja widziałam podobieństwo do siebie ale spojrzałam na zdjęcie P gdy był mały i od razu mnie uderzyło, że ma Gosine oczy;) więc oczy ma P ewidentnie kształt twarzy i ułożenie ust ma moje. 50/50 ;)
Ostatnio widzieliśmy się z przyjaciółmi mojej siodtry, którzy pamiętają mnie gdy miałam 2-3 lata i stwierdzili, że miny Gosia robi takie jak ja.

Tak w ogóle to napisałam większość tego posta ok południa i zesrał mi się net zanim wysłałam;( na szczęście coś udało się odzyskać.
Zauważyłam jedną rzecz.
Ostatnio gdy P siedzi w wawie i wieczorami go nie ma jestem świetnie zorganizowana a Gosia śpi już po 9 no ostatecznie przed 10. Gdy P jest bardziej się wierci. No ale ja ją karmię po kąpieli w pokoju z jedną lampką a P nie pomyśli, żeby zgasić.No i nadaje do mnie, bo się nie widzimy teraz zbyt długo a Gosię to pewnie rozprasza. I jak tu powiedzieć facetowi, za którym się stęskniło i z którym chce się przecież porozmawiać, żeby był cicho dopóki córcia nie uśnie?:cool:hmm... jakoś trzeba będzie:no:

Klusia ja też myślałam, że już nic mi do jedzenia nie pozostało ale faktycznie głównie mięso, pieczywo i warzywa/owoce. Ostatnio już zaczęłam jeść surowe po trochu. A jeśli chodzi o mięso, to schab z jabłkami i majerankiem lub ze śliwkami na zimno jest 500 x lepszy niż jakakolwiek kupna wędlina. (do tego żurawina) A robi się szybciorem. Robiłam też wersję z suszonymi morelami - boska:)

Jejku jak mi się chce piwa - takiego naturalnie warzonego pszenicznego, może z miodem...

Do góry