reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej dziewczynki:)

Odnośnie twardnienia brzuszka to mi się też tak dzieję, w niedziele miałam cały napięty i twardy jak kamień..
Ale położyłam się i mi przeszło... powodem tego naszego twardniejącego brzuszka jest dzidzia!!!
W tych tygodniach ciąży układa się w poprzeg i jego ruchy i kopniaki powodują mini skurcze macicy.. dlatego lekarze zalecają branie nospy.
W pierwszej ciąży też tak miałam dlatego mogę się z wami podzielić swoją wiedzą i troszkę uspokoić... dzidziuś z dnia na dzień ma coraz ciaśniej i masuje nam te ściany macicy... z tąd te skurcze i twardnienia brzuszka. Wczoraj wieczorem dostałam takiego kopniaka że się z łóżka na równe nogi zerwałam..ogólnie ruchy czuję ale wczoraj to był dosłownie kopniak:)

reklama
dbeltówka fajnie macie zrobiony filmik, a ty ślicznie wyglądałaś i sala też ładna, my się z mężem śmiejemy że to nasza najdroższa impreza, ale warto było, wspomnienia są bezcenne

cześć dziewczyny
Dawno tu nie zaglądałam, muszę sporo nadrobić. Od wczoraj jestem w pracy i nawet nieźle się czuję. Mam nowego szefa, wydaje się w porządku, no ale cóż czas pokaże :-)
Teraz będę się mniej udzielać. Wiadomo praca, potem obiad, a wieczorem już mi sie nie chce zasiadać do komputera.
Pozdrawiam Was serdecznie

Witam się porannie! ja właśnie wcinęłam śniadanko....piszecie o skurczach i napinaniu...ja też zauważyam że napina się macica ale tylko chwilowo..tak jakby skurcz ale zaraz przechodzi...chyba tak musi być
Kochane macie pozdrowienia od Doris...wieczorem smska dostałam...ma się dobrze, jest po wielu badaniach, dzidziolek bryka, szyjka jest w porządku więc trzymaja ją tam profilaktycznie...ważne że jest wszystko ok.

Dzień dobry wszystkim
Ja też dzisiaj musiałam Igora do przedszkola zawiezc na 8,30 a tam tak paskudnie i zimno!!Przede mną jeszcze gotowanie zupki brokułowej i praca od 13 - 21.Niedobrze mi na samą myśl o tej pracy w takich godzinach!!!
Już wczoraj wspominałam ,że też czasem odczuwam takie delikatne napięcie macicy ale niewiem czy to napewno to tylko ,że ja nie biorę żadnych tabletek.Zawsze sie bałam tabletek odkąd pamiętam...nie tylko w ciąży.

Życzę Wam miłego dnia

Dzień dobry!
Właśnie oglądam zacmienie słońca, już się kończy niestety, ale kilka minut temu słońce było zasłonięte w 80%, fajny widok:) Oczywiście patrzyłam przez płytkę. I faktycznie zrobiło się jakby bardziej szaro...

reklama
ja zapomniałam napisac,że całą noc nie spałam przez brzuch,był twardy i taki cieżki,że w żadnej pozycji nie uleżałam długo ,a jak dotykałam go to nic miękkiego pod ręką nie znalazłam:cool:

Do góry