reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

oj w 7 tygodniu to już serducho pompuje pełną parą :D a jak to wspaniale wygląda :) idziesz sama na to USG czy z kimś?

Idę z mężem tj. spotkamy się na miejscu, o ile zdąży po pracy ;-) No właśnie strasznie się tego boję czy będzie słychać serduszko, bo wg OM minęło już 7 tygodni ale płód ma ok 30 dni. Gdzieś wyczytałam że serduszko zaczyna bić w 25 (28?) dniu, nie wiem co o tym myśleć, jestem skołowana.

reklama
moje serduszko widziałam dokładnie 50 dni po OM a więc pod koniec 7 tygodnia :) lekarz stwierdził, że to będzie najlepszy moment bo na pewno będzie już widać :)

powinno być tak właśnie :) serduszko zaczyna bić 21 dni po poczęciu (tylko nie wiem, czy po zapłodnieniu czy po zagnieżdżeniu) tak czy inaczej życzę wiele radości z oglądania pulsującej plamki :D

Idę z mężem tj. spotkamy się na miejscu, o ile zdąży po pracy ;-) No właśnie strasznie się tego boję czy będzie słychać serduszko, bo wg OM minęło już 7 tygodni ale płód ma ok 30 dni. Gdzieś wyczytałam że serduszko zaczyna bić w 25 (28?) dniu, nie wiem co o tym myśleć, jestem skołowana.
Będziesz na usg dokładnie tak, jak ja i agabre - w skonczonym 7 tygodniu! Na pewno zobaczysz pięknie walące serducho! Pochwal się nam od razu piękną foteczką :)

Anett84, witaj :tak: gratuluję fasolki !!! a co do pracy, to pogadaj z ginem ... zdrowie Twoje i malucha jest najważniejsze :tak:
dlaczego myślisz, że zasiłek będziesz miała niższy od pensji ... przecież to średnia z ostatnich 12 m-cy ... no chyba że macie jakieś premie w kopertach ;-)

Dziękuję;) No niestety premię mamy w kopertach i to jest ten problem. Ale jutro porozmawiam z ginekologiem, zobacze co ona mi powie.

reklama
uff, wróciłam do domku, wchodzę na forum a tu tyyyle do nadrobienia:) Ale odpisać chyba nie dam rady , bo brzuszek mnie boli dzisiaj coś bardziej i mykam do łóżka, ale
Małgosiu, ja też mówiłam ,że na 100% dostanę okres, brzuch bolał jak nie wiem co i .. nie dostałam, więc naprawdę jeszcze jest nadzieja:)
LuckyClover- trzymam kciuki, będzie dobrze:)
Trzymajcie się dziewczyny, wpadnę jeszcze jakoś pod wieczór podejrzeć co tam u Was słychać.

Do góry