reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Cześć dziewczynki:)
Wpadłam się przywitać. Wczoraj nie miałam nawet chwili, żeby wpaść do Was :( W pracy zapierniczałam jak mały samochodzik, a w domu nie lepiej. Wieczorem padłam jak kawka... Dziś doszłam do wniosku, że kobiety w ciąży są straszne i nie znają słowa litość. Jak jestem i mogę zaglądać to jakieś to takie leniwe i mało pisze... a jak tylko odejdę od kompa, to szaleją na całego. Mam nadzieję, że nadrobię dziś zaległości, a już na pewno nie dam naciągnąć się na nowe! No to zaczynam tą nierówną walkę i czytam co naskrobałyście :)

reklama
Agatka - ja wytrzymałam z Igorem 10 tygodni leżąc. Nie pamiętam jak to określiła szyjkę wtedy moja pani dr, ale nie było za dobrze i musiałam leżeć i wstawać tylko za potrzebą. Wiem, że w pierwszej ciąży z problemami jest łatwiej, bo nie ma obowiązków względem drugiego dziecka, ale trzymam mocno &&&&&&&&&& - musi się udać!

Misialina - poszperam jeszcze wolną chwilą, może coś mi wpadnie ciekawego na temat zgagi, to podeślę. Kiedyś słyszałam /można to uznać za zabobon :-)/, że jak się ma zgagę, to dziecku włoski rosną :-)

Katamisz - ja też Igora nie puszczam na basen jak ma gluta. Daje mu tran + rutinacea i jakoś się trzyma, chociaż w czwartek u laryngologa sporego gluta wysmarkał - a mnie się wydawało, że jest w nosie sucho.

Justynka - dziwny ten Twój mąż.... Mój się do mnie przytula i od razu widać reakcję i ma z tego ubaw, że tak na niego działam :-)

Witajcie:)

Wracaja mi powolutku siły i chęci na pisanie.
Dziękuje Wam jak nie wiem co za miłe slowa i życzenia.

1104445y7gtwtk2a0.gif

Dzień doberek:)
Misialina łączę się w bólu, mnie zgaga też nie daje żyć. Jedyne co mi czasami pomaga to mleko i staram się nie jeść mocno przyprawionych potraw, no i oczywiście słodycze całkowicie odpadają:-(

Ja dziś od rana nabuzowana chodzę bo mi sprośny sen się śnił i mam straszną ochotę na sex a mężuś już w pracy buuuuu.......:zawstydzona/y:

Dzisiaj mam dluga podroz do tesciow bo rowniez i tam chodze do ginekologa w szpitalu, czyli dzis mnie czeka 250km do przebycia i tak jest co miesiac ;-) W atenach bylam na poczatku ciazy u lekarza ale trafilam na jakiegos chorego no glowe bo po pierwsze pytal mnie sie 10 razy czy nie chce usunac ciazy gdyz jest to mozliwe i bezbolesne,az mu ktoregos razu wypalilam wyzywajac od mordercow a nie lekarzy, bo lekarz powinien wspierac podczas ciazy a nie naklaniac do jej usuniecia....po drugie podczas wizyty nie wiedzial jak odpalic maszyne USG,jak ja wlaczyl to nie umial ustawic na podglad maluszka tylko tkwil w glownym menu, po trzecie nie umial mi powiedziec jakie witaminy potrzebuje w czasie ciazy i czy bol w dole brzucha jest czyms normalnym czy tez nie, wiec wowczas tesciowa zajela sie sprawa i zalatwila dobrego lekarza z ktorego jestem dumna bo na kazde moje watpliwosci odpowiada bez wahania i doradza co mam robic,jak i rowniez mam go pod telefonem chodzby i noca wrazie gdyby cos mnie zaniepokoilo w ciazy.
Jest ordynatorem pozatym szpitala,co prawda grekiem to on tutaj nie jest a arabem co poczatki mialam uprzedzenia do tego ale okazal sie dobrym lekarzem jak i wiele kobiet dobre zdanie o nim ma.

Dubeltówka - tak też myślę, że ta zgaga i porost włosków u dzidzi to totalny zabobon :-) A może jakiś sąsiad po ręką się znajdzie :-)?

Tusen - witaj Kochana. Mam nadzieję, że już u Ciebie wszystko ok.

Mężuś robi jajecznicę... pachnie nią już w całym domku :-)

A ja miałam straszną zgagę od 8 miesiąca do końca-mówili ,że włochacz będzie i był straszny!!Igor urodził się czarny miał najbujniejszą czuprynę na oddziale i ciemniejszą cerę - pielęgniarki mówiły na niego Amant.Jak znajdę fotkę to wam później wkleję...:tak:

reklama
Do góry