reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

dzień dobry!
Marcin wczoraj pojechał z Marysią do teściów a ja cały dzień sprzątałam. Zrobiłam też kolorową girlandę z królików:) Przygotowałam trochę rzeczy przed pierwszymi lekcjami, bo ruszam od razu we wtorek po świętach. Chyba sie cieszę:)

Asinka oj biedna Ninka i ty przy tym wszystkim:( A czemu wazycie się tak czesto? macie nakazaną kontrolę wagi? Od poniedziałku do czwartku minęły tylko 3 dni, słyszałam że fajnie jest zachować tydzień odstępu między ważeniami. Dzieko przybiera skokowo i czasem przez kilka dni może nie byc żadnego przyrostu albo nawet spadek, nie martw się. Ninka to duża dziewczynka i też potrzebuje sobie porządnie pojeść:)
Ja dzień po porodzie straciłam 9 kg, potem ok jednego kilograma tygodniowo. Z tym, że na początku kilogramy spadały mi szybciej, teraz mam wrażenie że waga się zatrzymała. No i przez święta na pewno nie spadnie:baffled:
Tymek zdrowy? marzy mi się spotkanie:)

andariel, Japaneczka ja zasadziłam rzeżuchę ponad tydzień temu i wyrosła mi wysoka w 4 dni. Potem kupiłam inną i zasadziłam przedwczoraj, chcialam mieć jeszcze w takich mniejszych miseczkach. I jak na razie nie widać kompletnie nic, jakiś gatunek do bani.

mamoM u nas też obrzydliwie. Wczoraj wybrałam się z Szymkiem na spacer i wróciłam po 40 minutach. Dziś niby cieplej ale bardzo nie[rzyjemnie. Pewnie wyjdziemy znów na chwilę.

martadelka dzień dobry! a ty masz już wolne w pracy przed świętami?

Silva
heh, moja mama też taka była:) Na szczęście juz dawno ją naprostowałyśmy. Ja zdecydowanie nie zamierzam się przemęczać. ogarnęłam salon na błysk bo tu ciągle siedzę i chce mieć ładnie. Reszta jest tylko ogarnięta.No i my też nic nie przygotowujemy. Idziemy na gotowe do moich rodziców w niedzielę i do teściów w poniedziałek.

andariel twoje proste dania brzmią bardzo wykwintnie!
A jak dzieciom podoba się nowe mieszkanie? nie tęsknią, nie mówią o starym?

Aestima Marysia był kiedyś u lekarza aniołem, ostatnio coraz gorzej to znosi. Pewnie przez pewną bardzo "miłą" lekarkę, która tak ja badała szarpiąc na wszystkie strony, że Marysia wpadła w histerię przy badaniu gardła...

forever fajnie, że oczkami wszystko w porządku!

kurka, no i tyle. Szymuś spał 15 minut:(

reklama
Hej!
Ja w pracy, myślałam że wyjdę wcześniej a tu mi taka robota wypłynęła na dziś (bo koniec miesiąca) że nie wiem jak się z tym wyrobię ;/ a chciałam do sklepu skoczyć po jakieś wdzianko dla siebie i dla Mai na świeta bo kompletnie nie mamy w czym wystąpić ;/

Ja rzeżuche posadziłam w niedzielę/poniedziałek i mam gąszcz, przesadziłam trochę z ilością ziarenek ale w sumie fajnie to wygląda tak gęsto :)

My w niedzielę idziemy na śniadanie do wujka T, posiedzę pewnie godzinę max bo Maja ostatnio zasypia koło 11 a śniadanie na 10. Nie żebym cierpiała z tego powodu jakoś szczególnie bo mnie takie siedzenie nad stołem i jadłam bardzo męczy. W poniedziałek rano do moich radziców a po południu pewnie do teściow i tym sposobem nici z mojego planu "nie dla odwiedzania dwóch domów jednego dnia " :wściekła/y::no:

Asinka mam nadziję że te ulewania Ninki się skończą &&&& a co powiedział lekarz na te paznokietki?

To będą białe święta Wielkanocne:baffled:śnieży tu od wczorajszego wieczora:baffled:kościół dość daleko, więc ze święconką chyba autem podjedziemy - zawsze był to spacer! Szkoda.

na depresję - sprzątanie:)

hej wszystkim! ja od 7 rao sprzątałam, właśnie skończyłam i czuję się wyśmienicie, w końcu poczułam moc II trymestru jupiiii:)

a ja robię przemeblowanie u Emi w pokoju (więc na ten moment mam bałagan...:-p) i też czuję się wyśmienicie:-D
no i zasmucę Was... ale u mnie świeci słońce...:sorry:;-)
Asinka ściskam na odległość! oby paznokietki szybciutko wróciły 'do normy'.
trasiu u mnie wolnego przed Świętami nie ma, chyba że się weźmie urlop:-p ja nie brałam, za to puścili nas dziś wcześniej, po drodze zrobiłam zakupy i w domku była przed 12:-) pokaż girlandę z królików:tak: ja też mam w zamyśle parę pomysłów, ale na razie meble przenoszę;-) fajnie, że M wziął Marysię do teściów i mogłaś... (chciałam napisać odpocząć:-D) posprzątać:tak: z Twoich postów znowu bije radość - no może poza tym, że wpadniesz w depresje...:-p cmok

reklama
Do góry