reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

mamaNatki - moja babcia ŚP - będąc z trzecim dzieckiem w ciąży miała "okres" do szóstego miesiąca, to znaczy to nie jest taki typowy okres, ale w czasie, kiedy by przypadał miała krwawienia, nie wiem na ile były intensywne i czy to były bardziej plamienia, bo nigdy sie o to nie dopytywałam, a teraz już nie mam jak, ale miała.

reklama
Karamija nawet nie wiesz jak się cieszę że wszystko dobrze się skończyło, doskonale wiem co musiałaś czuć bo to samo przeżywałam przy moim krwawieniu. Odpoczywaj teraz i się relaksuj a wszystko już będzie dobrze

Gkvip2505 ja biorę luteinę, w jednym i drugim przypadku chodzi o progesteron

mamaNatki witaj wśród nas, mam nadzieję że już niedługo wszystko się wyjaśni i zobaczysz na usg swoje maleństwo. Moja ciocia miała @ aż do 4 miesiąca i nawet nie wiedziała że jest w ciąży, czasem tak bywa. Trzymam kciuki &&&&&&&&&

karamija, uff, no to troche odetchnęłam, oby jutro było wszystko już wiadome!!! a co jak bedzie puste jajo? to co sie robi? dalej czeka? ja już mam dość tego szpitala.. córka w domu z mężęm :( ja chce do domu...
a to czyli są przypadki okresu w ciąży? znacie takie przypadki?

Wszystko będzie dobrze - musi! :-)

ja brałam w poprzedniej ciąży i wszystko było pięknie, bardzo wiele kobiet dostaje duphaston, teraz też chciałam go brać ale jestem w Niemczech i tu mi nie dali:wściekła/y:

Witam ja jestem w Szkocji i ten lek w 2005 roku zostal tu wycofany. Zalatwilam go sobie jak bylam w Polsce w sierpniu. Biore go na wlasna reke od transferu 3x1tab i nie za bardzo wiem czy i kiedy powinnam zredukowac dawke do 2x1tab.

hej dziewczyny, ja tez może mam termin na czerwiec ale ja to mam skomplikowane...bo mam dodatkowo jakby okres, nie wiem czy to w ogole ciąża, lekarze nic nie mówią:/
a bylo to tak:
tydzien temu w srode, byl juz 41 dzien cylku i sobie mysle: "no, to jutro robie sobie test i sie okaże" :)
aż tu nagle pod wieczór, na bieliźnie pojawił sie "kleks" krwi brunatnej i juz sie wqrzyłam, że znowu nic z tego..
pozniej pod wieczor nic juz mi nie "leciało", w nocy też nie, rano nic, zrobiłam tego ranka test i były 2 krechy jak nic, cieszyłam się jak nie wiem:) za kilka godzin czuje tylko jak mi coś "leci", biegnę do łazienki, patrze a tu okres... byłam w szoku, myślalam że test do bani, ale nic, pojechałam nastepnego dnia(piatek) do ginki, a ta od razu skierowała mnie na oddział...
z usg nic nie wyszło :(
pobierali krew... beta hcg rosła, za 2 dni robili znow betę, znow rosła...ale z usg nic a nic... cały czas leżę w szpitalu:/ jutro mam miec kolejne już 3 usg, nadal mam ten okres, tzn juz taki na brąz (okres jest taki jak zawsze miałam, nie jest to plamienie)
lekarze każą czekać, jest też podejrzenie ciąży pozamacicznej:(
nie wiem czy jutro bedzie cos widac na usg, jestem chyba w 4 tyg, nawet nie umiem policzyc, ostatnia @ byla 7 wrzesnia i tez mialam krope krwi a chyba (juz nie pamietam) za 2 dni okres sie rozkrecil, dodatkowo nie mialam regularnych miesiaczek wiec nawet nie wiem kiedy byla owulacja
ahh, mam dość
co o tym myślicie? trzymajcie kciuki!!
pozdrawiam:)
Trzymam kciuki:tak:

Ja biore :)

karamija- jak dobrze, ze już dobrze. trzymaj się. Buziak

A w jakich dawkach przyjmujesz i jak dlugo kazal Ci brac lekarz jesli moge zapytac? bo ja 3x1tab i biore na wlasna reke bez wiedzy lekarza bo ten lek w szkocji zostal wycofany kilka lat temu

Ostatnia edycja:
duphaston
ja przy poprzedniej ciąży też byłam w UK i też miałam duphaston z Polski, brałam do końca 1 trymestru, na początku 2x dziennie a potem 1xdziennie
tym razem nie zdążyłam tego załatwić i miałam trochę problemów, ciekawi mnie tylko czy nie byłoby ich gdybym ten duphaston brała, pewnie się nie dowiem nigdy..

ja biore duphaston właśnie 2 razy dziennie i przy pierwszej ciąży też brałam do końca I trymestru. myślę że teraz też tak będzie...

mamaNatki- będzie dobrze, nie martw się...oby wszystko jutro się wyjaśniło na + oczywiście...3mam kciuki

Dziewczyny powiedzcie mi jak czesto latacie siku? Wydaje mi się ze powinnam chyba już latać częściej do kibelka ?:confused: Ja chodzę co 2-3 godziny średnio.A wy?

reklama
Do góry