tusenfryd18
Fanka BB :)
.
Trzymam kciuki za wizytę! Będziesz miała USG?
Jaki masz pomysł na to, żeby powiedzieć mamie?
[/COLOR][/I]
Nie sądze że bede miala usg,ja ide do lekarza rodzinnego bo tu gdzie mieszkam lekarz rodzinny prowadzi ciaze(Norwegia).
On moze robic usg ale raczej nie wykonuje se tu tych badan w tak wczesnej ciazy,chyba zema sie do tego konkretne powody.
Z ta moja mam to jest tak troche dziwnie.Raczej jestesmy przyjaciolkami ktore sobie wszytko mowia,zwracamy sie do siebie po imieniu,i mowimy sobie o wszystkim.Ale jest tez tak ze potrafi byc ta mamą ktora jest ostra i potrafi bardzo mocno skrytykowac mnie ,doslowie tak rzeby zniechecic.Ja jestem wrazliwa i to co ona mowi zabardzo przyjmuje do siebie.
Nie wiem jak zareaguje,obawiam sie ze moze byc troche zla z dwoch powodow,ze nie powiedzialam jej wczesniej o planach,i robie sobie klopot na starosc w postaci malego dziecka.
Dlatego postanowilam rozmowe na ten temat zaczac od wspomnien. Usiasc przy kawce i powspominac sobie ,po czesci,jej bledy wychowawcze.Ona strasznie przezywala zawsze jakies niepowodzenia,zawsze mowila ze sie wstydzi za mnie kiedy musi isc do szkoly bo zostalam zlapana przez pania dyrektor na paleniu papeirosow w szatni,albo kiedy to z mkolezankami wybralysmy sie na wycieczke do w-wy i wrocilysmy zamiast wieczorem to nastepnego dnia,wtedy odchodzila od zmyslow itd.itp.
Na samym koncu powiem jej ze moze nie bylam najgrzeczniejsza ale teraz mam juz swoje lata ,jestem dojrzala,mam syna ,dom,dobra prace,i jestem wpelni odpowiedzialan za siebie i swoje decyzje i potrzebuje Twojej akceptacji.
Mysle ze to na nia podziala,bo znamy sie ......juz jakis czas(hihi)
Tak to sobie obmyslilam ,ale jak naprawde bedzie jak to jej powiem to sie okarze jak to sie mowi w praniu.