reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

To mój pierwszy poród i rzeczywiście nie wiem czego się spodziewać.. Ale dzięki za wsparcie i za dobre rady.

reklama
setana myślę, ze raz na jakiś czas ja się zje coś takiego jak wątróbka to nic sie nie stanie. Ja bym zjadła nie mogłabym sie chyba oprzeć pokusie ;-)

zmykam, pewnie dopiero jutro sie odmelduje, choć tez nie wiem...bo z młodym do lekarza na 13 i cały dzień rozwalony...
miłego dnia i wieczorku...

acha dziewczyny czy wasz gin posłał was terz na konsultacje do internisty i dentysty?
ja byłam w tym tygodniu, każdy nie zbadał i powiedział ze ok wpisali coś tam w karcie ciąży i finał...
Mi jak dawał kartę ciąży to zaznaczył fajeczkami gdzie mam wpisać konsultację internistyczną i dentystyczną. Jak byłam na wizycie pod koniec grudnia to mi się oberwało że rubryki dalej puste, bo teściowa jest internistą a teść stomatologiem, gin o tym wie bo pracują z teściową w jednym szpitalu :), no i się zapytał czy mało świąt było żeby dać im do wypełnienia :-).
Teściowa się naprodukowała, bo ma też specjalizację z alergologii a ja jestem alergikiem i czerwiec jest miesiącem kiedy pyli dużo roślin które mnie uczulają więc to wszystko opisała. Teść jeszcze nic nie wpisywał bo cały czas doleczam ząbki i uzupełni jak już wszystkie mi połata :)

setana moja córa też ułożona pośladkowo, ale gin mówi że jeszcze kilka razy zmieni pozycję więc żeby się wcale tym nie przejmować i tak też robię :) Koleżanki dzidzia dopiero tydzien przed terminem zmieniła pozycję na pośladkową więc nawet w ostatnich dniach i ścisku dziedzi wiedzą co mają zrobić jak widać, a koleżanka była nastawiona już na cc.
Jeśli chodzi o wątróbkę to jedz śmiało, jeden raz na pewno nie zaszkodzi :)

mrsmoon zazdroszczę że już jesteś po remoncie mnie to czeka na przełomie kwiecień/maj... nie wiem jak przeżyje i to jeszcze z o wiele większym brzucholkiem niż teraz...

A propos konsultacji - ciężarówki powinny chodzic do dentysty co 3 miesiące. Okulista, internista - też powinny sie odbyć konsultacje. Ale nie każdy ginekolog poinformuje o tym pacjentki..

yyyy nie wiedziałam... u dentysty byłam, żeby mieć spokój po porodzie, a do internisty ginex mnie nie wysyłał...

PS. Setana chyba pobiła dzisiaj rekord długości posta:))

mrsmoon zazdroszczę że już jesteś po remoncie mnie to czeka na przełomie kwiecień/maj... nie wiem jak przeżyje i to jeszcze z o wiele większym brzucholkiem niż teraz...

nie tak jeszcze po, tylko w trakcie niestety, jak będę po to w pn Wam zamelduję, już się nie mogę doczekać, nienawidzę bałaganu i kurzu...
masz rację - w kwiretniu/maju będzie ciężko...radzę Ci dobrze - zróbcie wszystko i dopiero się wprowadzajcie, bo później (tak jak u nas - po roku od wprowadzenia kończymy bo sobie ubzduraliśmy sufit podwieszany) będzie duuuużo gorzej

Dziewczyny, ciąża robi ze mnie przygłupa;)
Nadrobiłam tylko dzisiaj i na 940 str musiałam przerwać , bo już nie ogarniałam co komu mam odpisać... hihi:)

Traschko
, stąd te smuteczki? Twardnieniem tak się kochana nie martw- ja mam ciągle twardy (teraz też) a szyjka ok. A już ponad miesiąc czasu jak zaczęly się twardnienia!
Kiedy masz wizytę? 28? to już niedługo!
A bierzesz asmag? ja zaczęłam brać na własną rękę i w szpitalu powiedzieli, że dobrze zorbiłam. teraz biorę 3 razy po 1 tab. i jest chyba lepiej.

Aga
, pytałaś o ankiety, ja potrzebuję je teoretycznie najpóźniej do za tydzień, ale myślę, że się nie wyrobię z tym. Dopóki nie otrzymam wyników mam leżeć więc nie jestem w stanie pochodzić za tym. Przestaję zatem się stresować terminem po prostu:) jak będą tak będą:) Tak czy siak ratujecie mnie i dzięki Wam i koleżankom mamy mam jeszcze jakieś szanse się obronić:)

Madziolka
- gratulacje z powodu udanej wizytki:) 570 g na tym etapie, to całkiem sporo chyba:)

Doris
- zrób sobie jakiś pyszny deserek dzisiaj i obejrzyj jakiś film- oderwiesz się od czarnych myśli. Wszystko będzie dobrze. Juleczka jest przecież silna, zdrowa i duża! Ani się obejrzysz a będziemy tulić nasze maluszki:)

Justyś- nie wiem ,ale miałam wrażenie, że nie dają mi wiele szans (położne zanim przyszła p. doktor i zanim podłączył ktg były chyba pewne, że to będzie poród przedwczesny- miałam bóle podbrzusza i pleców- chyba nasiliły mi się ze stresu, no i to krwawienie...) Nie wiem co myślały naprawdę, ale ja wciąż pytałam " czy jest dla niego jakaś szansa" a ona mówila "kochana zobaczymy, nic nie możemy obiecać". A potem jak się okazało , że nie ma żadnego zagrożenia porodem przedwczesnym (po bad. i ktg) - co za ulga i zdziwienie! Naprawdę kiepsko to wcześniej wyglądało!
Ja czytałam, że na tym etapie Maluch ma 25% szans, a w szpitalu mówili, że oni są spokojni o Malucha po 34 tyg.

Ostatnia edycja:
reklama
W końcu Was doczytałam i też już nie wiem, co miałam której odpisać.

Na pewno Tobie Aestima - ciesze sie, że już Cię puścili do domku i że wszystko jest ok. Może jak wrócisz do Bydgoszczy to już nie rób sobie żadnych podróży do rozwiązania? My dzisiaj prześlemy teściom ankiety, bo już wrócili z wczasów, to na pewno od razu wypełnią. U mojego brata też jest teściowa, więc zaraz mu podeślę mailika żeby ankietkę zrobili.

Do góry