reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Witam się z wami i ja..

Jak mi się spać chce!!! Usiedzieć nie mogę... Młody wychasał się w przedszkolu bo dziś miał pasowanie przedszkolaka i teraz padł... i tak słodko mruczy że chyba też se utnę 10 minutową drzemkę... u mnie wszysko ok. Bóle brzucha przeszły... i zapomniałam sie wam pochwalić że pierwszą wizytę mam 22 października:) dzień przed urodzinami Czarka:) mam nadzieję że będzie widać fasolkę.. na serduszko za wcześnie bo to bedzie koniec 5 tygodnia... ale chociaż będę spokojna jak zobaczę ją na właściwym miejscu:)

Gosiu przykro mi... następnym razem się uda..zobaczysz:)

Małgosiu, tulam mocno ... i cały czas trzymam &&&, żeby @ jednak nie przyszła !!!
Tusenfryd, dobrze, że wizyta udana ;-) młody lekarz w cale nie musi być zły ... pamiętam w jakim ja byłam szoku, jak robili mi USG przed porodem ... dwóch dojrzałych, doświadczonych ginów wezwało na pomoc eksperta od USG ... i przyszedł 20-kilku letni gówniarz ;-)
Anett84, witaj :tak: gratuluję fasolki !!! a co do pracy, to pogadaj z ginem ... zdrowie Twoje i malucha jest najważniejsze :tak:
dlaczego myślisz, że zasiłek będziesz miała niższy od pensji ... przecież to średnia z ostatnich 12 m-cy ... no chyba że macie jakieś premie w kopertach ;-)

też idę na drzemkę póki mała lula :rofl2:

:-:)-:)-(chyba nici z sobotniego testu,bo @ będzie raczej pierwsza:-:)-:)-(
Małgosiu, dalej trzymam kciuki, żeby @ się nie pojawiła!!!

zerbaa idziemy prawie łeb w łeb patrząc na nasze suwaczki. Nawet masz podobny. Ja muszę swój chyba zmienić ta bycza czerwień, bo aż w oczy razi ;)))
Ja się wybieram do lekarza dopiero za m-ac, nie chce się nie potrzebnie stresowac, ze nic na USG nie widać. To będzie prawie 9 tydz wiec uważam ze to w sam raz.
Tak, 2 dni różnicy tylko :) Ja idę do lekarza tak wczesnie tylko dlatego, że mam nadciśnienie i muszę jak najszybciej włączyć odpowiednie leki, no i zrobić badanie cukru, bo w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę ciążową... USG i tak nie będę miała póki co, bo to w szpitalu na karowej, a tam osobno chodzi się na wizytę, a osobno na USG...

mam nadzieję że będzie widać fasolkę.. na serduszko za wcześnie bo to bedzie koniec 5 tygodnia... ale chociaż będę spokojna jak zobaczę ją na właściwym miejscu:)
Dzastina, jeśli wizytę masz 22/10, to przecież to nie będzie końcówka 5 tygodnia, bo teraz jesteś w 5 tygodniu... 4 tygodnie minęły + jeszcze 4 dni czyli praktycznie za 3 dni skończysz 5 tydzień, a zaczniesz 6 :) Niemniej i tak za szybko na serduszko...

Małgosiu, ja w czasie spodziewanej miesiączki miałam takie bóle, jakbym miała atak wyrostka, w dodatku promieniowały nie tylko na krzyż ale też na uda i w ogóle od kolan do szyi lepiej było mnie nie dotykać. Plamienia nie miałam, ale za to temperatura spadła do 36,8. Myślałam, ze naprawdę przyjdzie ale nie przyszła. Zrobiłam test i od razu dzwoniłam do lekarza. Pomogła luteina, teraz temperatura też nie jest za wysoka, 36,9 - 37,1 ale jak twierdzi lekarz z maleństwem wszystko ok. Myśl pozytywnie :) może to zagnieżdżenie i dlatego plamisz :)

Dzastina, ja tez ciągle bym spała :) chociaż teraz już mniej niż w 6 tygodniu ;)

LuckyClover trzymamy kciuki, daj znać jak już będziesz po :)

Dzięki dziewczyny za wsparcie! Dzisiaj mam ciężkie popołudnie, w dodatku fatalnie się czuję... ale postaram się napisać najszybciej jak to możliwe. Chyba zwariuję przez tę godzinę do wyjścia... ;-)

reklama
Do góry