Na żelazo nie tylko buraczki ale też brzoskwinie, rodzynki, wątróbka, fasolka szparagowa, wszystkie owoce i warzywa w kolorze czerwonym. Papryka, pomidory, truskawki, wiśnie, czereśnie, malinki, czerwone winogrona,itp. Im bardziej "krwiste" tym więcej żelaza, soja, nerki wieprzowe, żółtko jaj, kasza gryczana, mąka pszenna, płatki owsiane, natka pietruszki, mąka żytnia razowa, kasza jęczmienna, kasza manna, twaróg tłusty, twaróg chudy, ser topiony, chleb razowy, boćwina, szpinak
reklama
Misialinko, dzięki A że i Ironii się dostały przy okazji życzenia, to tym fajniej ;-)
Cinamon, Ty to jesteś twarda babka - ja bym wymiękła. Trzymam kciuki za dziewuszkę i za szybki powrót męża! :-)
A co do tych moich urodzin - nie zaprosiłam Cię na torta, to nie musiałaś pamiętać ;-)
A mój Krzyś rzeczywiście jest fantastycznym facetem, nie mogę narzekać. Ale pocieszę Was, że potrafi czasem wyprowadzić mnie z równowagi ;-)
Cinamon, Ty to jesteś twarda babka - ja bym wymiękła. Trzymam kciuki za dziewuszkę i za szybki powrót męża! :-)
A co do tych moich urodzin - nie zaprosiłam Cię na torta, to nie musiałaś pamiętać ;-)
A mój Krzyś rzeczywiście jest fantastycznym facetem, nie mogę narzekać. Ale pocieszę Was, że potrafi czasem wyprowadzić mnie z równowagi ;-)
Ostatnia edycja:
aaga1407
Mama Julki (ur. 29.01.07)
Zolza wszystki najlepszego, 100 lat:-).
Silva dobrze, ze wybrałas sie na IP, przynajmniej sie uspokoiłaś.
Je lezakuje, a;e własnie Jula mnie ciagnie zeby sie z nia pobawić, a zwlaszcza z jest chora to nie sposob odmowic wiec na razie
agatkaT
Fanka BB :)
Zołza wszystkiego dobrego!!!
U Nas też zero seksu... :-( a mam taką chcicę... że szok! I jak sobie pomyśle, że musze czekać do kolejnej wizyty (czyli 3 tyg) to normalnie...
Ale jak trzeba, to trzeba.
Ja byłam dziś pierwszy dzień w nowej pracy i powiem Wam, że jestem pod wrażeniem!
Roboty od cholery... Ale podoba mi się ta praca w pędzie!
Najważniejsze, że dogadałam się i mogę pracować też w domu.
Do redakcji muszę zaglądać raz w tygodniu, na zebranie dotyczące kolejnego numeru.
Ekipa fajna- młoda, zgrana...
Oby tak dalej.
Ale już przestaje przechwalać, bo jak to mówią "nie chwal dnia przed zachodem słońca" ;-)
U Nas też zero seksu... :-( a mam taką chcicę... że szok! I jak sobie pomyśle, że musze czekać do kolejnej wizyty (czyli 3 tyg) to normalnie...
Ale jak trzeba, to trzeba.
Ja byłam dziś pierwszy dzień w nowej pracy i powiem Wam, że jestem pod wrażeniem!
Roboty od cholery... Ale podoba mi się ta praca w pędzie!
Najważniejsze, że dogadałam się i mogę pracować też w domu.
Do redakcji muszę zaglądać raz w tygodniu, na zebranie dotyczące kolejnego numeru.
Ekipa fajna- młoda, zgrana...
Oby tak dalej.
Ale już przestaje przechwalać, bo jak to mówią "nie chwal dnia przed zachodem słońca" ;-)
Bułeczki mniam mniam. Szalejesz Zołza z tym nowym piekarnikiem) Ja niestety, zgodnie z zaleceniami lekarza, leżę brzuniem do góry i czekam aż mąż się zlituje i wróci z pracy żeby nas nakarmić, bo ja i mój synuś jesteśmy głooooodni!
Oglądam TVN24 - cały czas pieprzą o Smoleńsku i nic z tego nie wynika....
Ironia - fajne te ciuszki ale ewidentnie dziewczyńskie
Oglądam TVN24 - cały czas pieprzą o Smoleńsku i nic z tego nie wynika....
Ironia - fajne te ciuszki ale ewidentnie dziewczyńskie
Madzioolka
Moja Maja 09.06.2011
Cześć Mamuśki :-)
Ja dopiero do domku powróciłam i zjadłam obiadek, teraz nadrabiam co tam naskrobałyście a jest tego że fiu fiu
silva super że wszystko jest ok i że z bobaskiem wszystko ok, oszczędzaj się kochana bo szkoda nerwów a justynka dobrze mówi - potem wszystko na naszej głowie będzie, no bo chociażby cycorów mężom nie oddamy i wstawać trzeba będzie w nocy co 3 godziny ;-)
aestima bardzo mi przykro z powodu Twojej starty...
zolza wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, sto lat i szczęśliwego rozwiązania życzę :-)
misialina ja czytałam że pomarańcze zwiększają wchłanianie żelaza (ja jem codziennie praktycznie od dwóch miesięcy i poziom żelaza mam książkowy choć zazwyczaj wyniki miewałam słabe więc chyba coś w tym jest ;-))
kati trzymam kciuki za wizytę u lekarza
Ja jutro rano idę na badania, ciekawe czy mocz już będzie ok bo leki biorę cały czas jak pan doktor przykazał i mam nadzieje że te paskudne bakterie poszły precz
Od jutra idę już na zwolnienie, dzisiaj w pracy wszystko pokończyłam żeby mieć święty spokój ale na razie i tak pewnie będą mnie męczyć telefonami
Mam takie marzenie na jutro żeby ginek znalazł w tyg jeszcze czas i mnie przyjął w gabinecie to byśmy zobaczyli maleństwo bo ostatnie widzenie mieliśmy 10 grudnia czyli baaaaaardzo dawno temu a w przyszłym tyg gin jedzie na ferie z rodziną więc wizyta byłaby najwcześniej 31 stycznia... chyba mnie skręci do tego czasu....
Idę się wylegiwać bo kręgosłup mnie nasuwa niemiłosiernie, aż noga drętwieje :-(
Ja dopiero do domku powróciłam i zjadłam obiadek, teraz nadrabiam co tam naskrobałyście a jest tego że fiu fiu
silva super że wszystko jest ok i że z bobaskiem wszystko ok, oszczędzaj się kochana bo szkoda nerwów a justynka dobrze mówi - potem wszystko na naszej głowie będzie, no bo chociażby cycorów mężom nie oddamy i wstawać trzeba będzie w nocy co 3 godziny ;-)
aestima bardzo mi przykro z powodu Twojej starty...
zolza wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, sto lat i szczęśliwego rozwiązania życzę :-)
misialina ja czytałam że pomarańcze zwiększają wchłanianie żelaza (ja jem codziennie praktycznie od dwóch miesięcy i poziom żelaza mam książkowy choć zazwyczaj wyniki miewałam słabe więc chyba coś w tym jest ;-))
kati trzymam kciuki za wizytę u lekarza
Ja jutro rano idę na badania, ciekawe czy mocz już będzie ok bo leki biorę cały czas jak pan doktor przykazał i mam nadzieje że te paskudne bakterie poszły precz
Od jutra idę już na zwolnienie, dzisiaj w pracy wszystko pokończyłam żeby mieć święty spokój ale na razie i tak pewnie będą mnie męczyć telefonami
Mam takie marzenie na jutro żeby ginek znalazł w tyg jeszcze czas i mnie przyjął w gabinecie to byśmy zobaczyli maleństwo bo ostatnie widzenie mieliśmy 10 grudnia czyli baaaaaardzo dawno temu a w przyszłym tyg gin jedzie na ferie z rodziną więc wizyta byłaby najwcześniej 31 stycznia... chyba mnie skręci do tego czasu....
Idę się wylegiwać bo kręgosłup mnie nasuwa niemiłosiernie, aż noga drętwieje :-(
Madzioolka - to powodzonka jutro, a teraz miłego relaksu życzę. PS. Przyszła mi już ta sukienka z Allegro - extra jest
AgatkaT - fajnie, że pierwszy dzień w nowej pracy masz już za sobą, wszystko bardzo fajnie brzmi, trzymam kciuki za sukcesy dziennikarskie. A o czym będziesz pisać? Jakaś konkretna tematyka?
AgatkaT - fajnie, że pierwszy dzień w nowej pracy masz już za sobą, wszystko bardzo fajnie brzmi, trzymam kciuki za sukcesy dziennikarskie. A o czym będziesz pisać? Jakaś konkretna tematyka?
reklama
agatkaT
Fanka BB :)
Będę pisać o wszystkim. Tematy na czasie, bieżące sprawy. Chociaż ja się bardziej w sprawach "politycznych" odnajduje. I jestem miłośnikiem TVN24 he he
Dzięki za kciukaski.
Cieszę się, że z Tobą i Maleństwem wszystko oki :-) dbaj o siebie Kochana!
Madziolka my też chcemy dla chłopca ALEKSANDER (Aleks)
Dzięki za kciukaski.
Cieszę się, że z Tobą i Maleństwem wszystko oki :-) dbaj o siebie Kochana!
Madziolka my też chcemy dla chłopca ALEKSANDER (Aleks)