reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witam się z rana! I witam nowe koleżanki ktre zapisały sie do naszego grona :)

Zebrra...zgadzam się z Tobą całkowicie jeśli chodzi o imprezę dla tatusiów...nawet do głowy mi nie przyszło żeby zabraniać tego mężowi...ale byłabym jędzą:)...poza tym uważam że też się mu od życia coś należy...bo później nie będzie miał okazji żeby wyrwać się z domu na pogaduchy z facetami

O płci to się narazie nie wypowiadam...zobaczę 27 stycznia...czy potwierdzi się dziewczynka czy nagle siusiak wyrósł między nogami :)

reklama
no cóż...mija nam powoli 19 tc. Płci jeszcze nie znam niestety, usg mam 19.01 i mam wielką nadzieję, że wreszcie się młode ujawni.
Termin mamy na 1.06, zastanawiałam się, gdzie ja właściwie powinnam się zapisać, ale w końcu to czerwiec, nieważne że pierwszy, więc ostatecznie jestem z Wami:-)

ja zapinam pasy normalnie,ten adapter fajny,ale pokazywali w tv,że sporo kosztuje

dziewczyny, ja mam adapter, używam go od 2 m-cy. Na początku ucisk pasa na brzuch potęgował u mnie koszmarne mdłości, więc zakupiłam adapter. Wg mnie spełnia swoją rolę dobrze, ale bez szału. To zależy też od auta, a właściwie od kształtu siedzenia. U mnie jest ok, a jak go u męża w aucie zamocuję, to wydaje mi się, że juz tak dobrze nie spełnia swojej roli, tzn. trochę się podnosi wyżej pas. Poza tym jestem szczupła i gumki, które mają za zadanie ściągać pas prawie się nie napinają (samo siedzisko jest dość szerokie). Pewnie bardziej puszyste mamy byłyby bardziej zadowolone.
Może jak mi brzuszek większy urośnie, to działanie adaptera poprawi sie.
Aha, ja mam adapter clippasafe

Larvunia się obudziła :)...kurczę ja się tak nastawiłam na dziewczynkę że już do brzucha Malwinka cały czas wszyscy mówią...ale zobaczymy

witajcie.
uciekam zaraz z małym do lekarza,a później idę zrobić sobie pamiatkowe zdjecia z mała Chinką(7 miesięcy),która wyjeżdża na stałe do Chin do swojego brata,a mama wraca tutaj,bo biznesu trzeba pilnować:wściekła/y:

Witajcie :-)
Mały w szkole a ja od razu weszłam do fryzjera i umówiłam się na obcięcie - idę na 16:00 :-) Chociaż tym sobie dzisaj humor poprawię, bo rano miałam małą kłótnię z moim synkiem. Czasami tak mam, że mnie wszystko irytuje - oby przeżyć jeszcze te 4 miesiące i będzie lepiej.

Zebrra - i po raz kolejny widać, że jedni polecają, inni zakazują. Może dopiję ten syrop i już go więcej nie kupię. Na pewno będę jadła więcej owsianki :-) Umówiłam się z Igorem że będziemy jeść owsiankę razem, ponieważ on czasami też narzeka, a nie bardzo chce jeść warzywa i owoce, no i jak się go nie przypilnuje w domu, to pić też rzadko woła.

Ja też mam cichą nadzieje, że w poniedziałek już na połówkowym usg poznam płeć swojego lokatora :-) Dzidzia jest nadwyraz spokojna, więc może będzie dziewczynka... się okaże :-)
Z moim dzieckiem odkąd ma nowego misia, to jest niezły ubaw. Najpierw "dziewczyny" (nowa misia Pysia ze starą misią - Zuzią) musiały się poznać i zaprzyjaźnić. Tego samego wieczora Igor poprosił, żeby "dziewczyny" spały na podłodze, bo są przyjaciółkami, więc.... położyłam kocyk, na kocyk podusie, ułożyłam miśki, przykryłam je kocykiem i... dzieci poszły spać. Wczoraj ułożyłam już tak samo miśki u Igora w nogach na łóżku, bo mąż czytał mu wieczorem i niewiele było wolnej podłogi przy łóżku. Dzisiaj rano Igor wpada do pokoju i krzyczy: WSTAWAĆ DZIEWCZYNY!!! :-) Mówie Wam, czasami wymiękam z pomysłów i tekstów jakie słyszę :-) Może i czasami zajdą za skórę, ale ile dają radości :-)

witajcie.
uciekam zaraz z małym do lekarza,a później idę zrobić sobie pamiatkowe zdjecia z mała Chinką(7 miesięcy),która wyjeżdża na stałe do Chin do swojego brata,a mama wraca tutaj,bo biznesu trzeba pilnować:wściekła/y:
Nie łapię co z Tą Chinką? Mama wysyła dziecko do Chin i chce ją tam zostawić? a sama wraca tutaj? Masakra jakaś...

no cóż...mija nam powoli 19 tc. Płci jeszcze nie znam niestety, usg mam 19.01 i mam wielką nadzieję, że wreszcie się młode ujawni.
Termin mamy na 1.06, zastanawiałam się, gdzie ja właściwie powinnam się zapisać, ale w końcu to czerwiec, nieważne że pierwszy, więc ostatecznie jestem z Wami:-)

Jesteśmy na tym samym etapie ciąży, ja wg OM też mam termin na 1.06, ale już wg usg na maj. Mimo wszystko zostaję tutaj :-) I tak podejrzewam, że wiele z nas może urodzić w maju, tak więc zostań z nami :-)

reklama
Tak Iza, dokładnie... Często nawet różni gini mają zupełnie inne zdanie... Wtedy człowiek zdany jest właściwie tylko na własną intuicję...

Nieźle z miśkami :) Moja Wika nie miała ukochanej przytulanki, a Jaś do pewnego momentu tak, a teraz mu się zmienia...

Do góry