reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Hej Felka!
Jeszcze do grudnia mam kurs. Zaliczyłam = byłam. Wiesz jakbyś siedziała cały tydzień na dup.ce, to na weekend też byś miała mnóstwo energii :-)
Czas wstawać, bo moje potworki wstały. Tymek właśnie przyleciał, że zrobił "tupe" czyt.kupe. Powycierałam mu pupkę, a on na to: jesteś taki kochany, ja nie usłyszałam początku i pytam się kto, a Tymek: Mamusia :-) i aż siè wstać chce.

reklama
Hej!
U nas Maja juz lepiej, tzn kaszle dalej ale osłuchowo już czysto no i nie wygląda już tak chorowito i odzyskała apetyt bo z tym bardzo ciężko ostatnio było. Za to ja się zaprawiłam fest, kaszlę i dycham jak gruźlik, to pewnie też mam zapalenie oskrzeli nie? Mogę jakoś po domowemu się podleczyć??? Z "usług" teściowej na razie nie chcę korzystać bo nie mówiliśmy jeszcze że jestem w ciąży więc nie dobierze mi odpowiedniego leczenia ;/

Asinka ale ekstra z tą wycieczką :) Paryż to i mi się marzy... ahhh... może kiedyś :)

Felka super że Wy już zdrowe :) My już dni odliczamy żeby Maja poszła do p-la bo wszystkim źl obi to jej siedzenie w domu :p

Mrsmoon i jak Maja po antybiotyku???

Ironia jak Twój bark??? Mam nadzieję że już lepiej???

Miłęgo dnia :)

MELDUJE SIE ZYJE :) wczoraj byłam na fitnessie i troche naciagnełam bark, jest już lepiej - jak zameldowałam ze miałam zapalenie mięśnia to babka całe ćwiczenia ustawiła pode mnie heh bardzo fajnie sie ćwiczy w tak kameralnej grupie - najwięcej nas jest 8 :)

dopadła mnie też @ więc czuje sie jak chodzący kran :( nienawidze tych dni..

znalazłam dzis sklep ze spółdzielni mleczarskiej a w nim śmietana i mleko świeże w butelce szklanej z kapslem cuudo !! juz wiem gdzie bede kupować takie rzeczy :)

siadam do pracy bo ten miesiąc to jakieś wariactwo jest, ale nie ma co narzekać :)

felcia kiedy zobaczymy twoj brzucho ?
asinka - przywiozłaś cos z holandi?? :laugh2:

Ironia to zaszalałaś :-) ale mi też się tu fitness marzy. Chyba się w końcu zmotywuje. Niestety, z Holandii nic nie przywiozłam, ale co się nawdychałam to moje :-D
Wrzucę Wam dwa zdjęcia z wycieczki:

Załączniki

• 1413877294063.jpg
    1413877294063.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 34
  • 1413877307325.jpg
    1413877307325.jpg
    49,5 KB · Wyświetleń: 39
asinka ok, to Ci w grudniu pogratuluje:-p no przemiły tekst przy kupie:-D Emi mówi do mnie: 'jesteś najdobrą mamą do opiekowania się małymi dziećmi' buahahahahahahaah ja mam właśnie spadek energii więc Ci zazdroszczę; lubię rodzinne fotki:tak:
Madzioolka kiedy puszczacie Maję do p-la? po domowemu leczyłam się: syrop z cebuli i miodu, sok z buraków i miodu, syrop z czosnku (ząbek/lub więcej przez praskę,sok z połowy cytryny i min. łyżka miodu, odrobina przegotowanej wody, obrzydlistwo ale popijałam, Emi też:tak:);można oczywiście ciepłe mleko plus czosnek plus masło, ja piłam ciepłe mleko z kurkumą i miodem (uwielbiam mleko mimo iż wiem, że nie do końca zdrowe, co by nie powiedzieć wcale...); do picia herbata/woda z sokiem z aronii, dzikiej róży, czarnego bzu; można sobie zrobić herbatkę imbirową, dodać do niej miód, cytrynę, sok z aronii. My z Emi 'pływałyśmy' w miodzie i cytrynie przez ostatnie 2 tygodnie. aha i inhalacje jak masz inhalator zwykłą solą fizjologiczną. Jak boli gardło tomi najbardziej pomagała płukanka: woda z solą (płukałam też szałwią); potem przez pół dnia posmak soli ale mi pomogło
ironia szalona, wróciłaś na ftness, hmmm brzuchol...

Emi zażyczyła sobie dziś, abyśmy upiekły ciasteczka:-) po babeczkach z dynią śladu nie ma, mimo iż mało zostawiłam, reszta wylądowała w p-lu

Ostatnia edycja:
Asinka jak dla mnie to ty jesteś najlepsza! Sama się spakowala i wyniosła na milion km od domu do męża, te wasze podróże, wycieczki, twoje odnawianie różnych rzeczy SZALONA JESTEŚ skąd ty masz tyle sił kobieto?! Jesteś moim guru :)

Felkaa zdrówka dla was!

Ironia współczuje @ to jest jedyna rzecz za którą nie tęsknię :p
U nas takie przetwory można co sobotę na rynku kupić :)

Asinka w ogóle to ty, mąż i dzieciaki jesteście strasznie do siebie podobni :) Zabawne jak yo ludzie potrafią się dobrać nie spokrewnieni a jacy podobni do siebie :)

Zdrówka dla wszystkich chorowitkow!!!!!

U mnie bez zmian - mam dość :p ale dziś jestem pełna nadziei bo dotarło do mnie ze za 9 tyg jakby Stachu miał taką potrzebę i by ze mnie wyszedł to jest już termin bezpieczny, ciąża donoszona :) czyż to nie jest pocieszające i napawajace nadzieja? :) aż z tej radości idę kołyske pomalować :D

Hej!

Felka Maję chcemy puścić w poniedziałek do p-la, ona tylko o tym gada non stop, juz uszy więdną :p
A czym Ci M podpadł? Nie wie że kobiet w ciąży nie można denerwować??

Doggi ale u Ceibie już blisko :) Na kiedy masz termin bo nie pamiętam? I podpisuję się pod Twoimi słowami odnośnie Asinki - podziw za power! :)

reklama
dzien dobry z rana :D

felcia - ne przejmuj sie z nimi juz tak jest, zdziel go przez łeb będzie ci lepiej :D
asinka - no powera ma jakby sie speedu nawciągała :D

ale u nas brzydka pogoda straszne :(

Do góry