reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

a ja nie dotarłąm dziś do pracy. Zeszłam do auta z rzeczami i tak mi strasznie stwardniał brzuszek, że musiałam siąść po drodze na ławce. Pooddychałam i ruszyłam dalej a brzuch znowu:( No i odwołałam zajęcia, wróciłam do domu. Poleżałam przez godzinę i przeszło, ale jechać sie bałam bo do pracy mam ponad godzinę autem w jedną stronę. Oby się nie powtórzyło, bo nie mam ochoty odwiedzać IP...

Madzioolka jak widać nie ty jedna nie wystartowałaś dzisiaj autkiem... tyle że mi nie było dane nawet zapalić silnika:(

mrsmoon
na duchu może podtrzymać jedynie wyobraźnia - wizualizuj sobie jak pięknie bedzie wygladało twoje mieszkanie po remoncie! Zapomnisz o tym syfie, który jest teraz i będziesz zachwycona nowym wyglądem, warto się przemeczyć, choć wiem że trudno...u mnie remont trwa z przerwami od dwóch lat:baffled:

nutria murzynek brzmi świetnie, ja uwielbiam:-)

mysia przesyłam troszkę pozytywnej energii!! To z moich totalnych resztek, bo sama tej energii nie mam za grosz więc doceń to tym bardziej:tak:

kati ja wiem, ze muszę iść do okulisty i ciągle nie mogę się zabrać do załatwiania wizyty. Nie znam żadnego dobrego w moim mieście, nie wiem gdzie mam iść... niech mnie ktoś umówi bo się do końca ciąży nie wybiorę:eek: ale ginka mi nic nie mówiła o konsultacjach z internistą czy stomatologiem... hmmm...

Setana ja muszę ograniczyć mój zwierzyniec z racji ogromnej alergii mojego M. na psią sierść... tylko koty wchodzą w grę. Ale jakoś sobie z tym poradzę:) Co do chlebka to ja wiem, w końcu czasem pieke go w tym piekarniku, ale mój piekarnik jest zesputy i naprawa kosztuje tyle co nowy... mam zepsuty chyba termostat i raz grzeje na maksa a raz ledwo ledwo i bardzo nierównomiernie. Męczące to strasznie...
SPokojnie możesz zjeść wątrąbkę! Tak jak ze wszystkim w ciąży - szkodliwe jest spożywanie pewnych rzeczy w nadmiarze, tak jest z kawą, herbatą i włąśnie wątróbką. Jeśli raz zjesz to na pewno nic się nie stanie:) Narobiłaś mi smaka swoją drogą....

Aestima dzięki...może rzeczywiście wezmę ten asmag? To jest magnez, tak? Twardnieniami staram się nie martwić, ale sama wiesz jak jest. PIerwsze ignoruję, drugie też się staram ale trzecie zawsze mnie przeraża i z przerażeniem czekam na kolejne.... które na szczęście nigdy nie nadchodzi. smuteczko sama nie wiem skąd... jakiś kryzys mam. Pewnie wkrótce przejdzie, czekam na słońce:)

reklama
Mrsmoon - nie zazdroszczę Ci, ale jak sama piszesz, na szczęście remont dobiega końca, więc jeszcze jutro pan sobie pogwiżdże a później sprzątanie i odetchniesz :-)

Setana - wydaje mi się, że z IGorem w ciąży jadłam nawet sporo wątróbki, bo nie wiedziałam, że zawiera sporą ilość wit A. Ale też uważam, że w granicach rozsądku, nic nie powinno zaszkodzić, tak więc jedz i na zdrówko niech WAM idzie :-)

Justynka - gdyby mój mąż się tak zachował, to na długo mógłby zapomnieć o przyjemnościach. Faktycznie, przykre to... On zawsze taki "chłodny" był?

U nas od wczoraj coś z dekoderem się dzieje. Wieczorkiem chciałam obejrzeć film i dekoder się zawiesił... Mąż późnym wieczorem wymieniał jeszcze baterie w pilocie, ale przecież one nie mają nic wspólnego z samą pracą dekodera. Dzisiaj od rana non stop się włącza i wyłącza i coś sobie ładuje i tak w kółko - no oszalał jak nic :crazy:

Traschka - mój też dzisiaj twardnieje, dlatego leżę sobie i odpoczywam. Niedawno musiałam położyć się na trochę na wznak, bo też stwardniał. U mnie łożysko jest na przedniej ścianie i tak sobie myślę, że może to głównie zasługa małej, że się wierci i tak się dzieje, no ale odpoczynek jeszcze nikomu nie zaszkodził, więc odpoczywamy... Szkoda tylko, że u Ciebie brak zajęć = brak pięniędzy.

Iza, ja też mam łożysko na przedniej ścianie i Aestima chyba też... może ma to jakiś związek z twardnieniem brzuszków...?

traschka, iza ja mam teżłożysko na ścianie przedniej a twardnień jako tako nie odczuwam bolesnych, jedynie jak sie dzidzia obraca ale to go dokładnie czuje

traschka współczuję tych przeżyć z twardnieniem brzuszka nieźle musiałaś sie zdenerwować

Dziewczyny, ja tu zwariuję zaraz, uwięziona jestem od wczoraj w sypialni, bo salon i kuchnia w remoncie, a pan robotnik tynkarz wygwizduje co chwila jakieś melodyjki...już z siebie wychodzę....
to powiedz mu,żeby zmienił płytę;-)
acha dziewczyny czy wasz gin posłał was terz na konsultacje do internisty i dentysty?
ja byłam w tym tygodniu, każdy nie zbadał i powiedział ze ok wpisali coś tam w karcie ciąży i finał...
ja mam wszystkie zdrowe,a gdyby nawet to nie wiem czy wytrzymałabym z brzuchem borowanie.chyba by mi eksplodował
Mysia23 witaj w klubie ,mój też nie należy do tych którzy uważaja mój stan jako wyjatkowy,i powinni sie cieszyć każdą chwila.
mój tez nie:no:

a mi jest tak zimno,że mam na sobie rajstopy-100,legginsy i dresy.bluzkę bluzkę ,sweter i szlafrok i czekam na goracą herbatę

reklama
a mi jest tak zimno,że mam na sobie rajstopy-100,legginsy i dresy.bluzkę bluzkę ,sweter i szlafrok i czekam na goracą herbatę

justynka ciebie bierze chyba jakieś brzydkie choróbsko, weź sobie kąpiel ciepłą, albo chociaż wymocz stopy w ciepłej wodzie mnie to zawsze pomaga - od razu robi sie cieplej

Do góry