reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

dzień dobry!
Marcin wczoraj pojechał z Marysią do teściów a ja cały dzień sprzątałam. Zrobiłam też kolorową girlandę z królików:) Przygotowałam trochę rzeczy przed pierwszymi lekcjami, bo ruszam od razu we wtorek po świętach. Chyba sie cieszę:)

Asinka oj biedna Ninka i ty przy tym wszystkim:( A czemu wazycie się tak czesto? macie nakazaną kontrolę wagi? Od poniedziałku do czwartku minęły tylko 3 dni, słyszałam że fajnie jest zachować tydzień odstępu między ważeniami. Dzieko przybiera skokowo i czasem przez kilka dni może nie byc żadnego przyrostu albo nawet spadek, nie martw się. Ninka to duża dziewczynka i też potrzebuje sobie porządnie pojeść:)
Ja dzień po porodzie straciłam 9 kg, potem ok jednego kilograma tygodniowo. Z tym, że na początku kilogramy spadały mi szybciej, teraz mam wrażenie że waga się zatrzymała. No i przez święta na pewno nie spadnie:baffled:
Tymek zdrowy? marzy mi się spotkanie:)

andariel, Japaneczka ja zasadziłam rzeżuchę ponad tydzień temu i wyrosła mi wysoka w 4 dni. Potem kupiłam inną i zasadziłam przedwczoraj, chcialam mieć jeszcze w takich mniejszych miseczkach. I jak na razie nie widać kompletnie nic, jakiś gatunek do bani.

mamoM u nas też obrzydliwie. Wczoraj wybrałam się z Szymkiem na spacer i wróciłam po 40 minutach. Dziś niby cieplej ale bardzo nie[rzyjemnie. Pewnie wyjdziemy znów na chwilę.

martadelka dzień dobry! a ty masz już wolne w pracy przed świętami?

Silva
heh, moja mama też taka była:) Na szczęście juz dawno ją naprostowałyśmy. Ja zdecydowanie nie zamierzam się przemęczać. ogarnęłam salon na błysk bo tu ciągle siedzę i chce mieć ładnie. Reszta jest tylko ogarnięta.No i my też nic nie przygotowujemy. Idziemy na gotowe do moich rodziców w niedzielę i do teściów w poniedziałek.

andariel twoje proste dania brzmią bardzo wykwintnie!
A jak dzieciom podoba się nowe mieszkanie? nie tęsknią, nie mówią o starym?

Aestima Marysia był kiedyś u lekarza aniołem, ostatnio coraz gorzej to znosi. Pewnie przez pewną bardzo "miłą" lekarkę, która tak ja badała szarpiąc na wszystkie strony, że Marysia wpadła w histerię przy badaniu gardła...

forever fajnie, że oczkami wszystko w porządku!

kurka, no i tyle. Szymuś spał 15 minut:(

reklama
Hej!
Ja w pracy, myślałam że wyjdę wcześniej a tu mi taka robota wypłynęła na dziś (bo koniec miesiąca) że nie wiem jak się z tym wyrobię ;/ a chciałam do sklepu skoczyć po jakieś wdzianko dla siebie i dla Mai na świeta bo kompletnie nie mamy w czym wystąpić ;/

Ja rzeżuche posadziłam w niedzielę/poniedziałek i mam gąszcz, przesadziłam trochę z ilością ziarenek ale w sumie fajnie to wygląda tak gęsto :)

My w niedzielę idziemy na śniadanie do wujka T, posiedzę pewnie godzinę max bo Maja ostatnio zasypia koło 11 a śniadanie na 10. Nie żebym cierpiała z tego powodu jakoś szczególnie bo mnie takie siedzenie nad stołem i jadłam bardzo męczy. W poniedziałek rano do moich radziców a po południu pewnie do teściow i tym sposobem nici z mojego planu "nie dla odwiedzania dwóch domów jednego dnia " :wściekła/y::no:

Asinka mam nadziję że te ulewania Ninki się skończą &&&& a co powiedział lekarz na te paznokietki?

To będą białe święta Wielkanocne:baffled:śnieży tu od wczorajszego wieczora:baffled:kościół dość daleko, więc ze święconką chyba autem podjedziemy - zawsze był to spacer! Szkoda.

na depresję - sprzątanie:)

hej wszystkim! ja od 7 rao sprzątałam, właśnie skończyłam i czuję się wyśmienicie, w końcu poczułam moc II trymestru jupiiii:)

a ja robię przemeblowanie u Emi w pokoju (więc na ten moment mam bałagan...:-p) i też czuję się wyśmienicie:-D
no i zasmucę Was... ale u mnie świeci słońce...:sorry:;-)
Asinka ściskam na odległość! oby paznokietki szybciutko wróciły 'do normy'.
trasiu u mnie wolnego przed Świętami nie ma, chyba że się weźmie urlop:-p ja nie brałam, za to puścili nas dziś wcześniej, po drodze zrobiłam zakupy i w domku była przed 12:-) pokaż girlandę z królików:tak: ja też mam w zamyśle parę pomysłów, ale na razie meble przenoszę;-) fajnie, że M wziął Marysię do teściów i mogłaś... (chciałam napisać odpocząć:-D) posprzątać:tak: z Twoich postów znowu bije radość - no może poza tym, że wpadniesz w depresje...:-p cmok

reklama
Do góry