reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

hej dziewczyny
w końcu sie zebrałam,żeby cos napisać
ja w zasadzie od wtorku w domu, bo norberto nam sie tak pochorował,że musieliśmy pierwszy raz wiąść antybiotyk, ale powoli dochodzi do siebie, miał zapalenie krtani

ja mam takie hustawki nastrojów,że czasami sie zastanawiam, czy nie zwariowałam, jak pracuje jest mi ciężko ogarnąć wszytsko, bo wszytsko w biegu, jak teraz mam wolne to wariuje od siedzenia z dzieciakami, bo młody dosłownie histeryzuje od rana do wieczora, na każde moje nie reaguje histerią a ja ledwo to juz wytrzymuje:no::no::no: tak bardzo potrzebuje takich chwil tylko dla siebie,żeby myśli zebrać.....ale udało mi sie odgruzować dom, wypierniczałam wszytsko co sie dało i o dziwo, moje małe mieszkanko nagle zrobiło funkcjonalne, i na reszte rzeczy co leżały w rogu
( moje stosy książęk) też znalałam miejsce, beż kupowania jakichkolwiek dodatkowych półek

u nas śnieżyca na całego:no:

ja dziś w ramach zajęcia czymś maluchów też planuje malowanie pisanek farbami

aestima jeszcze raz gratuluje pomysłu z fotografowaniem, masz do tego zmysł
trasia ty już do pracy wracasz, matko kochana:szok: a że masz dosyć- kochana ja momentami wysłalabym dzieciaki w kosmos bez biletu powrotnego
martadelka widziałam nowe gadżety z empika, fajowe
mama m jak samopoczucie, bo ostatnio coś było kiepsko jak pamiętam
andariel jak sie mieszka na nowym mieszkanku???
madziolka piękny wianek wiosenny- jak ja ci zazdroszcze tego twojego zawzięcia i opanowania i precyzji we wszytkim
sylvia mi tez sprzątanie pomaga na doły,ale jestem godziny przed okresem i na razie mam doła po całóśći, ale mam nadzieje,ten stan minie lada chwila

Ostatnia edycja:
reklama
mam za swoje- u nas pada deszcz...

ironia
udanego szaleństwa! Wesołych i mało mokrych Świąt:*
marta przykro czytać, że Norbert chory:-( a macie inhalator? Emi też raz miała zapalenie krtani - 1 tydzień i wyleczona (bez antybiotyku)! wierzę, że nie jest łatwo przy dwójce, w tym jeszcze Norbert chory... ale widzę, że trochę się zebrałaś w sobie skoro porządki w mieszkanku zrobiłaś:tak:a jak Dominika??? przesyłam moc pozytywnej energii:*

Meldujemy się ze szpitala pediatrycznego :( trafiłyśmy tu dzisiaj z Ninką. Mała ma dalszy spadek wagi - dzisiaj od wczoraj -100g, dalsze wymioty i nieciekawe wyniki z moczu (jakieś bakterie i białko). Także decyzja lekarki, że mamy jechać na oddział niemowlęcy. Jak na razie wykluczone zwężenie przełyku, uff... Czekamy na wyniki badań i dalszą decyzję. Na pewno zostaniemy tu do jutra, a co dalej to się okaże. Obyśmy na Święta wyszły do domu i oczywiście oby okazało się, że Małej nic nie dolega... Prosimy o kciuki :-*

Meldujemy się ze szpitala pediatrycznego :( trafiłyśmy tu dzisiaj z Ninką. Mała ma dalszy spadek wagi - dzisiaj od wczoraj -100g, dalsze wymioty i nieciekawe wyniki z moczu (jakieś bakterie i białko). Także decyzja lekarki, że mamy jechać na oddział niemowlęcy. Jak na razie wykluczone zwężenie przełyku, uff... Czekamy na wyniki badań i dalszą decyzję. Na pewno zostaniemy tu do jutra, a co dalej to się okaże. Obyśmy na Święta wyszły do domu i oczywiście oby okazało się, że Małej nic nie dolega... Prosimy o kciuki :-*
asinka będzie wszytsko dobrzeeee:tak:

Ja w przypływie natchnienia upiekłam jeszcze ciasto:)

martadelka
humor znacznie lepszy. Ale u ciebie widzę też:)) Stwierdziłam właśnie, że jestem juz zdrowo rąbnięta skoro tak mnie cieszy posprzątanie domu:baffled: przemeblowanie? Super! Uwielbiam przemeblowania:) U mnie w domu non stop coś się zmiania. Głównie dlatego, że ciągle mi się nie podoba:))

marta oj, zdrówka dla Norberta! Chore dziecko to masakra, a tu jeszcze na święta:( A że wracam do pracy, no cóż... chyba mało kogo z nas stać aby żyć z jednej pensji, prawda? Nasze oszczędności się kończą. całe szczęście mam pracę w której zarobię całkiem znośnie pracując jedynie 6 godzin tygodniowo i bez wychodzenia w domu. No i będzie jakieś małe oderwanie od codzienności. Choć pewnie niebawem będę miała tej pracy dość:zawstydzona/y: a od września ruszam pełną parą.

Asinka co ty piszesz!:-( Ale że tak szpital od razu? Nie kazali dokarmiać? Kurcze, trzymajcie się tam! Obyście już jutro byly w domu!

Ironia udanego wyjazdu, pozdrów dziadków;-)

Asinka ogromne kciuki za Ninkę!!! szkoda, że aż na szpitalu musiało się skończyć... jak tylko będziesz mogła pisać - pisz!!! trzymaj się kochana!!!
marta no rozumiem a wstaw może fotki z dziecięcego pokoju...?:sorry2::tak:
trasiu to ja też muszę być rąbnięta... i Silva, marta:-D Któraś jeszcze chętna na miano rąbniętej???:-D no absolutnie mam lepszy humor i cieszę się, że Ty również!!! ja ogólnie nie mam co przemeblowywać bo jedyne meble jakie mamy to właśnie u Emi w pokoju...:laugh2: w dużym pokoju mamy tylko skrzynię pod tv, ławę i sofę (dużo za dużą do tego pokoju...), no i w kuchni meble ale ich się nie da przestawić:-p a tak jak Ty napisałaś, że porządkujesz w dużym pokoju, bo najwięcej czasu tam spędzasz, tak jak najwięcej czasu jestem u Emi w pokoju i tam zmieniam:tak: właśnie jedną komodę dałam na przedpokój, mam większe pole do popisu, ale pomału kończę, muszę bajzel uporządkować bo za niedługo M będzie z Emi:-)

trasia w sumie to fajnie,bdziesz miała odskocznie....ja bardzooo lubie moją prace, ale brak mi czasu na szykoeanie lekcji, i to mnie najbardziej boli, odetchne jak norbert pojdzie do przedszkola, będzie łatwiej
martadelka wstawie zdjęcia jak sie ostatecznie z tym pokojem uporam

Trasia to nie chodzi o to, że Mała traci na wadze tylko o te wymioty i ulewania, więc bez sensu dokarmianie... No i jeszcze te złe wyniki z moczu. Czekam cały czas na wyniki jakichś badań i cisza...
Dzięki Dziewczyny za wsparcie :-*

reklama
Do góry