alijenka
Mamcia Nataszki :))
Witamy :-)Witam! Mam na imię Asia i również będę czerwcową mamą . Od dłuższego czasu śledzę wasze forum i chciałam zapytać, czy mogę do Was dołączyć :-)?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witamy :-)Witam! Mam na imię Asia i również będę czerwcową mamą . Od dłuższego czasu śledzę wasze forum i chciałam zapytać, czy mogę do Was dołączyć :-)?
Gratulacje i jaka duza juz dzidzia.Wróciłam:-)
Na usg wszystko super, Kubuś jest dalej Kubusiem i juz w dziewczynke nie ma szans sie zmienicwazy 430g.
Ide zrobic zdjecia łupów i wrzucę na zakupy.
Ja tez chciałam na ebay, albo tu w de, tak robiłam mojej siostrze i siostrzenicy wyprawke, ale teraz widze, ze w pl na allegro duzo taniej.A ja wlasnie sobie zrobilam liste i ryje po ebay. Stawiam na tommee tippee, co prawda sa drozsze na ebay niz na allegro, ale przesylka do mnie tanzsza
Witam! Mam na imię Asia i również będę czerwcową mamą . Od dłuższego czasu śledzę wasze forum i chciałam zapytać, czy mogę do Was dołączyć :-)?
Witam! Mam na imię Asia i również będę czerwcową mamą . Od dłuższego czasu śledzę wasze forum i chciałam zapytać, czy mogę do Was dołączyć :-)?
Wiecie co, ja to nie mam pojecia czym oni sie kieruja w tym nacinaniu krocza. Wydaje mi sie ze to jest dla wygody lekarzy.
Ja jak trafiłam na porodówke to moje pierwsze pytanie do lekarza było czy bede nacinana, a ona powiedziala ze tak. A rodziłam w 34 tyg, wiedziała ze dziecko ma wtedy kolo 2 kg, wiec mysle ze mogłam tego uniknac. Ale to tylko moja teoria.
Powiem Wam coś strasznego w związku z nacinaniem krocza...moja kumpela z roku (położna) rodziła u siebie w szpitalu z asysta położnej, która nana była z teorii zachowania krocza (czyt. bez nacięcia) i bidula pękła bez tego nacinania (od pochwy do odbytu)...pękła tak, że wylądowała w pieluchach na miesiąc z nietrzymaniem stolca...więc z tych dwóch wolę już nacięcie jeśli trzeba...
Buziak
Noo niestety jak sie dobrze nie wyproznisz przed to moze byc doslownie klops Ja juz kiedys pisalam swoja historie - zasr....m im cale lozko,ale dla nich to nie nowość.
No co Ty?! Ja dopiero w ciążę zaszłam!
Gdzie ty taka szefowa znalazłas? Ja gdybym tylko poszla tylko na poród to i tak mieliby pretensje ze nie ma mnie w pracy
Teraz chca zebym przychodzila od czasu do czasu i uczyła nowa dziewczyne robić to co ja robilam. Szkoda gadac
witam, dawno mnie nie było, więc nie mam szans na nadrobienie, więc samolubnie napiszę tylko o sobie. 30.01 mam badanie połowkowe, mam nadzieję, że wszystko jest ok i że się nareszcie dowiem czy to chłopczyk, czy dziewczynka, pewnie będę ostatnia. Pozdrawiam Was seredecznie :-)
Cześć dziewczyny!
Ale Wy piszecie dużo:-) ja dopiero o tej godzinie pałam chęcią wejścia do netu i potem mam sporo do nadrobienia.
Mi odradzali jakiekolwiek urządzenie domowe do wysłuchiwania serduszka maluszka, bo nie zawsze jesteśmy w stanie usłyszeć bicie - to zależy od ułożenia maleństwa i często nie jesteśmy w stanie wysłyszeć. A po co się niepotrzebnie stresować. Są też jakieś inne urządzenia dostępne w aptece, ale też nie dają gwarancji, że serduszko się na pewno usłyszy. Także spokojnie, na pewno wsio jest oki.
Jeśli chodzi o ruchy to ja odkąd je czuje, to raczej przerwy nie miałam i codziennie mnie Mała zaskakuje, bo widać już jak mi się brzuch rusza podczas jej wygibasków, ale może to też zależy od naszej budowy, ilości tk.tłuszczowej, ułożenia malucha itp.
MONA - to życzę powodzenia na wizycie, to już niedługo i wsio będzie jasne;-)
Powiedzcie mi czy poruszałyście już temat szkoły rodzenia?? bo pomyślałam,że może fajnie by było założyć wątek o tej tematyce i podzielić się swoimi doświadczeniami, czy opiniami??
Jeszcze chyba czas. Szkoła rodzenia to od 25 tyg o ile się nie myle.