reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Witajcie widzę, że już się rozpisałyscie...
ale miałam dzisiaj paskudne sny, w ogóle nocka straszna budziłam sie chyba ze 6-8 razy ręce mi drętwieją znów, kręgosłup lędźwiowy boli jak się przekręcam i tak ogólnie kicha.........

reklama
Witajcie widzę, że już się rozpisałyscie...
ale miałam dzisiaj paskudne sny, w ogóle nocka straszna budziłam sie chyba ze 6-8 razy ręce mi drętwieją znów, kręgosłup lędźwiowy boli jak się przekręcam i tak ogólnie kicha.........

No wlasnie, co jest z tym drętwieniem rąk? ??? moze niedobor Mg? mi tez koszmarnie dretwieją buuu

A tak w ogole jak rozpoznac pierwsze oznaki pojawiania sie rozstępow? moj brzuch juz ostro napiera na skorę, luzy w postaci oponek sie wyczerpały i chociaz smaruje sie i masuje widze jakies takies takie zyły i jasniejsze zmiany skorne ...to rozstępy?

ps a co do snow : ale wstyd!!!! snila mi sie moja wczesniejsza sympatia :zawstydzona/y:ale nic z TYCH rzeczy, ot taki platoniczno-romantyczny sen ech .....

Ostatnia edycja:
ZEBERKO ja już po raz drugi mam dretwienia; czasem dretwieje mi ręka aż do lokcia, można sie do tego przyzwyczaić, co prawda jestem leworeczna wiec dwa ostatnie palce czasem są mi potrzebne. Tak to widać musi być, każda ciąża jest inna i dolegliwości tez są inne.

ZOLZA to ze jesteśmy mniej rozgarniete to tez normalne; ja naprzyklad wczoraj jadąc do lekarza wyjelam z torebki teczke z badaniami i kartę ciazowa, bo doszłam do wniosku ze teczka w mojej torbie zajmuje za dużo miejsca, dopiero jak wyjechalam z garażu to mnie olsnilo ze bez tej teczki to nie mam po co jechać. No cóż to tez uroki ciąży.

LARVUNIU to najgorsze jak chorują nasze szkraby; wiesz ja mojemu synkowi daje pól czopka z pyralginy i gorączka ładnie ustępuje; z doświadczenia wiem ze przy wymiotach syropy p/ gorączkowe nie działają. Wiem ze dzieciom trudno założyć czopek, ja sadzam Frania na kibelku, czopek mocno smaruje wazelina albo linomagiem i jakoś sie udaje.

Zebrra jak pisałam wyżej też mi drętwieją dłonie, częściej prawa jak leżę na prawym boku ale od czasu jak biorę asmag to jest lepiej, to mi polecił gin na wizycie.
Larvunia współczuje i zyczę Wam dużo zdrówka
Justynka ja też mam dzis prasowanie przygotowane, ale jakoś mi sie nie chce...
Misialina oglądałam to z tymi dzieciaczkami :szok: byłam przerażona
A co do mężów w pracy to bym mogła poemat napisać!!!!!!!!!! mój pracuje do 16- przynajmniej powinien a wczoraj był do 19! a o 21 dzwoni jedna z klientek na służbową komórke i pyta czy jak mu przesle poprawki do projektu to czy on je dzis odeśle!!!!!!!!!!! :szok:
Ale już się przy mnie troche asertywności nauczył i wczoraj jej powiedział, ze to jest jego czas prywatny i jest w domu...

larvuniu biedna ty nasza...,a może to jakiś rotawirus?

kati ja juz po,ja tak mam,że jak się od razu za prasowanie nie wezmę,to potem leży i mnie "woła" przez tydzień:-D

larvunia zdrówka dużo!!! kurujcie się:tak:

No wlasnie, co jest z tym drętwieniem rąk? ??? moze niedobor Mg? mi tez koszmarnie dretwieją buuu

A tak w ogole jak rozpoznac pierwsze oznaki pojawiania sie rozstępow? moj brzuch juz ostro napiera na skorę, luzy w postaci oponek sie wyczerpały i chociaz smaruje sie i masuje widze jakies takies takie zyły i jasniejsze zmiany skorne ...to rozstępy?

Wydaje mi się, że rozstępy najpierw czerwone są a później jaśnieją. Ja na szczęście daję radę z Mustelą, mam nadzieję, że do końca mnie nie zawiedzie

CZEŚĆ Brzuchatki!!!

Ale TU produkcja postów!!!! Dopiero zdążyłam nadrobić wszystkie wątki!

Zebrra – Meżczyxni tak mają, w ten sposób czasami starja się uciec od obowiązków i odpowiedzialności...w domu chorzy a jak do pracy to zdrowi jak rybki J.
Dobrze, że Jasio już zdrowy i że z Twoim uchem lepiej J

Marta24 – nie martw się, dzidziolki czasami się odwrócą i nie czujemy ich lub są troszkę bardziej leniwe. Co chwile, któras z nas pisze, że Dzidziuś się mniej rusza a potem, że już Za dużo!!!

Nutria – u mnie też dużo słońca ale zimno na dworze. Ale jak świeci od razu lepiej się czuję J

Eva – mnie też wczoraj brzuch bolał trochę ale dziś jest już dobrze, nawet pomyłam wszystkie podłogi w domu, co prawda z trudem bo ciężko ale zawsze J

Misialina – 390 zł????? Usg 3d??? To jakaś masakra. U mnie ok. 250 zł. Podeślij trochę gołąbków do mnie J

Silva – dobrze, że humorek lepszy J, słonce świeci..już marzec...niedlugo wiosna i coraz bliżej do spotkania z naszymi dzidziusiami!!!!

Aestima..............mnie też bolą pachwiny ale raczej po dłuższych spacerach, najlepiej jest jak sobie leżę i odpoczywam...ale w takim układzie z przybieraniem na wadze nie jest najlepiej J

Justynka – ja Ci chętnie podrzucę trochę pracowania, a właściwie to prawie wszystko bo buduja mi dwie szafy i wszystko leży na stołach i tapczanach J

Iza – powodzenia na rozmowach z panią psycholog i udanych zakupów

Larvunia – po prostu nie wierzę!!! Twój synuś znowu chory????? I znowu antybiotyk??? Co to się dzieje, że on tak choruje??? Mije dzieci nie chorowały prawie wcale, jedynie jakiś katar no i miały ospę a Dominika salmonellę jak miała 9 miesięcy a tak to zdrowe jak rybki do tej poryJ

Traschka – pewnie...jak świeci słonce to od razu więcej energii mamy

Tusen.... mnie kręgosłup też boli i ciężko mi się przewracać z boku na bok, choć od czasu gdy śpię z rogalem (ale to zabrzmiało J) to jest o wiele lepiej

Ivonka – trzymam kciuki za wyniki, a zupy pieczarkowej mogłabyś trochę mi podesłać J

Zołza, Agata, Mrsmoon, JoL, Kati83, Gosiaczek...... z Wami tez się witam serdecznie i z resztą nieobecnych Mamuś czerwcowych też J i Wszystkim życzę Miłego Dnia i duuuuuużo słoneczka i pozytywnej energii

reklama
Cześć Doris:) Szacun za posta - wzorowa z Ciebie forumowiczka:)

O nikim nie zapomniałaś chyba:) Tylko nie napisałaś co u Ciebie? Humorek chyba dopisuje?

Do góry