reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Doris spokojnie zażyj paracetamol, możesz wziąć do 1500 mg w ciągu doby (uzgodnione z ginem) :) nie warto się męczyć, Dzidzia też się wtedy męczy i głowa do góry jutro będzie dobry dzień :)

Ironia witaj wśród Krakowianek :):)

Dzastina nie martw się, będzie dobrze, grunt to pozytywne myślenie !! :tak:Moja znajoma była chora na tokso cała ciążę i urodziła cudowne, zdrowe dziecko :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Brzucholki ;-):-)
Ja na chwilę, z doskoku - cały dzień sprzątaliśmy z mężulkiem chałupkę bo zaraz ma ksiądz zawitać.

Choróbsko mnie męczy w dalszym ciągu, ale dostałam zielone światło na leki więc wapno, rutinoscorbin zaaplikowane, póki co nie mam gorączki a to najważniejsze, ale apap i tak musiałam zwiąć bo głowa mi pękała.

Byliśmy i gina - dzidzia zdrowa, ujawniła się - będziemy mieli córcię !!!
Strasznie się cieszymy, bo nikomu nie mówiliśmy ale strasznie marzyliśmy o dziewczynce :-)
Teraz już nic nie powstrzyma mnie przed zakupami :-D

Mój mężuś postanowił sobie że od dzisiaj przechodzi na dietę (w sumie wyjdzie mu to na dobre :-p) więc zmieniamy jadłospis na dania lekkostrawne, nietuczące, żadnej smażeniny, ja też na tym skorzystam, ale na pewno nie będę sobie niczego odmawiać :-)

tusen uśmiałam się czytając Twoja przeprawę z siuśkami :-)
silva ty się kochana nie przemęczaj, lepiej się przegłodzić na kanapeczkach jeszcze dzień czy dwa niż miałyby znowu wrócić dolegliwości

Aaaa, przypomniało mi się - moja dzidzia jest teraz ułożona pupką do dołu więc ruchy w dole brzucha będę odczuwać mocniej - jak mnie mała połaskocze piętką w pęcherz :-), tu mnie trochę gin uspokoił bo momentami dosłownie zamierałam co to za wibrację tak niziutko...

Doris ja też mam okropne bóle głowy, wiem co czujesz. Jedyne co mogę poradzić to paracetamol, ja też zawsze mam wątpliwości czy brać, ale jeżeli zaczyna mnie boleć już rano to biorę beż zastanowienia. Wieczorami sobie odpuszczam biorę kąpiel, wietrzę pokój, gaszę światło i odpoczywam. Tym bardziej, że masz dentystę (współczuję)
Co do złego humoru to trzeba przeczekać, już niedługo wiosna, słoneczko będzie świecić, zazieleni się i dobry humor powróci.

Ja za tydzień lecę do Polski i już nie mogę się doczekać spotkania z mamą:-)no i w końcu pójdę do polskiego ginekologa i usg zrobię;-)

Dziewczyny, ja się żegnam na dziś:) Za radą Madzioolki idę odpoczywać:) Obiadek zrobiłam i padam ze zmęczenia. Kondycję mam do dupy:/

BUZIAKI:**** i do jutra!

madziolka moje gratulacje córki:tak:
doris mi przeszło po kawie,ale jak się masz męczyć,to może lepiej zażyć coś,choć pewnie jak ty tez bym się powstrzymywała:baffled:
tusen ale z ciebie gigantka:-D, wyobraź sobie,że masz kontrolę policyjną- "a co pani tam trzyma?eeee mocz" :-D:-D mina policjanta-bezcenne

Madziolka strasznie gratuluję córci!!! Cieszę się razem z Wami!!!
Silva odpoczywaj jak najwięcej!
Dubeltówka to mama się na pewno strasznie cieszy z twojej wizyty.Ja mame mam na co dzień ale strasznie jestem z nią związana.
Tusen wspaniały plan z tym kubeczkiem :-) ja jak nie miałam pojemniczka to odkładałam badanie ale na kubeczek plastikowy nigdy bym nie wpadła. P{omysłowa jesteś bardzo:-D
Dzastina myślę że wszystko będzie dobrze. Ja też miałam przebytą tokso i mimo wszystko bardzo się denerwowałam.Ale jest ok.Przecież chodzisz na usg i wszystko jest w porządku. Daj znać jak zadzwoni ta położna. a ja trzymam mocno kciuki
Zolza to masz to co ja miałam w święta może? totalny dół jakiego w życiu nie miałam.Płakałam całe święta i mi przeszło jakoś, ale czasem też mam doła .
Pocieszam się tym że po porodzie będzie i tak gorzej z samopoczuciem :-D
Doris nienawidzę dentystów i wzbraniam się przed nimi jak mogę. mam bolący ząb ale zostawię go na po porodzie bo to zbyt dla mnie stresujące
Ironia ja co prawda nie byłam w Krakowie ale gratuluję bo to podobno przecudowne miasto
Justynko u mnie z ruchami tak samo jak u ciebie.Tylko w piątek raz się zdarzyło że czułam pod ręką kopniaki i to była krótka seryjka jak mocno przyłożyłam dłoń w dole brzucha.
Zeberkowierze że się spłakałaś z naszego powodu bo ja sama nocy nie przespałam.Kochana jesteś !
Witajcie w poniedziałkowy wieczorek.U mnie wszystko w porządku już tylko że coś mnie tknęło i po tym wypadku z kominkiem wywaliłam wszystkie zabawki Jasia ze skrzynek i znalazłam tam 4 kawałki i to spore kawałki szkła.Skrzynki stały ok 6 metrów od kominka więc musiał to być naprawdę mocny wybuch.Całe szczęście że wszystko dobrze się skończyło bo nie wiem co bym zrobiła.

Byłam dziś z Jasiem u fryzjera.Pierwszy raz, bo zawsze sama mu włosy obcinałam, bo on tego strasznie nie lubi.Teraz nie mogę sama bo brzuszek przeszkadza.Jaś strasznie się spłakał bo zobaczył maszynkę do włosów ale pani była tak sympatyczna że potrafiła małego jakoś tak przekabacić że w końcu łzy mu leciały ale zaczął się śmiać a potem to już tylko mówił że go łaskocze .Pani zrobiła mu mini irokeza bo ja nie wiedziałam jak chce żeby był obstrzyżony .Wyszło fajnie i serce moje się cieszy bo to dla mojego dziecka trudny temat a żal mi go było jak mu włosy w oczka wchodziły.
Miałam jechać do męża ale spadł śnieg i nie pojade bo drogi tam tragiczne i na dodatek siostra jutro przyjedzie z rodzinką na parę dni i nie mogę ich tak zostawić.
To już 3 tygodnie nie widziałam się z mężem i jest mi coraz gorzej. On sam chociaż mało wylewny zadzwonił wczoraj wieczorem i powiedział że strasznie za nami tęskni i się wyłączył. Serce mnie boli strasznie

Hej wieczorkiem...
Doris...przytulam Cię mocno...i weź paracetamol może przestanie Cię boleć
madzioolka...gratuluję córeczki...ciekawe czy u mnie też będzię...czwartek już blisko
Dubeltówka...fajnie że spotkasz się z rodzinką...i koniecznie zrób usg
Tusen...ale się uśmiałam z twojej wyprawy
Traschka...3mam kciuki za miłą podróż i warsztaty doskonalące
Cinamon...napewno bardzo Ci smutno...więc też Cię przytulam
kati83...fajny komis jest naprzeciw domu kultury w wodzisławiu...jest bardzo duży wybór wszystkiego

Na pogaduchach z koleżankami było super...trochę się wyrwałam z domu...no i za chwilę dmuchnę porcyjkę lodów które mi zrobi oczywiście mężuś...:-)

Ostatnia edycja:
Dzień Dobry;-)

Cały dzień w stresie... już nie pamietam kiedy tak się stresowałam:eek:
Jak poszłam oddać krew na badanie to nie chciała mi lecieć...

Toxo IgM- 1.860 BYŁO 2 tygodnie temu

Dziś wynik 1.830

a IgG bez zniam <0.130
Czyli troszkę spadło...
Teraz tak... zadzwoniłam do pani od zakaźnych i nic mi małpa nie chciała powiedzieć:wściekła/y::wściekła/y: udała głupią... mówie jej jak krowie na rowie wyniki a on mówi że mi nie udzieli informacji przez telefon i mam przyść na wizytę w czwartek..:zawstydzona/y::zawstydzona/

Jeśli podasz mi dokładny wynik twoich p/ciał i jednostki w jakich były oznaczane to wyjaśnię jak to u ciebie wyglada; napisz tez poprzedni wynik.

reklama
Gosiaczek 81 jeśli napiszesz mi swój wynik moczu i jednostki w jakich był oznaczany to postaram się udzielić wyczerpującej interpretacji.

Do góry