reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

aaga ja też kiedyś dostałam wielką paczkę i kurier zostawił mi ją w holu kamienicy. Otworzyłam ją więc na dole i wnosiłam w kawałkach na górę:)

reklama
Hej dziewuszki ja też już na nogach:-)
Co do zdjęć, to oglądanie zakończyłam po tym z nóżką więc nie wiem co jest dalej, ale domyślam się i nigdy w życiu bym się na to nie zgodziła. Mam natomiast koleżankę, która ma film z porodu, ale zrobiony ze smakiem. Żadnych ujęć krocza, najmocniejsze ujęcie to kiedy dzidziuś już leży na brzuszku, ale jeszcze nie obmyty. Sama nie pozwolę na kręcenie.

Co do basenu to dla mnie w poprzedniej ciąży bał zbawieniem dla kręgosłupa i w tej też mam zamiar chodzić. Dodatkowo zamówiłam sobie pas podtrzymujący i mam nadzieję, że obejdzie się beż bóli kręgosłupa i pachwin.

Śmigam zrobić śniadanko dla córy bo już wrzeszczy z pokoju "mama danko, mama danko":-)

silva - dokladnie o tym samym pomyslałam, ze mogłaby sie chociaz ogolic :) chyba jest taki wymóg w szpitalach?

no niestety nic w tym pieknego nie ma, ale takie nasze uroki :))) piekne to jest pewnie jak juz maluszek jest czysciutki i lezy przy cycku :)

i też nie wyobrażam sobie takich zdjec, ale z drugiej strony dobrze ze niektórzy takie robia bo można zobaczyć na "żywo" jak to wygląda :)

jeszcze tylko 3 strony musze wycisnąć....uf....

Dzięki dziewczynki za ciepłe słówka na poprawę nastroju tak mnie podbudowały ,że posprzątałam całe mieszkanie:tak:Troszkę mi lepiej.
Silva...ja sobie to samo pomyślałam...jej krocze mnie przeraziło...ja prawdę mówiąc miałam wczoraj zabieg w łazience w tej kwestii...nie obyło się bez pomocy mężulka...ubaw był na całego :-D...niestety ale brzuch już mi zasłania moją myszkę :)
Ja też już swojej nie widzę i podbnie jak silva radzę sobie z lusterkiem:biggrin2:

dubeltowka idz szybko rób dziecku Danko ;-) bo z głodu mała usycha...

traschka chyba jesteś niecierpliwa bardzo tak jak ja...:tak:i ciekawa skoro mimo takich trudności rozpakowałaś pakę sama i nosiłaś po kolei ;-)
aaga pewnie ciekawość Cię zjada na myśl o paczuszce ...

Z tym czyściutkim noworodkiem to nie jest teraz tak pięknie - na szkole rodzenia położna nam powiedziała, że teraz już się nie myje dziecka w szpitalu (taki zwyczaj jest w całej UE) więc trzeba się odpowiednio do tego przygotować - najlepiej wymyć resztki krwi i mazi oliwką, a potem chusteczkami wilgotnymi:)

Ironia wyciskaj te 3 strony!!! :)

Z tym czyściutkim noworodkiem to nie jest teraz tak pięknie - na szkole rodzenia położna nam powiedziała, że teraz już się nie myje dziecka w szpitalu (taki zwyczaj jest w całej UE) więc trzeba się odpowiednio do tego przygotować - najlepiej wymyć resztki krwi i mazi oliwką, a potem chusteczkami wilgotnymi:)

Ironia wyciskaj te 3 strony!!! :)

Poważnie??Dziwnie tak...przecież taki dzidziuś jest cały w tej mazi płodowej i krwi i same nasączone chusteczki i oliwka mają dać rade??Ciekawe czy wszystkie szpitale będą się do tego stosować...

Dziewczynki ja życzę Wam miłego i słonecznego dnia a sama uciekam do sklepu po jarzynę na zupę pomidorową ;-)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki&&
Wieczorkiem wpadnę żeby Was poczytać :*

No podobno ta maź ma zbawienne wartości w sobie i musi się dobrze wchłonąć... niby to logiczne, ale mało higieniczne - nie czuję jak rymuję:)

A czy ktoś wie co u naszej Zeberki?

Dziewczynki ja jeszcze o tym basenie. Też chciałam chodzić,ale się naczytałam, że ruch owszem wskazany,ale na basenie można się nabawić infekcji...teraz się boję. I tak sobie myślę, że już chyba lepiej iść na długi spacer z mężem, względnie psem ;)

aaga ja też kiedyś dostałam wielką paczkę i kurier zostawił mi ją w holu kamienicy. Otworzyłam ją więc na dole i wnosiłam w kawałkach na górę:)
Na pewno tak zrobie bo przeciez nie bede czekac do 19 az M. z pracy wroci. tyle ze najpierw włosy musza mi ejszcze doschnąc. Załoze czape, kurtke i pojde na rozładunek:-D

silva - dokladnie o tym samym pomyslałam, ze mogłaby sie chociaz ogolic :) chyba jest taki wymóg w szpitalach?
Wydaje mi sie ze nie ma takiego obowiazku, tak samo jak nacinania krocza i lewatywy. No ale jak mozna isc z taką fryzurą, przeciez dziecko traume przezyje jak nas zobaczy;-):-D

Jak to nie myja:szok:

reklama
Do góry