reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

matko boska,to może i ja się zapytam o to badanie,ale jak pomyślę o tym kubeczku i tych dziewczynach co prawie wymiotują,jakoś nie ciągnie mnie:eek:

reklama
Justynka ja też na Twoim miejscu poprosiłabym o to badanie na najbliższej wizycie. W sumie to ja robię wszystkie badana prywatnie i akurat to nie jest jakoś strasznie drogie (płaciłam za nie chyba 15zł). Co do glukozy to da się wypić, pod warunkiem że nie zapomnisz o połówce cytryny i wciśniesz ją sobie do kubka. Nie zakłóca to w żaden sposób wyniku, a picie tego przypomina bardzo słodką lemoniadę. Da się przeżyć.

Dziewczyny ale miałam dzisiaj super słoneczny dzień :-)

byłam na mega długim spacerze, potem kawka machiato i relaks :-)

suuuper - ja chcę juz wiosnę!!!

matko boska,to może i ja się zapytam o to badanie,ale jak pomyślę o tym kubeczku i tych dziewczynach co prawie wymiotują,jakoś nie ciągnie mnie:eek:
Justynka nie jest tak źle, przeszłam przez to i to naprawdę jest do pokonania :-)

Justynka ja też na Twoim miejscu poprosiłabym o to badanie na najbliższej wizycie. W sumie to ja robię wszystkie badana prywatnie i akurat to nie jest jakoś strasznie drogie (płaciłam za nie chyba 15zł). Co do glukozy to da się wypić, pod warunkiem że nie zapomnisz o połówce cytryny i wciśniesz ją sobie do kubka. Nie zakłóca to w żaden sposób wyniku, a picie tego przypomina bardzo słodką lemoniadę. Da się przeżyć.

Dagamit bez cytryny tez da się wypić. Gdy ja robiłam to badanie, były jeszcze 4 ciężarówki z glukoza i wszystkie piłyśmy bez cytryny.

No i udało się:) Przeczytanie 3 dni z życia czerwcówek zajęło mi 2,5 h :szok: Mój mąż oznajmił mi, że popracuje dziś dłużej więc zamiast siedzieć w garach postanowiłam nadrobić:)

Oj dziewczyny, znowu tyle radości i tyleż samo smutków.

Barmanka - może wygadaj się na naszym tajnym (jeśli już Larvunia Cię zprosiła), to od razu będzie Ci lżej. Oczywiście nie namawiam, nic na siłę... W razie czego służym radą, słowem otuchy, współczuciem...

Widzę, że tematem topowym jest teraz cukrzyca i badania poziomu glukozy... Ja póki co się nie stresuję - chyba nie mam predyspozycji? Na badanie glukozy idę za 3 tygodnie, przed kolejną wizytą, i zobaczymy... W międzyczasie za Was wszystkie trzymam kciuki!!! A brzuchatkom z problemem cukrzycy życzę powodzenia w jej okiełznaniu!

I jeszcze na koniec - Misialina - super łazienka! Lubię taki limonkowy kolorek. Sama mam podobną łazienkę, tylko bez czerni. Biel + limonka. Super się czuję w tych kolorach - tak pozytywnie:)

Miłego wieczorku!!!

My już po spacerku, obiadzio wszamane, pozmywane, posprzątane, teraz relaksik. Po drodze weszłam do apteki, dostałam dziś kupon na miesięczne witaminki dla ciężarówek - trafiło mi się jak nie wiem co, bo tych moich mam tylko do jutra :confused2: Tylko że te z kuponu mają uboższy skład od tych co ja biorę, więc pewnie nie będę ich kupować, no ale darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda :-p:tak::-)

Tusen, Traschka, ja rozumiem zasady panujące na zamkniętych :tak: (jestem właśnie moderatorem wątku zamkniętego;-)). Na majowych mamuśkach mamy nawet dwa zamknięte :nerd: no ale to już inna historia :sorry: Tyle tylko że tam jest troszkę inna zasada przyjmowania "nowych" niż u Was...
Myślę że zaczekam aż się pojawią Wasze moderatorki i zobaczę co one zdecydują :tak:

Ja się dziś wpieniłam na maxa :wściekła/y: chciałam się dostać do mojego gp (lekarz prowadzący) na standardową wizytę kontrolną, i co?? i dupcia!! do końca lutego wszystkie terminy zajęte. Nosz kurka nikt mi nie powiedział, łącznie z lekarzem że takie terminy są:baffled: Alee niestety wizytę trzeba odbębnić bo potem w szpitalu się czepiają. Chciałam zapisać się na marzec to podobno jeszcze grafika nie ma..Ja oczywiście z przekąsem powiedziałam - to co jak zadzwonię w przyszłym tyg to pani mi może powie że już za późno???!!

Jestem z powrotem wśród żywych :-). Poczytałam co popisałyście i pospoałam ponad 2 godzny. Ciekawe co w nocy będę robiła????

AGATA R. - dziękuję za interpretację wyników :-)

Doris - pocierpiałaś, ale nie zemdlałaś ;-) Ja padłam po godzinie! No i strasznie zazdroszczę wyniku...u mnie 150 po 2h, a teraz katorga z glukometrem i dietą.

DAGAMIT - BĘDZIE DOBRZE!!!! ten twój wynik tak bardzo dużo nie przekracza normy, zostało nam do końca już bliżej niż dalej więc trochę diety i będzie OK!!! I nie czytaj już głupot na internecie, czytaj tylko co my piszemy :-)

justynka oki, sorki myslalam ze to Ty pisalas, sorki za pomylke ;-)
a tak swoja droga nie robilas wogole na cukier badan?

LARVUNIA - Ja robiłam dziś, moje przeżycia opisane parę postów wyżej :-(

AESTIMA, NUTRIA - życzę Wam spokojnego i udanego wypoczynku!!! Tobie Nutria szczególnie zazdroszczę tego wyjazdu w góry i to jeszcze w okolice Zakopanego!!!! Ja pojadę za rok już z Niunią!!!

Katamisz - witaj, ja też byłam dziś w lumpku i kupiłam śliczną bluzę welurkową marki H&M, wyglada jak nowa za 3 zł i kocyk żakardowy biały taki jak wcześniej kupiłam na allegro, za 5 zł. Teraz będę miała dwa takie kocyki - różowy i biały! :-)

Misialina a ale piękna łazienka, niestety na pewno baaardzo droga! A ten kominek......szok!

Barmanka - tak jak pisały Ci wcześniej Dziewczyny - zapraszamy na tajny i tam spokojnie można pogadać bez zbędnej inwigilacji. Nie martw się, będzie dobrze! Jesteś już po amniopunkcji, usg i już tak blisko celu!!!! Głowa do góry!!!!

Tusen - piękna opowieść!!! Łzy same lecą!!!

Justynka - Masz rację! Nie chciałabym tego pić znowu, przynajmniej w najbliższym czasie!

justynka ja bym sama zasugerowała takie badanie lekarzowi...choćby dla własnego spokoju.:tak:

Katamisz - Racja!!! Lepiej zrobić to badanie, bo to różnie bywa....

Dziewczyny ale miałam dzisiaj super słoneczny dzień :-)

byłam na mega długim spacerze, potem kawka machiato i relaks :-)

suuuper - ja chcę juz wiosnę!!!

Kati83 - zazdroszczę!!! Ja też chcę wiosnę i kwiecień!!!!!!! A najlepiej maj!!!!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja się na dzis z wami żegnam, idę poukładać rzeczy w szafie, właściwie poprzekładać, znów mi przyszły paczki z ciuszkami do małego, a nie mam jeszcze tej szafy i na razie upycham gdzie się da :-)
Miłego wieczorku brzuchatki

reklama
witam wieczornie :-)

niedawno wróciłyśmy z młodą ze spacerku, nafutrowałyśmy się soczkiem ze świeżych owocków i teraz czekamy na M :tak:

barmanka, ten nasz zamknięty to jeszcze taki raczkujący i raczej ubogo na nim ... penie za kilka m-cy będzie bardziej rygorystyczny ;-)
fajnie że witaminki się trafiły !!!
no i mocno trzymam &&& za was !!!

katamisz, &&& za wygraną walkę z miastem :tak:

Doris, fajnie, że wynik dobry !!!

ja na glukozę idę po nast. wizycie ... a tą mam za tydzień :tak: w pierwszej ciąży miałam robioną z 50g glukozy ... nie wspominam jakoś tragicznie ;-) chociaż do przyjemności to nie należy ;-)

Do góry