reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Klusia Alana wysypalo nawet wtedy jak zjadlam rogaliki ktore upeklam z dodatkiem mleka:/ u nas nie przejdzie nawet troche smietany w zupie czy salatce, ani lody, ani maslo, o zadnych serach nie wspominajac,czy nalesnikach itd. jem kanapki z wedlina, miecho miecho miecho.....:/i warzywa.

reklama
Klusia a ty racuchy jesz? Ja sie boje ze smazone i bedzie hardkor... a mialam taka ochote kilka dni temu :baffled:

mlodak a moze za geste to bylo i nie chcialo mu leciec? nie wiem jak ten kleik wyglada. moze za maly smoczek sie nim zapycha?

Ostatnia edycja:
. I teraz pytanie: płakał i mało zjadł bo był tak zmęczony czy nie smakowało mu mleko z kleikiem bo zdecydowałam i dodałam jedną miarkę kleiku ryżowego?

moze wlasnie problem tkwi w smoku :tak:zmien o romiar wiekszy i wtedy bedziesz wiedziala czy to smok czy poporostu nie podoba mu sie kaszka lub raczej to ze tocos nowego:tak:

Dostałam też skierowanie na ogólne badanie moczu. Jak się pobiera u dziewczynek??? Też zakłada się taki woreczek?:zawstydzona/y:

Ja na początku zakładałam woreczek, ale mała jest cała podrażniona od tego kleju :-/ i teraz jak ją nakarmię to zostawiam ją na przewijaku bez pieluszki i czekam z pojemniczkiem i spokojnie da się złapać odpowiednią ilość do badania:-) Fakt, że ostatnio czekałam 25min :szok:

A co do nabiału to ja też praktycznie nic z mlekiem :-( jedynie przechodzi drożdżówka z kruszonką i to na tyle słodkości i nabiału... :p

Klusia a ty racuchy jesz? Ja sie boje ze smazone i bedzie hardkor... a mialam taka ochote kilka dni temu :baffled:

mlodak a moze za geste to bylo i nie chcialo mu leciec? nie wiem jak ten kleik wyglada. moze za maly smoczek sie nim zapycha?

Nie było za gęste, z Nutritonem jest gęściejsze i zjada bez problemu, a poza tym założyłam smoczek 3, potem zmieniłam na 2 bo myślałam że może jednak za szybko leci, ale i tak był płacz.
No nie wiem co jest. Zawsze gdy tylko się czymś pochwale to zaraz się spierdzieli..... Na cały dzień zjał tylko 770ml, a ostanio nie schodził poniżej 890ml, wczoraj nawet 950ml było......
Chyba muszę przestać pisać o jego postępach.

A już tak ładnie był "ułożony". Dosłownie wiedziałam kiedy jest głodny i będzie jadł i ile zje, a kiedy pójdzie spać bo od 2 tygodni prawie wszystko odbywało się o prawie tych samych porach. A dzisiaj szok. W niedzielę chrzciy, mam nadzieję, że do tego czasu jakoś się poprawi bo aż się boję myśleć o wyciu w kościele a potem w knajpie....

Ostatnia edycja:
Młodak rozmiar 3 rozni sie od 2 nie wielkoscia dziurki tylko iloscia dziurek. sa po prostu 3 w 3, a 2 w 2. a kleik to takie platki i to bedzie bardzo ciezko szlo.tzn ja pisze o smoczkach aventa bo wiem jak reszta( TT tez tak mial chyba) zeby kleik poszedl bez problemu daj mu przez 3przeplywowy, bo ten do kaszki z krzyzykiem ma za duzy otwor. a kleik przez normalny smoczek do mleka ciezko bedzie szedl, dopiero jak juz sie rozmoczy ale to i tak zapcha te dziurki
bo tu nie jest juz kwestia czy geste tylko tych grudek kleiku ktore nie pojda i on wysysal mleko ktore mu ciezej szlo

Ostatnia edycja:
Młodak rozmiar rozni sie od 2 nie wielkoscia dziurki tylko iloscia dziurek. sa po prostu 3 w 3, a 2 w 2. a kleik to takie platki i to bedzie bardzo ciezko szlo.tzn ja pisze o smoczkach aventa bo wiem jak reszta( TT tez tak mial chyba) zeby kleik poszedl bez problemu daj mu przez 3przeplywowy, bo ten do kaszki z krzyzykiem ma za duzy otwor. a kleik przez normalny smoczek do mleka ciezko bedzie szedl, dopiero jak juz sie rozmoczy ale to i tak zapcha te dziurki

Od tego 3przepływowego zaczęłam to po brodzie aż mu poleciało..... , więc zmieniłam na 3 i też źle, więc 2 i również nie tak.... i mamy właśnie avent.

ale na 1 mu ustawilas ten 3-przeplywowy? bo tam masz na nim I , II i III i od 3 miesiecy mozna podawac na I,kleik przejdzie a nie leci strasznie szybko

edit....
kurcze moze ja glupie pytania zadaje , bo moze Ty wiesz o tym ustawianiu no ale nie mam inego pomyslu. ja przy rafale na poczatku nie wiedzialam ze to sie ustawia i tez go mlekiem zalalam dopoki na forum mi dziewczyny nie wytlumaczyly bo nie wiedzialam gdzie ta I ma byc

Ostatnia edycja:
december u mnie też K ciągle się krzywi jak przy myciu główki Szymonkowi wodę poleję po uchu. Bo mamusia mu powiedziała że trzeba uważać bo sie zapalenie ucha zrobi i on tak jej słucha. A szkoda że nie nie poczytał iż zapalenie ucha jest mozliwe, ale właśnie przez wirusy, a nie z samej wody......
No sory ale za uchem też muszę młodego umyć i nie zawsze się da tak aby wody nie nalać, a on jakoś nie protestuje i tez mu nic nie jest. Wręcz się cieszy jak mu woda po gębie leci:-). No i właśnie jakoś basen też będze musiał przeżyć. A zresztą tak kręci łebkiem na boki już że ta woda co tam wleci to i sama szybko wyleci, więc się nie przejmuję. To stare opinie nie mające zresztą pokrycia w rzeczywistości.

Kupiłam kaszkę ryżową bananową (bez mleka) i kleik ryżowy i dzisiaj wieczorem pierwszy raz dodam do mleka bo jak zrozumiałam to jeśli jest bez mleka to wtedy jako dodatek jedną miarkę dać, a jak z mlekiem modyfikowanym to jedna miara zamiast, tak?
I co radzicie pierwsze - smakową czy naturalną? Ale mam stresa.

Dzisiaj w nocy się wk....łam znów na K. O 1 Szymek zaczął kwękać o jedzenie, więc poszłam zrobić butlę a ten jeszcze przed telewizorem siedzi. Nic się nie odezwałam na razie. Gdy mały jadł to ten wparował do pokoju, rozpalił światło, trzasnął drzwiami od szafy i Szymek się rozbudził na maksa, nawet nie dojadł butli do końca tylko zaczął płakać bo wolał się zainteresować tym co sie dzieje w pokoju niż jedzeniem.
Poczekałam więc aż odbije (jak zaśnie to nie odbijam, ale w takim wypadku na bank by haftował) i próbowałam go uspać, ale bezskutecznie, zaczynał płakać przy próbie ułożenia go w pozycji poziomej. Wnerwiona już na maksa położyłam go rozkrzyczanego obok K na łózku i powiedziałam, że skoro jesteś taki super, hiper Tatuś to teraz go uśpij bo ja już nie mam siły. I wzięłam kołdrę i poszłam spać do salonu.
O dzwio zasnęłam momentalnie, a rano się okazało że K walczył z małym do 3:30 bo:
- próbował go uspać w łóżeczku, ale on się rzucał
- wziął go na ręce to się zesrał i musiał go całego przebrać (fakt, że nie robił kupy poprzedniego dnia), zużył 4 pampersy bo za każdym razem myślał ze to już koniec
- włączył mu karuzelkę, więc dziecko tym bardziej się rozbawiło
- włączył radio to tym bardziej Szymek był szczęśliwy ale w żaden sposób nie skory do spania
Wreszcie zgasił światło i mały usnął w 2 minuty.
Musiał się sam przekonać że zgaszenie światła działa najlepiej, a jak ja mówię to "się mądrzę".

Dodam, że obudziłam się o 7:30 i jestem super wyspana oraz wypoczęta. Za to K zj.ebany pojechał do pracy jak nie wiem, ale jakoś wcale mi go nie szkoda tym razem. Ma to na własne życzenie.
A i potem byłam u fryzjera, jak wyszłam z domu przed 9 to wróciłam o 11:30.

U nas też ślinienie na maksa, bąbelki z tego jak ta lala robi, a rączki to najlepsza zabawka teraz.
Niestety nadal nieprzekręca się ani z brzucha na plecy, ani z pleców na brzuszek. Jedynie gdy jest na leżaczku i bez pieluchy najlepiej to wtedy baaaardzo aktywny się rozi i się przekręci na boczek.

Rany to współczuję - musiałaś się wkurzyć... Ale bardzo dobrze zrobiłaś. Ale ja robię jeszcze inaczej. Tzn robiłam, bo Monika już się teraz budzi ok 5 a dziś nawet do 6 spała...
Ale mój mąż zwykle się kłądzie spać ok 2 w nocy. Więc jak mała się obudziła ok 1 to po prostu szłam i robiłam butlę, dawałam mu do łapy (nie ważne, że grał w grę akurat) i ledwo przytomnym wzrokiem patrzyłam na niego i mówiłam "córa Twoja" i szłam spać dalej. Nie było ani słowa sprzeciwu. Przecież i tak nie spał, więc po co obydwoje mamy nie spać... Teraz jak Monika się budzi ok 4-6 to ja jej cycka daję.

Tak wczoraj Wam współczułam tyh wiercień się dzieci podczas jedzenia i sama to przeżyłam przed chwilą..... Mały mało dzisiaj spał, rano to prawie w ogóle bo może jakieś 30 minut, na dłużej zasnął dopiero po 13 i spał do 16 i to na tyle. Więc o 19 już zaczął trzeć oczki łapkami. No to go wykąpałam i zrobiłam butlę. Zjadł tylko 100ml. Jak nie on, ostatnio spokojnie zjadał na noc 200ml. A teraz zaczął się prężyć i strasznie plakać zaraz jak tylko mu butelkę włożyłam do buzi. Ledwo co wypił to 100ml i to z 4 przerwami. Nie chciałam go już dłużej męczyć więc odlożyłam do łóżeczka i zasnął momentalnie. I teraz pytanie: płakał i mało zjadł bo był tak zmęczony czy nie smakowało mu mleko z kleikiem bo zdecydowałam i dodałam jedną miarkę kleiku ryżowego?

raczej ze zmęczenia...

ja jem smażone i małej nic nie jest, co prawda już mało piersią karmię, ale jeszcze karmię... Właśnie piję Warkę Strong... Mam zamiar się "upić" jednym piwem i zrobić depilację woskiem bikini... ;P

reklama
ale na 1 mu ustawilas ten 3-przeplywowy? bo tam masz na nim I , II i III i od 3 miesiecy mozna podawac na I,kleik przejdzie a nie leci strasznie szybko

edit....
kurcze moze ja glupie pytania zadaje , bo moze Ty wiesz o tym ustawianiu no ale nie mam inego pomyslu. ja przy rafale na poczatku nie wiedzialam ze to sie ustawia i tez go mlekiem zalalam dopoki na forum mi dziewczyny nie wytlumaczyly bo nie wiedzialam gdzie ta I ma byc

Też nie wiedziałam na początku, ale się zorientowałam że coś nie halo jest i jak nie miałam jeszcze smoczka 3 a przy nutritonie 2 to za słabo było to własnie brałam ten 3przepływowy i na I jadł bo na II i III to za szybko.
Naprawdę nie wiem o co kaman tym razem. Pozostaje mi chyba mieć nadzieję, że to jednak zmęczenie było. Oby.....
Ciekawe o której zrobi nocną pobudkę?

Do góry