reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Witam Kobietki
Ja już po badaniu i USG!!!!!! Na USG piękna fasolka i SUPER BIJĄCE SERDUSZKO!!!!!!!
WSZYSTKO w jak najlpepszym porządku, żadnych krwiaczków i odklejeń. Oby tak dalej!!!! Kolejna wizyta 15 listopada i USG genetyczne 25 listopada.
aha - lekarz wykrył u mnie torbiel na lewym jajniku ale powiedział, że to może być od ciązy i żeby się tym wcale nie przejmować. Sama zniknie!
ALE JA JESTEM SZCZESLIWA!!!!!

reklama
ja wymiotuje od 17.,00:( bleeeeeeee
Współczuję...

Witam Kobietki
Ja już po badaniu i USG!!!!!! Na USG piękna fasolka i SUPER BIJĄCE SERDUSZKO!!!!!!!
WSZYSTKO w jak najlpepszym porządku, żadnych krwiaczków i odklejeń. Oby tak dalej!!!! Kolejna wizyta 15 listopada i USG genetyczne 25 listopada.
aha - lekarz wykrył u mnie torbiel na lewym jajniku ale powiedział, że to może być od ciązy i żeby się tym wcale nie przejmować. Sama zniknie!
Super! Gratulacje, nie mogę się doczekac, kiedy zobaczę serduszko! :)

Dzięki za pocieszenie! Przewertowałam dzisiaj internet i rzeczywiście wiele dziewczyn pisze, że brało duomox, przeraża mnie tylko, że to dopiero 5 tydzień...

[/COLOR][/I]

Akurat przy tym antybiotyku to chyba nie ma to żadnego znaczenia. A poza tym gdzies czytałam, że wymiana z organizmem matki u dziecka zaczyna się na pewno później niż w 5 tygodniu (nie pamiętm w którym), a do tej pory dzidzia odżywia się swoim "jedzonkiem", więc się nie martw!

kochana moze jeszcze nie przyjdzie:) OBY

ja wymiotuje od 17.,00:( bleeeeeeee
Kochana bardzo Ci współczuje...z czasem na pewno miną te okropne dni,ale tak naprawde wolałabym wymiotować niż czekać na @:-(trzymaj się dzielnie kochana :*

Witam Kobietki
WOW...Doris GRATULACJE !!!
Cieszę się razem z Tobą...SUPER,SUPER,SUPER
aż się popłakałam z Twojego szczęścia...

Witam Kobietki
To cudownie! Jak się zobaczy serduszko, to już można odetchnąć, nie? Teraz oby do 12 tygodnia! Potem juz poleci... :-)

Kat.j1 w jakim wieku masz dzieci? Ja swoim nie chcę mówić jak najdłużej, po pierwsze dlatego, że na razie boję się, żeby nic strasznego się nie wydarzyło, a po drugie dla mojego 3-latka okres 8mcy to cała wieczność... :)

Ja mam duże dzieci 16 lat syn i 11 córka, ale nie mówię im, bo od razu wypaplają się dziadkom.:szok: A to ja muszę powiedzieć mojej mamie.

Dziękuje za gratulacje!!
Małgosiu - ja myslę, że skoro brzuch bolał Cię rano i trochę poplamiłaś i do tej pory @ nie przyszła to wszystko jest na dobrej drodze i raczej już nie przyjdzie!!!!! Od rana już dużo czasu minęło. Choć ja nie wiem jak długie masz cykle, i na kaki dzień przypada Ci kolejna @.
Oczywiście trzymam &&&&&&&&&&&& za Ciebie!!!!
Buziaki!!!!!

z mojej fasolinki chyba raczej nici:-:)-:)-(
nie wydaje Mi się aby zagnieżdżanie było w 25dc to raczej niemożliwe:-(
lewy jajnik cały czas boli...i podbrzusze też-buuu...nic tylko rycze i rycze,sory za te moje smutasy w Wasze radosne chwile życia...przepraszam...
ZAŁAMKA :-:)-:)-(

z mojej fasolinki chyba raczej nici:-:)-:)-(
nie wydaje Mi się aby zagnieżdżanie było w 25dc to raczej niemożliwe:-(
lewy jajnik cały czas boli...i podbrzusze też-buuu...nic tylko rycze i rycze,sory za te moje smutasy w Wasze radosne chwile życia...przepraszam...
ZAŁAMKA :-:)-:)-(

Małgosiu
Nie płacz, bo płakać będziesz jak dostaniesz @ a póki nie masz, to trzeba mieć nadzieję!!! I się nie denerwoawać, bo to źle wpływa na fosolkę! Na pewno Ci się uda, masz już dwójkę dziec (tak jak ja) i nie miałaś kłopotów we wczesniejszych ciążach wiec dlaczego teraz miałyby być kłopoty???
Głowa do góry!!

reklama
Tak a propos wypłat. Dziewczyny, wiecie może jak będzie naliczana pensja już na urlopie macierzyńskim? Ja pracuję w szkole i teraz na L4 przez całą ciążę będę dostawać gołą pensję, bez nadgodzin. Za to przed L4 miałam znacznie większą pensję, bo miałam dużo nadgodzin. Czy na macierzyńskim ta średnia pensja będzie naliczona z okresu przed l4, czy te miesiące na l4 też wchodzą w to wyliczenie średniej?
Dagamit L4 liczy się ze średniej z 12 ostatnich miesięcy na cały okres zwolnienia lekarskiego i później taką samą wysokość dostaniesz na macierzyńskim, a to 100% tego wynagrodzenia. Będzie to różnica tylko kilu dziesiątek, co jest uzależnione od długości miesiąca, bo raz jest 30 dni a raz 31. Więc jeśli miałaś nadgodziny, to powinnaś nie przejmować się, bo wysokość L4 i później macierzyńskiego powinna być ok.

ale bardzo,bardzo boli podbrzusze i promieniuje na krzyże...
czuję iż to @ :-(zbliża się na 100 % :-(
Małgosiu trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki,żeby ta okropna "ciotka" przyszła do Ciebie dopiero za 9 m-cy.:happy:

Do góry