reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

a za nami kolajna cudowna noc :) Monisia obudziła się tylko o 2:30 i spała do rana :)

a mąż wczoraj upiekła chlebek w thermomixie i dziś rano mieliśmy świeżuki na kolację i jest przepyszny!!! I koszt zrobienia takiego chleba to ok 1 zł a nie 2,5 zł ;P Chyba częściej będziemy robić!

reklama
Aylin Super!

teściowa wzięła dzieci, więc chwila dla mnie:-)
powinnam rozejrzeć się za kiecką dla Nadii do chrztu.
czy powinnam szukać na długi czy krótki rękaw+ewent bolerko sweterek?
I 62 czy 68? skoro teraz 62 jest akurat?
Nie mam pojęcia:confused:
Podobają mi się takie proste z delikatnym haftem, bez falban, tiuli itd.
Któras z Was wstawiałam linka
http://www.zaczarowane-sny.pl/pl/p/3-cz.bawelniany-komplecik-do-Chrztu-Dominika/595
Ta np bardzo mi sie podoba. Ale czy to nakrycie głowy nie wygląda pięknie tylko na zdjęciu, a bedzie jej zjeżdżać?
Kuba np wcale nie dał sobie założyć kaszkietu:)
macie coś jeszcze?

Rysica Ja kiedyś piekłam na zakwasie, teraz mi się nie chce. Ale bez porównania...
A nad termomixem zastanawiałam się nie raz....ale kurcze tyle kasy...

Ostatnia edycja:
witam
przepraszam że tylko o sobie ale bardzo się martwię o naszą Misię :-( chodzi o to że...zaczęło się przedwczoraj-do godziny 14 jadła jak zawsze tyle że była jakaś bardziej senna ale cieszyłam się bo miałam więcej czasu dla siebie ale po tym karmieniu o 14 jak wstała to chciałam ją nakarmić koło 17-ryk spróbowałam znów koło 18-ryk, koło 19 jakoś z mężem uspokajając ją cały czas podkarmiłam koło 10 minut a po kąpieli zjadła w zasadzie normalnie ale za to spała od 21 do 7:30! rano zjadła normalnie a potem dopiero koło 13 i 16:30 i po kąpieli o 20:30 więc tylko 4x w ciągu doby i właściwie oprócz karmienia porannego to za każdym razem z płaczem, krzykiem i moim uspokajaniem :-( do tego prawie ciągle śpi...dziś też spała do 7:30 i zjadła w miarę normalnie rano i zrobiła kupę i śpi do tej pory więc jeszcze nie wiem co będzie dalej??? czytam już wszystko co to może być...POMÓŻCIE!!!

Kasia Ja nie wiem. Moja zachowywała sie podobnie przez 2 dni, nie jadła np. od 12 do 17, czy od 8 do 13. Też nie chciała. Dlatego po wielu próbach dałam spod pachy i wtedy jakoś pociągnęła. Nie wiem o co chodzi, czy jakoś wygodniej jej, czy co. Wyobrażam sobie jak się martwisz. Ja też nie wiedziałam juz co robić, pisałam jak mi cyce mało nie wybuchły i szybciutko ściągałam ręcznie...
Jedyne co, że moja mało spała, raczej płakała... Ale z tym niejedzeniem i ogromnym płaczem przy przystawieniu to było tak samo. Widać, że chciała pociągnąć, ale czy to był głód? czy może chciała tylko sie uspokoić w ten sposób.?
U mnie to chyba przez problem z brzuchem, ale tez to jest różnie, i nie mam pojęcia od czego zależy....

Kasia mój też jakiś senny od rana. Kolejny raz o 7 zjadł tylko 50ml iposzedł w kimę do 10:30, zjadł 130ml i znów śpi.... jak nie on normalnie. A chciałam wyjść na spacer ok. 12 a tu dooopa, nie chcę go na śpiącego wyprowadzać z domu, lepiej niech będzie świadomy co się z nim dzieje.

Klusia śliczna ta sukieneczka :)

A do mnie właśnie dotarło zamówione ubranko na chrzest i jestem mega zadowolona:
chrzest.jpg

Witam my Dzisiaj na szczepienie idziemy sorki ze tak krotko ale my dzisiajbez internetu w domu bo w sobote umarl i czekamy na specow az naprawia no I z telefonu musze pisac.
Po za tym wsio ok u nas MIA ma sie dobrze I odpokac ciagle przesypia. nocki dzisiaj spala od 23.00 do 6.00 takze nie moge narzekac a na noc juz 210ml mleka wypija :)

kasia a goraczki nie ma?
sprawdzałam wczoraj i nie miała, dzisiaj też nie ma

dziś po tym jak zjadła koło 8 rano to spała i jak wstała to próbowałam ją karmić koło 12:30 ale po 4-5 minutach wrzask więc odpuściłam ale jakieś 20 minut później spróbowałam na leżąco i pięknie zjadła i znów śpi

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry