reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja robilam tak samo jak Pola z Rafalem i tez to trwalo kilka dni doslownie i niegdy problemow ze spaniem nie bylo. nie ma gadania do dziecka w nocy ani zapalania swiatla a na pewno wyciagania go z lozeczka i mam luz. nigdy rafalowi nie musialam czytac bajek na dobranoc( czytam mu w dzien po prostu), nie spiewalam ,nie bujalam itd.

z Alanem robie to samo i wieczorem nie ma problemu, zawsze zasypia sam bez smoczka nawet jak sie naje, odkladam go i mija 15 minut i spi, czasmi dluzej, raz nawet tak lezal prawie 2 godziny z otwartymi oczami ale nie odezwal sie hehe co w dzien jest niemozliwe wogole u niego. w dzienjuz niestety bez smoczka ciezko mu zasnac, ale widac kiedy chce sac jak placze z zamknietymi oczami, jakby przez sen to u niego jest moment , tylko go nakarmic albo smoczka dac i od razu oczy wywraca do tylu, lapki do gory i spi:)

reklama
Witam i ja
My dzisiaj wyspane:tak: MIA spala od 22.30 do 3.00:szok::happy: i od 3.30 do 8.30:szok::happy:. I teraz znowu spi:tak:.
Wlasnie byla poczta i przyszedl moj kostium modelujacy i musze wam powiedziec ze jestem z niego zadowolona, mialam podobny przed ciaza ale ten jest super nawet dla mam karmiacych sie nadaje:tak:, ladnie trzyma w kupie ta mase sadla jaka mam :tak:polecam
[h=1]AVON Body Illusion Thong Back Control Body[/h]

Załączniki

• body-illusion-thong-back-body.jpg
    body-illusion-thong-back-body.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 24
jeszcze ciekawostka koper włoski jest silnie alergyzujący pije go co jakis czas od 2 tyg. właśnie sie dowiedziałam i u tak małych dzieciaczków jest grozny jesli alergia wystapi....i co poczac przejsc na butelke???co to zmieni??? jestem bezradna lekarz w środę

no właśnie - my od wtorku podajemy herbatkę Hippa a od czwartku sa zielone kupki a od wczoraj to chyba wręcz biegunka, więc już jej nie daję :(
czekam na położną, ciekawe co powie

Ale jestem dzisiaj wyspana. Położyłam malego wczoraj o 21.00 a pierwszą pobudkę zaserwował mi dopiero o 5.00 rano :szok: zjadł i spał do 8.00 :-D:-D

Teraz się najadł i zadowolony patrzy w okno i guga sobie co jakis czas :-) Jak ja uwielbiam dzieci w tym wieku. Śpią, jedzą, gugają i uśmiechają się cudnie :-) A później wyrasta z nich taki 3-latek i masz ochotę głowę mu urwać :-D:-D:-D

Pozdrawiam i zabieram sie do czytania, bo jeszcze nie nadrobiłam :-)

hehe, jakbym o nas czytała :) Młody dzisiaj nauczył się śmiać sam z siebie :) Jakie to słodkie jest!!

Miłego dnia dziewczęta!

Aga nei wszystkie dziec imuszą mieć po 10 fałdek;) Moja Gosia też jest raczej szczupła na ciałku - bo na buzi powoli kaliszki ;) - mleka masz dużo, zreszta piszesz, że spał ładnie dziś - to najlepszy dowód, że się najada. Moja rada: nie panikuj:):):)
Niestety tak pięknie nie jest :no: Ja jak karmiłam samą piersią to Zosia ładnie spała, a okazało się że na wadze nie przybiera :-( Lepiej więc wagę skontrolować.

A my codziennie wieczorem męczymy się z mała do 23/24 :-( Nie może zasnąć, bo albo odbić nie może, a później brzuszek ją boli i nie może się wypierdzieć... Jakieś rady?

Ja daję małej herbatkę na lepsze trawienie zawierającą koper i ani wysypki, ani zielonej kupy nie ma. Za to chyba ją rumianek uczula.

Aga nei wszystkie dziec imuszą mieć po 10 fałdek;) Moja Gosia też jest raczej szczupła na ciałku - bo na buzi powoli kaliszki ;) - mleka masz dużo, zreszta piszesz, że spał ładnie dziś - to najlepszy dowód, że się najada. Moja rada: nie panikuj:):):)

Aylin ale szara pościel jest fajowa;)

Qrczę ja nie wiem z tym odkładaniem. Też staram się tak robić choć nie zawsze. Wczoraj np Gosi abyła odłożona już uśpiona, za 15 min wchodzę do pokoju a tu Gocha oczu jak 5 zł leży w łóżeczku zamyślona. Wyszłam, jeszcze jakieś 10 min leżała spokojnie, pewnie obudziły ja własne pierdy;) Potem zaczęła nas wołać. No właśnie, ona nie płacze tylko takie krótkie zawołania. Gdy P poszedł i stał nad łóżeczkiem i głaskał ją po głowie - spokój. Towarzyski człowiek nam rośnie;)
Naprawdę tyle jest sprzecznych opinii... czytam teraz książkę "Więź daje siłę" Evelin Kirkilionis gdzie znów w drugą stronę. Autorka twierdzi, że dzieci są istotami bardzo społecznymi i potrzebują towarzystwa. Radzi, żeby spać z nimi. Wg badań, które przeprowadzała, takie dzieci mają niższy poziom stresu i lepszy kontakt z rodzicami a potem ze społeczeństwem. Dla niej oczywiste jest - spać z dzieckiem. Bardzo fajnie pisze o miejscu dziecka w rodzinie, o różnicy między wychowaniem bezstresowym - dziecko w centrum robi co chce - a wychowaniem dziecko ważne może obserwować rodziców w działaniu i uczyć się od nich.

Może trochę chaotycznie opisałam ale mi się podoba taka idea "rodzicielstwa bliskości".

My odkładamy Gosię do jej łóżeczka w ciągu dnia zwykle i gdy idzie spać - my jeszcze nie idziemy wtedy, W nocy jeśli dobrze śpi to czasem odkładam a czasem zostaje z nami. Ja lubię, szczerze mówiąc, gdy Mała jest z nami. Na pewno śpi spokojnie wtedy. Nawet gdy się obudzi, pogada do siebie coś często uśnie sama. Gdy słyszę, patrzę na zegarek, czy już minęły 3 godziny od karmienia. Jeśli tak, to karmię, jeśli nie to idę spać dalej. Zwykle mogę.

Skąd takie informacje? Co to znaczy groźny? Daj jakieś szczegóły Paulina - ja codziennie daję Gosi butlę herbatki koperkowej hipp. Mała ma wysypkę mam nadzieję, że nie od tego...

no właśnie - my od wtorku podajemy herbatkę Hippa a od czwartku sa zielone kupki a od wczoraj to chyba wręcz biegunka, więc już jej nie daję :(
czekam na położną, ciekawe co powie
Zadzwoniłam do poradni laktacyjnej i zapytali czy ja pije ten koper ponieważ jest on silnie alergyzujacy a w Australi niema takich herbatek dla dzieci jedynie do picia przez dorosłych.
Z drugiej strony w Europie dostepny!! Ja odkad zaczełam pić co jakis czas pojawiła sie i wysypkaale niełączyłam tego. Jutro mam wizyte w poradni dowiem sie wiecej. Mały jeszcze niezasnął biegunka przystopowała ale pojawiła sie kupka znów ze śladami krwi jutro po poradni lekarz jednie tak udało sie szybciej.
Jest 20-30 a mały je i moze zasnie po miłego dnia

Ja daję małej herbatkę na lepsze trawienie zawierającą koper i ani wysypki, ani zielonej kupy nie ma. Za to chyba ją rumianek uczula.[/QUOTE]
A Ja i ethan po rumianku problemy z kupka ,,,,,jak niesraczka to przemarsz wojska!!!

Paulina
Ja tez podaje malej herbatke z kopru wloskiego ale ta Hippa dla maluszkow od 1tyg zycia i jest ok.
Ale tu w Szkocji to wiem ze nie maja dla dzieci nic takiego, jedynie dla doroslych, ale tam jest duzo wieksze stezenie kopru i jest ona duzo silniejsza wiec moze w tym tkwi problem. Wiem cos bo raz mi kazali ja wypic na zatwardzonko i myslalam ze odlece z tronu tak mnie czyscilo przez 2 dni:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
No i koniec sielanki :/ Wrócialm do Krakowa i mała się pół dnia drze. Jest zmeczona a spać za cholere nie pójdzie. Juz nie mam siły...:-( Zupełnie nie wiem jak jej pomóc. Nic nie działa, a juz nie mam siły z nia na rękach chodzic.

Do góry