reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

maćku
a co do herbaty/wody to jest taka teoria, że dziecko karmione piersią przez 6 miesięcy nic innego nie potrzebuje oprócz mleka matki więc na dobrą sprawę jeśli z karmieniem wszystko idzie gładko to można sobie flaszki darować. A z drugiej strony jak dziecko nie zna butelki to potem jak już chce się odstawic od cycka to może być ciężko. Ja będę od początku podawać też flaszkę ale tylko z wodą.

Też miałam taki sprytny plan, ale dziewczyny pisały, że może nie przejść...

reklama
Witam

Tialana oczywiście &&&&&&&&&&&&&&& mocno zaciśnięte,ale coś mi mówi,że Twoja malutka zdrowa jak rydz, ładnie rośnie i parametry w normie więc będzie dobrze,zobaczysz:-)

Właśnie jeżeli chodzi o karmienie piersią i butelką to moja bratowa szybko musiała wrócić do pracy i dzięki butelkom Tommee Tippee nie było problemu ona mają smoczki które w buźce dziecka układają się jak sutek.
A co do picia to niby się nie podaje jak karmi się piersią ale jak są kolki to się podaje,albo nieraz trzeba podawać wodę z glukozą jak dziecko wypiszą z jakimś stopniem żółtaczki. A mojej córce musiałam bardzo szybko podawać soki miała tylko 2 miesiące bo miała straszne zatwardzenia i podawałam jej łyżeczką,żeby właśnie nie przyzwyczajać do smoczka. A zatwardzenia miała niby dlatego bo miałam za tłusty pokarm,a ja jadłam bułki z masłem i miodem i krupnik na indyku to nie wiem po czym miałabym mieć tłusty pokarm.

Dzień doberek . Ominęly mnie wymioty mdłości za to dokucza kręgosłup..
wczoraj odnotowałam pierwsze kopniaki od 16 tygodnia odkąd mój skarbek zacząl dwać znaki....
Dzisiaj leże bo jak chodzę to jeszcze gorzej boli:-)
Udanych wizyt życzę

Hania! Hania! Hania! Czekamy...:)

hehe możemy trochę poczekać na kupę, bo Hania czasami robi kupę co 3 dni :crazy:

leeee to jak przemywac nochala malemu? :eek:

Ja używałam od początku wody morskiej w sprayu do nosa i fridy - nie ma nic lepszego

A jeszcze wracając do karmienia... Od jakiego wieku podaje się dziecku wodę/herbatkę do picia? Bo pisałyście, że jak malec poczuje butelkę to oleje cyca. To jak to pogodzić? :baffled:

Teoretycznie herbatkę HIPP można podawać od 1 tygodnia życia dziecka, ale jak dziecko jest na piersi, to wystarczy mu tylko ta pierś, nie trzeba dziecka dopajać, nawet latem. Moja córka przez pierwsze 6 miesięcy życia piła i jadła tylko wyłacznie "mnie" dopiero po 6 m.ż zaczeliśmy wprowadzać inne produkty

Tialana w pierwszej kolejnosci 3mam mocne kciuki za Twoje malenstwo i gleboko wierze ze wszystko jest w porzadku!!!!&&&&&&&&&&&

Kasiula- czekam rowniez z niecierpliwoscia na kupke z dodatkiem:)

Co do smoczków, butelek pewnie mnie skrytykujecie, ale ...
mojego meża siostra ma teraz pol roczne dziecko...ktore od poczatku nie chcialo smoczka.... malutka jest mega niespokojna ciagle placze przy zasypianiu... w sumie to ciagle placze.... smoczek napewno by ją uspokoil ale nie chciala go i szwagierka musiala przed snem juz po karmieniu daj jej chociaz pogrysc cycka zeby mala zasnela... tak wiec ja mam zamiar dawac mojemu dziecko niemalze od razu smoka.
Co do butelek u mnie bedzie konieczne butelkowanie ale mlekiem odciagnietym, bo we wrzesniu wracam do pracy - nauczanie w szkole zaocznej wiec w weekendy ktos a dokladnie babcia bedzie musiala jakos malą karmić. Zdecydowalam sie na tommiego butelki zobaczymy jak to bedzie:) wiadomo ze wczesniej niz przed wrzesniem bede musiala nastawiac dzieciaka do butelki ale mam nadzieje ze nie zrezygnuje mimo to z cycka. Karmienie cycem zakladam do 8 miesiaca.

No i takie pytanko na koniec - czy mozliwe zebym nie czula tych slynnych motyli i bąbelkow w brzuchu tylko od razu lekkie kopniaki od 10 minut leze na plecach i po lewej stronie czuje takie lekki bardzo lekkie podrygi.... nawet dwa razy stuknelam i byc moze przypadkiem sie powtorzylo.. teraz caly czas co 15-20 sekund kopie... czy to tylko moja podswiadomosc.... no i czuje to w lewym boku troche nizej niz pepek nie wiem czy bobek byl by az tak dlugi zeby tam siegać giczką ?!?!?!?!

cześć dziewczynki....wreszcie dorwałam sie do neta i jak zobaczyłam ilość waszych postów to się załamałam....jak ja mam was nadgonić siedzą c w pracy:-:)-(

spróbuje choć w części a później się odezwę :-)

reklama
No i takie pytanko na koniec - czy mozliwe zebym nie czula tych slynnych motyli i bąbelkow w brzuchu tylko od razu lekkie kopniaki od 10 minut leze na plecach i po lewej stronie czuje takie lekki bardzo lekkie podrygi.... nawet dwa razy stuknelam i byc moze przypadkiem sie powtorzylo.. teraz caly czas co 15-20 sekund kopie... czy to tylko moja podswiadomosc.... no i czuje to w lewym boku troche nizej niz pepek nie wiem czy bobek byl by az tak dlugi zeby tam siegać giczką ?!?!?!?!

według mnie bardzo prawdopodobne, ja "motylka" poczułam tylko raz, a potem była spora przerwa, co do tego czy sięgnie, to ponoć odczuwa się ruchy nie tylko nóżek, ale tez rączek i główki :-)

Do góry