reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

witam jeszcze w piżamce:-D

gadałam od rana z synusiem, żeby go namówić na poród w poniedziałek, bo mój gin ma dyżur cały dzień wtedy, zobaczymy czy posłucha:-D

mamusie się wczoraj posypały, super:-)

muńka ciężko ci coś doradzić, bo tak jak piszesz, jak inny lekarz powie, że nie widzi przeciwskazań do sn to będziesz miała dalej dylemat... :-(

iwon ale super niespodziankę ci zrobiły koleżanki:tak:

reklama
Dzień dobry Wam!
U nas nocka ok - tylko ten ból bioder i brzucha przy każdym ruchu doprowadza mnie do płaczu!!!
Dziś dzionek zapowiada się trochę aktywnie i trochę leniwie!
Ciekawe czy będę w 5% które rodzą w terminie - jutro do 24 Krzyś ma czas :-)

Trzeba żyć chwilą i czekać - został nam max tydzień i będziemy wszystko wiedzieć :-D

Aaaa meczyk obejrzałam i mój Mały też był strasznie aktywny - myślę, że przez to nasze pobudzenie one też otrzymały niezłą dawkę emocji :-D

Hej dziewczynki :)

My już całą rodzinką na nogach, zaraz śniadanko, sprzątanie i jedziemy na miasto bo dzisiaj w Szczecinie Dni Morza i pewnie jakieś atrakcję będą...

KlusiaM. mnie też ostatnio często bierze na wspomnienia :happy2:, oglądam zdjęcia młodego... to chyba dlatego, że jedno dziecię niedawno odbierałyśmy z porodówki, a tutaj już drugie .. człowiek jest ciekawy jakie będzie, na ile będzie podobne do pierworodnego itp.

Co do rogala, to ten który ja mam do spania jest też do karmienia i zamierzam z niego korzystać, więc jeśli Twój nie, to może warto się zaopatrzyć? Bo to fajna sprawa :tak:

December odtruwaj się szybciutko :tak:

Gkvip no to teraz nie masz wyjścia, musisz cierpliwie czekać ze mną na poród, żeby mieć kuchnię na tip top ;-)

Zaza no to trzymamy kciukasy za poniedziałek :tak:

Hejo!

Ja się obudziłam po 3.00 i nie mogłam zasnąć do 5.00. Mam wrażenie, że właśnie mój organizm przygotowuje się do nocnych wstawań, bo wcześniej ze snem problemów nie miałam, no albo to już emocje z powodu zbliżającego się porodu. W każdym razie wzięłam gazetę, poczytałam i usnęłam:-D

Fajnie, że kolejny maluszek z nami!

Mlodak - przykro mi z powodu choroby synka...Mam nadzieję, że będzie dobrze i mocno 3mam kciuki!! informuj nas na bieżąco.

Iwon - rewelacyjna niespodzianka!!!!:-):-)

KlusiaM - ja mam ten kojec i go polecam zarówno dla wygody odpoczywania z nim, karmienia, jak i przy dolegliwościach z bólem krocza i hemoroidami po porodzie, bo można sobie z jednej części zrobić kółko i siedzieć nie uciskając "dołu", a drugą częścią się owinąć i karmić maluszka.

zaza - wiem właśnie, że mogę mieć niezły dylemat konsultując diagnozę, ale powiem szczerze, że już tak przyzwyczaiłam się do myśli o cesarce, że chyba inna diagnoza nic by nie zmieniła. Jeśli uda mi się umówić na wizytę to pójdę, ale raczej zorientować się odnośnie zabiegu laserowania tych zmienionych miejsc już po porodzie.

A cc się nie boję i nastawiam się, że będzie oki. Najgorsze, że to będzie moje 3-cie znieczulenie w ciągu 3 lat i jakoś to mnie najbardziej dobija, ale jeśli chodzi o ból rany itp. to zniosę, bo ostatnie moje operacje, były zdecydowanie gorsze a już na drugi dzień po nich nie chciałam p/bóli i jakoś dałam radę. Będzie dobrze:tak:

Ciekawe czy będę w 5% które rodzą w terminie - jutro do 24 Krzyś ma czas :-)

Jeśli moja mała nie zdecyduje się wyjść wcześniej to ja będę w tych 5%, ale tylko dlatego, że mam na ten termin wyznaczoną cc :-D

Ostatnia edycja:
Josie - GRATULACJE!!! Aleś się namęczyła, kobieto!!! Ale dobrze, że już po wszystkim i że masz swojego maluszka przy sobie!!!!! :D

KlusiaM - trzymam za Ciebie kciuki!!!!

Muńka - ja też bym chyba nie ryzykowała z SN jakbym miała potwierdzone zwyrodnienia siatkówki... Ciekawe co mi na wizycie powiedzą.....

Iwon - to miałaś SUPER WIECZÓR :D Jej ale fajnie!!! Co za niespodzianka! Ja nie miałam czegoś takiego niestety.....

December - może spróbuj się napić mięty?? Może pomoże? Współczuję podtrucia... A może to są właśnie jakieś oznaki zbliżającego się porodu??

gkvip - mam nadzieję, że fachowcy jak najszybciej się rozprawią z kuchnią i będziesz się nią mogła nacieszyć jeszcze przed porodem :D

a w ogóle to dzień dobry Dziewczyny :)

Do mnie dzisiaj, jak co weekend ostatnio hehe, przyjeżdżają rodzice, a mamusia zostaje na noc, tym bardziej, że mąż wróci w nocy bo na koncert jedzie a jutro znó na rano do roboty idzie ;) No i mama mi włosy ufarbuje :) Bo już mam odrosty - teraz będę na ciemno farbować, żeby nie mieć później odrostów :)

Ja dzisiaj nie rodzę ;) żadnych oznak porodu. Tylko mnie coś po prawej stronie kłuje, ale tylko po prawej - znów sobie coś naciągnęłam :/ grrr

hejka wczorajszy ekscytujący dzień dał nam 3 nowe maluszki czy więcej ? :)

a ja jestem chora i mam antybiotyki , masakra.. i nie wiem co z karmieniem bo przenika do pokarmu.. musze obserwować dziecko i w razie czego odstawic go od cyca i dac mieszanke :/ co za pech :/

ale pustki na forum :-)

chyba wszystkie meczyk oglądają :-D

jak tak dalej będzie mecz przebiegał to zaraz wiele pewnie na porodówce wyląduje :-D

Witam się i ja
A ja wczoraj jak Wy wszystkie oglądałyście mecze chodziłam po sklepach :), mówie Wam jak było fajnie zero ludzi, zero przepychanek !!!!! We Wrocławiu taka cisza w marketach że szoooook. Gorzej jak spojżałam na stan konta po powrocie do domu :szok: :szok: :szok:
Aylin ale mnie zszokowałaś porodem a tym bardziej że miałaś taki wysoki cukier !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AVO trzymam kciukasi za Was i fajnie że masz już mała obok siebie :-)

Muńka - ja mam tak:
w ten poniedziałek odbieram GBS i oby posiew wyszedł jałowy, jak nie to odbieram też antybiotyk
we wtorek mam w Medicover wizytę ale tylko po skierowanie na badania, mam też USG i wizytę u okulisty
a w poniedziałek 18 czerwca mam wizytę u mojej ginki, ale wolałabym już do niej nie dotrwać.....

Kamila - zdrówka życzę i współczuję bardzo!!! Oby szybko przeszło!!!

reklama
Witam w nijaki dzień

za oknem pod chmurką, duszno i czekam aż lunie :tak: a tu nic
dziś równo 39 tygodni , i tu też nic :no:
na dodatek mam takiego lenia a trzeba w domu trochę ogarnąć

December , Kamila - życzę zdrówka

Do góry