reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

hejkobitki, a ja tak tylko melduję, że żyjemy, mamy się w miarę dobrze (oprócz mega zmęczenia popracowego) i że czytam na bieżąco (przynajmniej w miarę możliwości, bo czasem naprawdę jest ciężko za Wami nadążyć :), ale potem już nie mam sił na odpisanie... mam nadzieję, że już niedługo będę mogła spędzać z Wami więcej czasu... ale to za półtora tyg. kiedy wreszcie zacznę urlop :) także wybaczcie... każdą wspieram myślami z osobna, damy radę ze wszystkim :)

katamisz kurcze może przejdź się do lekarza jutro? a jeśli ból jest nie do zniesienia to zmykaj na ip!

reklama
Obejrzałam 2 odcinki nowego Hausa, śpiąca a jestem niesamowicie a i tak nie zasnę o tej porze... I w ogóle tak się dziwnie czuję. Czuję się jakbym miała okres i tępy ból w kręgosłupie w odcinku lędźwiowym. Normalnie jak na poród przedwczesny ale bynajmniej nie czuję się jakbym miała rodzić.

katamisz kurcze... ja też miałam taką gulę, całkiem sporą. Jakby wypełnioną płynem utworzoną na jednym z dysków (lub pomiędzy...) Ból był straszny, przeraźliwy, płakałam przy każdym ruchu ale do tego nie mogłam chodzić, paraliż od pasa w dół. Stwierdzono dyskopatię. Miałam taki jeden nawrót w 3 miesiącu ciąży i pomogły tylko specjalistyczne masaże (broń Boże nie zwykły masażysta!!!). Miałam serię 10 masaży i bardzo powoli nastawili mi ten dysk z powrotem. (Odpukać) do teraz w zasadzie mam mniejsze problemy z plecami niż przed ciążą...obym nie powiedziała w złą godzinę... Uważam, że powinnaś pokazać to lekarzowi. Jeśli ból jest tak starszny, że nie możesz wytrzymać nie wahaj się jechać na pogotowie. Przynamniej zbada cię lekarz i powie co dalej. Niestety żadne leki, maści nie wchodzą w grę. Mam taką jedną maść, nazywa się Yomo Ice i ją można stosować w ciaży, jest na opuchnięcia i różne takie, ale szczerze mówiąc nic nie daje.

kati no to nieźle z tą glukozą...ciekawe czemu tak wysoko na czczo? Mi pielęgniarka powiedziała, że jeśli na czczo jest powyżej 115 to oni mi nie podadzą glukozy bo im tam zemdleję... Dobrze, że po 2h masz taki łądny wynik:) Daj znać jak tam pierwszy raz z rogalem:))

Witam..

oj czyżbym dziś pierwsza była...
Filip nie dal spać, poza tym dość wcześnie zasnęłam i wyspana jestem, ze szok...
oddałam dziś mocz do powtórnego badania, ciekawe co to wyjdzie...each...
pojechałabym gdzieś do miasta pooglądać jeszcze te łóżeczka i wózeczki dla malucha ale mój mąż jakiś mało za...moze bym jeszcze przy okazji jakieś ciuszki dokupiła z promocji...

no nic, dziś obiadu nie muszę gotować bo mam jeszcze skrzydełka i tylko do mikrofalki wstawię...uffff...dzień odpoczynku mnie czeka, bo wczoraj też w domku posprzątałam...

a jakie piękne słońce u nas i tylko -16 stopni...:-D

Dzień dobry! Dziś i ja wyjątkowo wcześnie jak na mnie. Zasnęłam o 2 więc nie czuję się zbyt wyspana a muszę się zbierać na próbę. Brrr.... jak patrzę za okno i wyobrażam sobie, że muszę zaraz odśnieżyć auto...brrrr

dzien dobry ..:) no ja juz jestem po odsniezaniu samochodu, wiozlam mala do przedszkla, jest tak swiezo na dworze ale tak zimno.....brrrrrr
mnie cos brzuch boli albo jelita, moze to od zelaza zaczelam brac...

Zauważyłam, że wszyscy się tu rano melduję :) To ja jako nowa też się będę meldować. Mogę nawet otwierać drzwi, bo pracuję więc od 7:30 jestem przed komputerem :D

Dzień dobry wszystkim już urzędującym i tym śpiącym również.
Ja na śniadanko dzisiaj zakupiłam sobie w drodze powrotnej z przedszkola pączka z serem i budyniem+bułka z budyniem i do tego oczywiście obowiązkowo kawka Ricore z mleczkiem:-)
katamisz kurcze... ja też miałam taką gulę, całkiem sporą. Jakby wypełnioną płynem utworzoną na jednym z dysków (lub pomiędzy...) Ból był straszny, przeraźliwy, płakałam przy każdym ruchu ale do tego nie mogłam chodzić, paraliż od pasa w dół. Stwierdzono dyskopatię. Miałam taki jeden nawrót w 3 miesiącu ciąży i pomogły tylko specjalistyczne masaże (broń Boże nie zwykły masażysta!!!). Miałam serię 10 masaży i bardzo powoli nastawili mi ten dysk z powrotem. (Odpukać) do teraz w zasadzie mam mniejsze problemy z plecami niż przed ciążą...obym nie powiedziała w złą godzinę... Uważam, że powinnaś pokazać to lekarzowi. Jeśli ból jest tak starszny, że nie możesz wytrzymać nie wahaj się jechać na pogotowie. Przynamniej zbada cię lekarz i powie co dalej. Niestety żadne leki, maści nie wchodzą w grę. Mam taką jedną maść, nazywa się Yomo Ice i ją można stosować w ciaży, jest na opuchnięcia i różne takie, ale szczerze mówiąc nic nie daje.
Traschka wczoraj tak mnie bolało ,że ruszać się nie mogłam.Strasznie bałam się nocy, że podczas przewracania na boki sobie zrobię krzywdę.Obudziłam się raz na siusiu o 3 i już wtedy poczułam poprawę.Teraz jest ok ale ruszam się powoli i ostrożnie bo przy nagłych ruchach pobolewa.Gula się jakby zmniejszyła także chyba na razie do lekarza nie pójdę-sama nie wiem.Mam sąsiadkę dwa pietra wyżej która jest lekarzem Neurologiem ale kilka dni temu wyjechała-tak szczerze mówiąc to poszłabym z tym do niej.Jest to bardzo zaufana osoba i nie muszę się rejestrować tylko jadę windą i jestem:-)

marta u nas we Wrocławiu też zimnica straszliwa...i też odśnieżałam auto...brrrrrrr.Co do brzucha to niestety również się zmagam z jelitami i wiem co czujesz, masakra.

Witam ciepło wszystkie Ciężaróweczki.
Wpadłam tylko na moment głównie Katamisz z Twojego powodu, bo obiecałam Ci ten numer telefonu do szkoły rodzenia na Dyrekcyjnej - 0-693-121-402. Przepraszam, że tak późno ale ostatnio dopadają mnie same problemy i doła mam strasznego... Nie mam sił ani ochoty absolutnie na nic...
Pozdrawiam Was, życzę wszystkim dużo zdrówka. Mam nadzieję, że będzie lepiej i wrócę do Was...

reklama
jeny ale macie z ta gula:( ja dzis ide do lekarza ciekawe co mi powie na te prądy w tylku i nogach, wczoraj na lekcjach siedzialam na podlodze tak mnie paralizowalo.ale podjrzewam ze nic nie poradzi:( no bo co ja niby moglabym wziasc na to...a w sumie z dnia na dzien jest gorzej

Do góry