reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Dagamit L4 liczy się ze średniej z 12 ostatnich miesięcy na cały okres zwolnienia lekarskiego i później taką samą wysokość dostaniesz na macierzyńskim, a to 100% tego wynagrodzenia. Będzie to różnica tylko kilu dziesiątek, co jest uzależnione od długości miesiąca, bo raz jest 30 dni a raz 31. Więc jeśli miałaś nadgodziny, to powinnaś nie przejmować się, bo wysokość L4 i później macierzyńskiego powinna być ok.
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Rozumiem, że tą średnią wysokość 12 miesięcy L4 naliczą mi dopiero od 2 miesiąca, bo chyba za pierwszy płaci jeszcze pracodawca, a zus dopiero później, prawda? Czy coś pokręciłam?

reklama
Cześć ciężaróweczki :)
Ja już mam wolny wieczór, dziecię oddelegowane do łóżka. Dzisiaj szybko poszło, posprzątaliśmy zabawki i sam grzecznie poszedł do wyrka :)

Prettywoman
, ściskam mocno i mam nadzieję, że wszystko szybciutko się ułoży :)

Jejku dziewczyny, jestem dziś strasznie padnięta, dlatego przepraszam, że nie odpiszę każdej. Chyba zaraz zmykam pod prysznic i w łóżku będę oglądać seriale, o ile nie zasnę :)

Małgosiu, trzymam kciuki za Ciebie. Ja też miałam bóle @ w okolicach terminu @. Byłam pewna, że dostanę, bo na dodatek pojawił się taki śluz w kolorze beżowym. Ale jednak się udało :)

Doris, gratulacje :) Cały czas się zastanawiam czy nie iść wcześniej prywatnie :)

Majqa, powodzenia jutro :)

Kat.j1 w jakim wieku masz dzieci? Ja swoim nie chcę mówić jak najdłużej, po pierwsze dlatego, że na razie boję się, żeby nic strasznego się nie wydarzyło, a po drugie dla mojego 3-latka okres 8mcy to cała wieczność... :)

Dzięki za pocieszenie! Przewertowałam dzisiaj internet i rzeczywiście wiele dziewczyn pisze, że brało duomox, przeraża mnie tylko, że to dopiero 5 tydzień...

ja brałam rovamycynę w 5 t.c. i dzidzi nic się nie stało :)

Gosiu chciałam ci powiedzieć... że jak byłam z synem w ciązy to w dniu spodziewanej @ zaplamiłam na brązowo-czerwono i to było tyle...a okresu nie dostałam. Test mi wyszedł 14 dni po spodziewanej miesiączce... więc wszystko możliwe że jajeczko się dopiero zagnieździło:) uszy do góry może jeszcze nie wszystko stracone... teraz mnie tez brzuch boli jak na @.... najgorzej było w niedzielę... aż się popłakałam tak mnie bolał...i przeszło!!! więc kochana nie trać nadzieji tylko zatestuj dzień po spodziewanej miesiączce i radzę zrobić test z krwi... będziesz pewna na 100 % i spokojniejsza:)

witam z wieczora kochane moje ciezaroweczki
ja juz drugi dzien mam spiace dni. Spie spie i wyspac si enie moge, dzis znowu popoludnie cale przespalam :baffled:

Tak Dagamit za pierwsze 33 dni L4 płaci pracodawca, a później ZUS. Ale podstawa do L4 jest taka sama, nie przelicza się drugi raz.

Dziękuję Ci bardzo jeszcze raz! W takim razie za październik dostanę od szkoły, a już za listopad powinnam dostać od zusu. Zobaczymy, czy legendy o tej instytucji się potwierdzą. Oby nie!

reklama
Gosiu chciałam ci powiedzieć... że jak byłam z synem w ciązy to w dniu spodziewanej @ zaplamiłam na brązowo-czerwono i to było tyle...a okresu nie dostałam. Test mi wyszedł 14 dni po spodziewanej miesiączce... więc wszystko możliwe że jajeczko się dopiero zagnieździło:) uszy do góry może jeszcze nie wszystko stracone... teraz mnie tez brzuch boli jak na @.... najgorzej było w niedzielę... aż się popłakałam tak mnie bolał...i przeszło!!! więc kochana nie trać nadzieji tylko zatestuj dzień po spodziewanej miesiączce i radzę zrobić test z krwi... będziesz pewna na 100 % i spokojniejsza:)

dziękuje za otuchę i nadzieję...moje plamienie wyglądało tak iż była to średnio jasna krew z domieszką śluzu,a stało się to po tym jak parłam gdyż niestety dopadło mnie zatwardzenie....teraz brzuch boli cały czas,ale bardziej po lewej stronie,,,i już nie wiem co myśleć,robie się coraz bardziej nerwowa i wszystko mnie wkurza...:angry:

Do góry