reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witam jeszcze w piżamce:-D

gadałam od rana z synusiem, żeby go namówić na poród w poniedziałek, bo mój gin ma dyżur cały dzień wtedy, zobaczymy czy posłucha:-D

mamusie się wczoraj posypały, super:-)

muńka ciężko ci coś doradzić, bo tak jak piszesz, jak inny lekarz powie, że nie widzi przeciwskazań do sn to będziesz miała dalej dylemat... :-(

iwon ale super niespodziankę ci zrobiły koleżanki:tak:

reklama
Dzień dobry Wam!
U nas nocka ok - tylko ten ból bioder i brzucha przy każdym ruchu doprowadza mnie do płaczu!!!
Dziś dzionek zapowiada się trochę aktywnie i trochę leniwie!
Ciekawe czy będę w 5% które rodzą w terminie - jutro do 24 Krzyś ma czas :-)

Trzeba żyć chwilą i czekać - został nam max tydzień i będziemy wszystko wiedzieć :-D

Aaaa meczyk obejrzałam i mój Mały też był strasznie aktywny - myślę, że przez to nasze pobudzenie one też otrzymały niezłą dawkę emocji :-D

Hej dziewczynki :)

My już całą rodzinką na nogach, zaraz śniadanko, sprzątanie i jedziemy na miasto bo dzisiaj w Szczecinie Dni Morza i pewnie jakieś atrakcję będą...

KlusiaM. mnie też ostatnio często bierze na wspomnienia :happy2:, oglądam zdjęcia młodego... to chyba dlatego, że jedno dziecię niedawno odbierałyśmy z porodówki, a tutaj już drugie .. człowiek jest ciekawy jakie będzie, na ile będzie podobne do pierworodnego itp.

Co do rogala, to ten który ja mam do spania jest też do karmienia i zamierzam z niego korzystać, więc jeśli Twój nie, to może warto się zaopatrzyć? Bo to fajna sprawa :tak:

December odtruwaj się szybciutko :tak:

Gkvip no to teraz nie masz wyjścia, musisz cierpliwie czekać ze mną na poród, żeby mieć kuchnię na tip top ;-)

Zaza no to trzymamy kciukasy za poniedziałek :tak:

Hejo!

Ja się obudziłam po 3.00 i nie mogłam zasnąć do 5.00. Mam wrażenie, że właśnie mój organizm przygotowuje się do nocnych wstawań, bo wcześniej ze snem problemów nie miałam, no albo to już emocje z powodu zbliżającego się porodu. W każdym razie wzięłam gazetę, poczytałam i usnęłam:-D

Fajnie, że kolejny maluszek z nami!

Mlodak - przykro mi z powodu choroby synka...Mam nadzieję, że będzie dobrze i mocno 3mam kciuki!! informuj nas na bieżąco.

Iwon - rewelacyjna niespodzianka!!!!:-):-)

KlusiaM - ja mam ten kojec i go polecam zarówno dla wygody odpoczywania z nim, karmienia, jak i przy dolegliwościach z bólem krocza i hemoroidami po porodzie, bo można sobie z jednej części zrobić kółko i siedzieć nie uciskając "dołu", a drugą częścią się owinąć i karmić maluszka.

zaza - wiem właśnie, że mogę mieć niezły dylemat konsultując diagnozę, ale powiem szczerze, że już tak przyzwyczaiłam się do myśli o cesarce, że chyba inna diagnoza nic by nie zmieniła. Jeśli uda mi się umówić na wizytę to pójdę, ale raczej zorientować się odnośnie zabiegu laserowania tych zmienionych miejsc już po porodzie.

A cc się nie boję i nastawiam się, że będzie oki. Najgorsze, że to będzie moje 3-cie znieczulenie w ciągu 3 lat i jakoś to mnie najbardziej dobija, ale jeśli chodzi o ból rany itp. to zniosę, bo ostatnie moje operacje, były zdecydowanie gorsze a już na drugi dzień po nich nie chciałam p/bóli i jakoś dałam radę. Będzie dobrze:tak:

Ciekawe czy będę w 5% które rodzą w terminie - jutro do 24 Krzyś ma czas :-)

Jeśli moja mała nie zdecyduje się wyjść wcześniej to ja będę w tych 5%, ale tylko dlatego, że mam na ten termin wyznaczoną cc :-D

Ostatnia edycja:
Josie - GRATULACJE!!! Aleś się namęczyła, kobieto!!! Ale dobrze, że już po wszystkim i że masz swojego maluszka przy sobie!!!!! :D

KlusiaM - trzymam za Ciebie kciuki!!!!

Muńka - ja też bym chyba nie ryzykowała z SN jakbym miała potwierdzone zwyrodnienia siatkówki... Ciekawe co mi na wizycie powiedzą.....

Iwon - to miałaś SUPER WIECZÓR :D Jej ale fajnie!!! Co za niespodzianka! Ja nie miałam czegoś takiego niestety.....

December - może spróbuj się napić mięty?? Może pomoże? Współczuję podtrucia... A może to są właśnie jakieś oznaki zbliżającego się porodu??

gkvip - mam nadzieję, że fachowcy jak najszybciej się rozprawią z kuchnią i będziesz się nią mogła nacieszyć jeszcze przed porodem :D

a w ogóle to dzień dobry Dziewczyny :)

Do mnie dzisiaj, jak co weekend ostatnio hehe, przyjeżdżają rodzice, a mamusia zostaje na noc, tym bardziej, że mąż wróci w nocy bo na koncert jedzie a jutro znó na rano do roboty idzie ;) No i mama mi włosy ufarbuje :) Bo już mam odrosty - teraz będę na ciemno farbować, żeby nie mieć później odrostów :)

Ja dzisiaj nie rodzę ;) żadnych oznak porodu. Tylko mnie coś po prawej stronie kłuje, ale tylko po prawej - znów sobie coś naciągnęłam :/ grrr

hejka wczorajszy ekscytujący dzień dał nam 3 nowe maluszki czy więcej ? :)

a ja jestem chora i mam antybiotyki , masakra.. i nie wiem co z karmieniem bo przenika do pokarmu.. musze obserwować dziecko i w razie czego odstawic go od cyca i dac mieszanke :/ co za pech :/

ale pustki na forum :-)

chyba wszystkie meczyk oglądają :-D

jak tak dalej będzie mecz przebiegał to zaraz wiele pewnie na porodówce wyląduje :-D

Witam się i ja
A ja wczoraj jak Wy wszystkie oglądałyście mecze chodziłam po sklepach :), mówie Wam jak było fajnie zero ludzi, zero przepychanek !!!!! We Wrocławiu taka cisza w marketach że szoooook. Gorzej jak spojżałam na stan konta po powrocie do domu :szok: :szok: :szok:
Aylin ale mnie zszokowałaś porodem a tym bardziej że miałaś taki wysoki cukier !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AVO trzymam kciukasi za Was i fajnie że masz już mała obok siebie :-)

Muńka - ja mam tak:
w ten poniedziałek odbieram GBS i oby posiew wyszedł jałowy, jak nie to odbieram też antybiotyk
we wtorek mam w Medicover wizytę ale tylko po skierowanie na badania, mam też USG i wizytę u okulisty
a w poniedziałek 18 czerwca mam wizytę u mojej ginki, ale wolałabym już do niej nie dotrwać.....

Kamila - zdrówka życzę i współczuję bardzo!!! Oby szybko przeszło!!!

reklama
Witam w nijaki dzień

za oknem pod chmurką, duszno i czekam aż lunie :tak: a tu nic
dziś równo 39 tygodni , i tu też nic :no:
na dodatek mam takiego lenia a trzeba w domu trochę ogarnąć

December , Kamila - życzę zdrówka

Do góry