reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

A ja już Aleksandra przygotowuje do pomocy przy dziecku;-)Powiedziałam że pomoże mi przy kąpaniu czy przewijaniu;-)A on na to że jak bedzie miał czy miała 2 lata to chętnie z nią /nim na spacer wyjdzie ale przewijać nie bedzie bo się brzydzi.:-)
Wierze że starsze dziecko jest napewno pomocne,ale to zależy ile starsze.Myśle że mój jest w troszkę takim wieku że bardziej go zabawa interesuje niż pomoc czy jakaś opieka.Ale znowu jak młody podrośnie,i zacznie chodzić do szkoły to starszy już bedzie bardziej rozsądny i odpowiedzialny za barata/siostrę.Tak sobie to tłumaczę.

reklama
Troszkę zmienię temat, czy któraś z was chodzi do szkoły rodzenia albo ma takie coś w planie? Ciekawa jestem, czy to przydatne i czy w ogóle jest sens się zapisywać. Dla mnie to kolejne wyzwanie komunikacyjne zwłaszcza w czasie zimy

Mam zamiar, tylko nie mogę się zebrać, żeby się zapisać :/
Znajomi stwierdzili, że nic im to nie dało, ale poznali fajnych ludzi ;-)

Ja też wybieram się do szkoły rodzenia, mam już nawet dwie upatrzone, ale myślę, że dopiero gdzieś w marcu.
Wśród moich znajomych którzy uczestniczyli w takich zajęciach zdania są podzielone. Jedni mówią, że to na nic a inni, że wiele im to dało.
Ja wiem, że u nas w niektórych szpitalach chce się mieć poród rodzinny to warunkiem jest ukończenie szkoły rodzenia (są tez u nas takie szkoły przy szpitalach, a na pewno przy jednym gdzie zajęcia są za darmo). My chcemy rodzić razem, więc na pewno się do szkoły choćby z tego powodu wybierzemy :-)

ja myślę iść na końcu,poćwiczyć oddechy,ale nie sądzę,żeby D.reflektował,natomiast poród rodzinny jak najbardziej D.musi byc obecny jak na poprzednim:-)
Antosio ma gorączkę,zadzwonili z przedszkola,żeby po niego przyjść...,ale o dziwo juz się czuje lepiej i chce iśc do dziadka po chipsy:-p

Kochane ja tak tylko wtrące z innej beczki:
Więcej niż trzy godziny w sieci? Uzależnienie - Najważniejsze informacje - Informacje - portal TVN24.pl - 05.01.2011
myślicie, że powinnyśmy się zacząć obawiać?:p:p
Znów jestem przeziębiona i od poniedziałku na L4, chociaż mimo to wczoraj byłam w pracy... szkoda słów, ale teraz do końca tygodnia w domku bedę i mam nadzieję, że jak osłabienie trochę przejdzie to w końcu doprowadzę mieszkanie do jakiegoś lepszego stanu. Tymczasem mykam wstawic pranie i za obiadek się zabrać.

reklama
Zołza - fakt, siostry tylko jedna dużo młodsza :-)
Iza - moja Dominika chodzi odkąd wyszła ze szpitala ale o kulach, ma założony gips na stopę, taki mały do kostki, wyglada jak drewniana ciżemka i nie wolno jej na tym stawać i tak bedzie chodziła do 1 lutego, wtedy idzie znowu do szpitala, zdejmą jej gips i wyciągną śrubę z stopy. Ale daje radę, nawet wczoraj odkurzała swój pokój siedząc na krześle obrotowym :-), do szkoły nosi tylko zeszyty, bo ciężko o kulach z załadawanym plecakiem, no i do szkoły trzeba ja wozić i odbierać.

dziś wygrałam na allegro 10 aukcji na ubranka dla małej!!!! Sliczne są. Za 14 ubranek (na dwóch aukcjach były body w komplecie po 2 szt.) mam do zapłacenia 31 zł!!! Szok, niektóre ubrana były po 1 zł!!!

Ostatnia edycja:
Do góry