reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam,

co za noc:-( Młody pięknie sam zasnął:tak: pospał do 24 i zaczęło się, nie mogł całą noc zrobić kupki, póżniej z płaczu zasnął przed 5 i spał do 8 a po jedzeniu jak poszła kupa to aż po pachy:szok: a jaka ulge poczuł, zaczął się uśmiechać i coś tam sobie "gugać":-D do teraz leży spokojnie.

Mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie normalna.
Biorę się zaraz za obiad, Kuba bawi się z tatą, Mały w leżaczku. A za oknem deszcz:wściekła/y: nici ze spaceru, pada cały czas.

gkvip co jej na to powiedziałaś? Amąż wie o tym? Co za piz.da z Niej

Paulina 3mam kciuki za Was:tak:

alijenka głowa do góry, olać innych

reklama
polaa - zatkalo mnie a mezus ktory byl przy tym jej nic nie powiedzial tylko spojrzal na mnie, kiedy juz sie rozlaczylismy i ja zaczlam wyc to jedyne co mi powiedzial to ze mamusiia jedynie chce mi pomoc:szok: a tym ze duza jestem to mam sie nie przejmowac przeciez dopiero co dziecko urodzilam wiec mam jeszcze czas na schudniecie:szok:. Dopiero jak mu w pysk za to strzelilam to zrozumial co powiedzial i przeprosil.

Ostatnia edycja:
GKVIP "sklepy dla puszystych" :-) no to mnie rozwalilo ;-);-);-)
Fajna babka.

A tak w ogóle: widziałam Twoje zdjęcia z mężem i wózkiem, gdzie widać było Twoją sylwetkę. Nawet jeśli mi powiesz, że wcisnietą w spodnie na siłę to skoro w te spodnie wcisnelas swoje siedzenie to kochana ją problemu nie widzę. Nie sugeruj się tym, że ktoś już tam zrzucił ileś kg a Ty nie. Nie wiem, czy Ci to pomoże ale na przykładzie: moja siostra przytyla 30 kg w ciąży (nie wiem ile Ty nie porównuje) i zrzucila. Zajęło jej to tyle co ciaza ale podjadala. Teraz jest laską znów.
To minie. Po prostu się nie przejmuj.

A realnie oceniając pomysł sklepu Puszysta Pani to przecież tam są rozmiary od xxxl. Moja mama kiedyś tam kupiła sobie parę rzeczy więc wiem. Więc komentarz tesciowy był nie tylko nieprzemyslany że względu na Ciebie ale po prostu głupi i nie mający związku z rzeczywistością. Ty się nie stresuj tą babą tylko jej wspolczuj , że głupia.

I jeszcze jedno: po tylu latach macie super córę:-) Nawet jeśli będziesz zrzucać wg Ciebie niepotrzebne kg tyle ile byłaś w ciąży to przecież wiesz, że było warto. Jest Mia. Wiele babek dałoby się obkleic tłuszczem na forever, żeby mieć takie cudo:-)

Glowa do góry:-)

I nie wkrecaj się, że jesteś wyrodna matka. Masz prawo być zmęczona, mieć różne dziwne myśli i nawet pomyśleć o sobie;-) Nie zabierasz nic dziecku w ten sposób.

Elllo

Na początku chcę wszystkim tym co miały urodzinki życzyć wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń i pociechy z dzieciaczków !!!!!!

Ja swoje urodzinki spędziłam bz czyli w domu z małą, popołudniu miałam gości ale co z tego jak moja Niuśka mi akurat w histerię wpadła, chyba chciała mieć mamuśkę tylko dla siebie i ja z nią siedziałam w jej pokoju a goście się gościli !!!!
Dalej nigdzie nie wychodzę oprócz terenu w koło domu !!! Nie mam ochoty w ogóle się pokazywać ludziom !!!!
Chyba jakiegoś doła załapuję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wszystko mnie wku..ia a najbardziej mój wygląd :-:)-:)-( z którym nic nie mogę narazie zrobić i chyba długo nie będę mogła !!!!!!!!!!

Ale mi się jarać chce !!!!!!!!

Witam
DZIEWCZYNY WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ....
Alijenka - jak bym o sobie czytala. W niedziele dzwonilismy do tesciowki przez skypa bo mala chciala zobaczyc, no ale jak to ona nie mogla sie powstrzymac i musiala mi dowalic mowiac
,,... a ty ciagle duza jestes nic ci ta waga nie spada, jak bede w Slupsku to rozejrze sie za sklepami dla puszystych no bo musisz sobie cos przeciez kupic na chrzciny jak przyjedziesz....''
:szok::szok::szok::angry::angry::angry:
Przewylam przez nia reszte dnia. Najgorsze jest to ze juz zaczynam miec naprawde glupie mysli:-( o zyciu i jego sensie:-(. To zaczyna mnie przerastac a co za tym idzie opieka nad mala staje sie musem a nie przyjemnoscia i ja to widze i wiem ze to zle, i zaczynam sie za to obwiniac i wmawiac ze zla matka jestem, i tak w kolko:-( nie moge sobie z tym poradzic. Ajjj szkoda gadac............

Dziewczyny jak was rozumiem;(( mam to samo, przez co wogole nie mam czasu dla siebie....ostatnio od taty uslyszalam ze wyglądam jak potwór...wlasny rodzony ojciec;( i wogole chyba w depresje wpadam.....wogole nie wychodze z omku bo nie mam gdzie, ewentualnie na spacer z malym ale mam wrazenie ze azdy na mnie patrzy...poza tym mam jakies chore akcje, ze od kiedy urodzilam dziecko to stalam sie przezroczysta;/ tylko piortus sie liczy dla wszystkich a ja na boku;/ nie jestem o niego zazdrosna, ale wychodzi na to ze kazdy mnie toleruje tylko dlatego, że maly jest moim synem;/

a wyglad;/ brak slow;/;/ chcialabym miec chwile w ciagu dnia dla siebie ale wg wszystkich jak piore, gotuje sprzatatm lub sie ucze, to chyba wystarczajaco czasu mam da siebie...a ja mowie o tym zeby np na pol godz wyjsc na zewnatrz i posiedziec sama na powietrzu nie robiac nic;(

Aaaa i tez az sie trzese za fajkiem...ddatkowo wiem, ze jak zaczne znow palic, to kgpoleca.....ledwo sie powstrzymuję ale jeszcze dwa razy dziennie sciagam mleko i nie chce truc malego

Ostatnia edycja:
Gkvip tesciowa normalnie przegina. Chyba musisz jej jasno i wyrazne drukowanymi powiedziec co o jej tekstach myslisz. Co za babsztyl. Nie wytrzymalabym i pojechalabym po niej . Znajdz jej slaby punkt i tez jej przywal:-). Szkoda tylko ze maz nie umie sie odezwac i ustawic mamusie jak trzeba. A ty sie nic a nic nie przejmuj.
Moja Ala zjadla o 00.30 i spala do 3.30. Jak wstala za nic nie chciala jesc. Plula i cycka nie chciala. Pokwekala i poszla spac. Wstala o 5.30 i dopiero wtedy zjadla. Dosc sie zdziwilam bo tak co godzine je w nocy a dzisiaj taki numer.

puszyste.jpg

nie przejmujcie się uwagami innych :) Oni mają zmarszczki, nieświeży oddech i pewnie im stopy śmierdzą :) A w rozmowach z teściową proponuję wplatać akcenty cmentarno pogrzebowe typu czy ma ubezpieczenie Moi Bliscy, czy woli grilla (spalenie) czy 'na skarba' (tradycyjnie do piachu) itd :) Kiedyś tak mnie wkurzyło jedno dziewczę z rodziny, że musiałam się chwycić tej metody i podziałało. Potem jej wylałam cały jad i od tej pory omija mnie łukiem.
A w Słupsku fajnych sklepów z ciuchami dla większych nie ma, same babcine. Ewentualnie HM lub CA.

gkvip olej paszteta, mówię Ci :) Na pewno miała ****owe życie i teraz się zgrywa na innych bo Ci zazdrości :)

Czytam te wasze opowiesci rodzinne i nie mogę uwierzyc, że mozna takie teksty walić:-(Smutne to bardzo, ze taki brak wsparcia dla młodych matek. Jakby to nie było wystarczająco cięzkie dla kobiety.

Dzis mala trochę grzeczniejsza. Nawet sobie posprzatałam a teraz wcinam pierogi:-)

December dobra jestes :-D
ja nadal na wsi wypoczywam na maksa. Pogoda super tylko komary mi juz malego pogryzly :-/ co stosujecie na komary? Ja wlasnie zatrudnilam meza zeby zrobil baldachim nad lozeczko z firany

GKVIP nie daj się tej jędzy!!!Silna babka jesteś i wiem,że potrafisz się odgryźć!!!A kg też zgubisz!!!
December-świetny pomysł!Zastosuję jak moja teściówka się od-obrazi i znowu zacznie do nas dzwonić:-)

Josie u nas ie ma w tym roku komarów:-)na szczęście!!!

Wiecie co mój leń osiągnął apogeum-chciałam Jacha wywalić na balkon bo fajna pogoda się zrobiła ale nie chciało mi się schodzić do wózkarni po gondolę a do kosza wiklinowego już się nie mieści.No więc pomysłowa matka wzięła wanienkę,włożyła kocyk,podusię i Jasia;-)i wio na balkonik.Dziecię popatrzyło,odetchnęło i śpi od 2 godzin;-)

reklama
Hello
no widze ze nie tylko ja sie sobie "podobam"...i z tym ze wszyscy sie na mnie patrza to tez tak mam...trzeba bylo jesazcze bardziej czerwony wozek kupic:dry:a tak powaznie to kiedys byly teksty o to czy dlugo jeszcze w tej ciazy a teraz ile mi zlecialo.ostatnio moj zapytal sie mnie czy czasem nie przytylam:angry: i ze mam ogromne lydki. najgorsze jest to ze on ma racje ale po co to gadac.to wcale nie pomaga.

Gkvip Twoja tesciowa naprawde przegina:wściekła/y: jak mozna tak dolowac ludzi i po co . naprawde musisz jej sie odgryzc, po chamsku tak samo jak ona bo chyba inaczej ta kobieta nie zrozumie ze tak sie nie robi:/

Ruda niezly pomysl z ta wanienka:)))

Josie moskitiere kup na lozeczko bo bardachim to chyba tez nie do konca sie sprawdzi a moskitiery sa na gumkach i nic nie przeleci:) ja nie mam coprawda bo poki co to nas nie gryza

mi przez te zapalenie oskrzeli sie alan popsul w nocy :blink: jak idzie spac 0 21 to budzi sie nawet o 1 w nocy( jak normalnie spal do 5, a ostatnie 2 tygodnie po 7 wstawal)ale biore go do lozka pocycolic na lezaco i zasypia po kilku minutach. dzisiaj juz go do lozeczka nie odlozylam bo...sama zasnelam w trakcie karmienia a rano obufdzilam sie na koncu lozka a maly w poprzek krolewicz rozwalony:-D

wlasnie lezy za mna i mnie smyra po plecach wiec ide sobie z nim pogadac bo chyba towarzystwa mu brakuje;)

Do góry