reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Wróciłam:-)
Na usg wszystko super, Kubuś jest dalej Kubusiem i juz w dziewczynke nie ma szans sie zmienic:)wazy 430g.
Ide zrobic zdjecia łupów i wrzucę na zakupy.
Gratulacje i jaka duza juz dzidzia.
A ja wlasnie sobie zrobilam liste i ryje po ebay. Stawiam na tommee tippee, co prawda sa drozsze na ebay niz na allegro, ale przesylka do mnie tanzsza :tak:
Ja tez chciałam na ebay, albo tu w de, tak robiłam mojej siostrze i siostrzenicy wyprawke, ale teraz widze, ze w pl na allegro duzo taniej.
Witam! Mam na imię Asia i również będę czerwcową mamą :). Od dłuższego czasu śledzę wasze forum i chciałam zapytać, czy mogę do Was dołączyć :-)?

Witaj i napisz cos o sobie :)

A co do usg połówkowego to ja chyba będę ostatnia :( 29.02 choć może uda mi się o tydzień przyspieszyć i teraz się zastanawiam czy potwierdzi się chłopak z 13tego tyg.

Wiecie co, ja to nie mam pojecia czym oni sie kieruja w tym nacinaniu krocza. Wydaje mi sie ze to jest dla wygody lekarzy.
Ja jak trafiłam na porodówke to moje pierwsze pytanie do lekarza było czy bede nacinana, a ona powiedziala ze tak. A rodziłam w 34 tyg, wiedziała ze dziecko ma wtedy kolo 2 kg, wiec mysle ze mogłam tego uniknac. Ale to tylko moja teoria.

Powiem Wam coś strasznego w związku z nacinaniem krocza...moja kumpela z roku (położna) rodziła u siebie w szpitalu z asysta położnej, która nana była z teorii zachowania krocza (czyt. bez nacięcia) i bidula pękła bez tego nacinania (od pochwy do odbytu)...pękła tak, że wylądowała w pieluchach na miesiąc z nietrzymaniem stolca...więc z tych dwóch wolę już nacięcie jeśli trzeba...

własnie po to zeby nie pękać:baffled:
ale podobniez odchodza od nacięć chyba ze jest wyrazne wskazanie:baffled:

Buziak

Noo niestety jak sie dobrze nie wyproznisz przed to moze byc doslownie klops;) Ja juz kiedys pisalam swoja historie - zasr....m im cale lozko,ale dla nich to nie nowość.

:sorry2:
było minęło nie?;-)

Witam! Mam na imię Asia i również będę czerwcową mamą :). Od dłuższego czasu śledzę wasze forum i chciałam zapytać, czy mogę do Was dołączyć :-)?

witam

Co do nacinania - ja mam 3 porody za soba i zadnego naciecia :-)

Lewatywy tutaj nie robia, jedynie Kay byl rodzony w mniejszym miasteczku w szpitalu i sie tam pytala polozna,ale ja zdecydowalam sie tylko na czopek.

Od marca bede chodzic na szkole rodzenie - pierwszy raz - tylko dlatego,ze mnie sasiadka namowila,co ma termin 4 tyg. wczesniej.

milego dnia

No co Ty?! Ja dopiero w ciążę zaszłam! :sorry2:

Oj ja też :)

Gdzie ty taka szefowa znalazłas? Ja gdybym tylko poszla tylko na poród to i tak mieliby pretensje ze nie ma mnie w pracy:no:
Teraz chca zebym przychodzila od czasu do czasu i uczyła nowa dziewczyne robić to co ja robilam. Szkoda gadac:angry:

A koleżanka z pracy patrzy jak mi brzuch rosnie i zaczyna coraz bardziej sie martwic ze sama zostanie :)

witam, dawno mnie nie było, więc nie mam szans na nadrobienie, więc samolubnie napiszę tylko o sobie. 30.01 mam badanie połowkowe, mam nadzieję, że wszystko jest ok i że się nareszcie dowiem czy to chłopczyk, czy dziewczynka, pewnie będę ostatnia. Pozdrawiam Was seredecznie :-)

Oj nie bedziesz :)
Ja mam na 3 lutego.
Cześć dziewczyny!
Ale Wy piszecie dużo:-) ja dopiero o tej godzinie pałam chęcią wejścia do netu i potem mam sporo do nadrobienia.

Mi odradzali jakiekolwiek urządzenie domowe do wysłuchiwania serduszka maluszka, bo nie zawsze jesteśmy w stanie usłyszeć bicie - to zależy od ułożenia maleństwa i często nie jesteśmy w stanie wysłyszeć. A po co się niepotrzebnie stresować. Są też jakieś inne urządzenia dostępne w aptece, ale też nie dają gwarancji, że serduszko się na pewno usłyszy. Także spokojnie, na pewno wsio jest oki.

Jeśli chodzi o ruchy to ja odkąd je czuje, to raczej przerwy nie miałam i codziennie mnie Mała zaskakuje, bo widać już jak mi się brzuch rusza podczas jej wygibasków, ale może to też zależy od naszej budowy, ilości tk.tłuszczowej, ułożenia malucha itp.

MONA - to życzę powodzenia na wizycie, to już niedługo i wsio będzie jasne;-)

Powiedzcie mi czy poruszałyście już temat szkoły rodzenia?? bo pomyślałam,że może fajnie by było założyć wątek o tej tematyce i podzielić się swoimi doświadczeniami, czy opiniami??

Jeszcze chyba czas. Szkoła rodzenia to od 25 tyg o ile się nie myle.

Witaj.

Ide do gina dzis nieplanowanie - po l4 i cos na to przeziebienie czy jak inaczej to paskudztwo nazwać

reklama
Jeszcze chyba czas. Szkoła rodzenia to od 25 tyg o ile się nie myle.

Czas jeszcze jest, ale jeśli ktoś się chce zdecydować, to pora powoli się zbliża, bo z tego co wiem, terminy w wielu miejscach już zarezerwowane... Poza tym chodzi mi głównie o wymianę opinii na ten temat, może są wśród nas te dziewczyny, które odbyły kurs przed pierwszym porodem.

Do góry