reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Doggi kciuki co by ginek wizyty nie odwołał! dentysta;-)
Madzioolka to chyba byśmy się na placu zabaw nie zaprzyjaźniły, co...?:-D w moim szeroko pojętym życiu i patrzeniu się na świat - Emi zmieniła wiele, kiedyś nawet by mi przez myśl nie przeszło, że będę siedzieć na placu zabaw i pitu pitu z sąsiadkami lub że spotkania domowe będziemy miały co by się dzieciaki wyszumiały w brzydką pogodę... a tu widzisz - jest zupełnie odwrotnie;-) każdy robi jak lubi:tak: to aktywny wekend będziecie mieli/miały;-)faaajnie! a Ty się kuruj! ps dobrze kojarzę, że na zlocie Maja dmuchała sama noska?

reklama
No właśnie dopiero co dmuchała i nieźle Jej szło a tu nagle zmiana frontu i nie....
Widzisz z tym placem zabaw to jest tak że ja po prostu nie mam z kim tam pogadać i nudze się jak mops, dletego na samą myśl że mam tam siedzieć mnie skręca w środku. Wy chyba mieszkacie na nowym osiedlu to jest inaczej - dużo młodych małżeństw z małymi dziećmi, tak przynajmniej byłow naszym poprzednim mieszkaniu właśnie w nowych blokach, tylko młodzi tam byli, starych babć było zaledwie kilka. Natomiat tu gdzie teraz mieszkamy jest odwrotnie, dziadki albo rodziny z nastolatkami i nawet nie ma z kim pogadać. Ci co przychodzą na plac już się znają, ja tylko z doskoku na chwilę po południu a reszta przesaduje tam całymi dniami bo większośc z malutkimi dziećmy w wózku plus większe biegające po placu...
MAtko ale się rozpisałam :p

W skrócie: jakbym miała taką Felkę to zupełnie inna rozmowa :-)

Ostatnia edycja:
aaa to takie majkti;-) myślałam, że Ty z tych co nie lubią pitu pitu:-D jak tam dużo pracy masz? ja dziergam pomału swoje...

mam same nudne raporty także jakoś klepię powoli, w międzyczasie przeglądając pinterest w poszukiwaniu pomysłów na urodziny Mai :)

o tak! pinterest! uwielbiam!
ja już menu powiedzmy, że mam; teraz myślę o jakiejś atrakcji dla dzieci; trochę posiedzimy w domu a jak by było ładnie to chcemy wybyć nad jeziorko, dosłownie 5min autem od nas i myślałam o tej mapie (pirackiej) trasi, jak zrobić wiem, zrobiłabym z papieru czapki pirackie; tylko teraz jakie 'skarby' mogłyby znaleźć dzieciaczki...?
np. bańki, paczuszki ze 'słodyczami', jakieś monety (tylko z czego zrobić...? już znalazłam: powycinam z kartonu i obłożę folią aluminową)
i pytanie czy dzieciom spodoba się taka zabawa...?

http://www.dziecipoznan.pl/artykul-1065-urodziny_z_piratami_-_scenariusz_zabawy_dla_dzieci_3-5_lat:tak:

Ostatnia edycja:
popełniłam socialowe samobójstwo i ....zawiesiłam konto na fb.. :szok: i wiecie co? poczułam sie nagle wolna !! poszłam na miasto i złapałam sie na tym że widzac smieszną reklame nie mam gdzie jej wysłac, wiec bez sensu robić jej zdjęcie... na poczatku az mnie telepało taka byłam roztrzesiona bo poczułam sie jakbym nagle została całkiem sama i wszyscy ktorych znałam umarli..a potem . doszłam do wniosku ze kur..na przecież te osoby nawet nie wiedzą kiedy mam urodziny, jak na drugie imie itd...wiec pieprzyć ich :-D:-D

co chwila łapie sie na tym ze chce kliknac na ikonke fb ktora miałam na pasku skótów a teraz jej tam nie ma .. :-D:-D

mam nadzieje że wytrzymam i sie uwolnie troche :D

Hej laski! Ja tez klepie sobie raporty;-) to mamy prace rozwojowa...
dzis mamy 5. rocznice slubu :szok: nie wiem kiedy ten czas zlecial...niestety dzis nie wyjdziemy, bo nie mamyz kim zostawic owocu naszej milosci;-) ale jutro pojdziemy we trojke gdzies na obiad. Marzy mi sie cos niecodziennego, ale boje sie, ze Maja nie stanie na wysokosci zadania i dym zrobi w restauracji, wiec pozostaniemy pewnie przy naszej ulubionej pubo-restauracji...
ironia wow! Co za radykalny krok!
Felkaa i Madzioolka wrzucajcie indpiracje z pinterest, Maja ma w czw urodziny a ja mam tylko balony w biale grochy i tiul na pompony...plizzzz
Doggi oby sie udalo, bo w tvn24 o Tobie bedzie;-)
marta ale numer Ci Norbert zrobil! Wspolczuje, tez bym wpadla w szalo-histerie

Nudno tu u mnie....

Jestem po lekarzu ;) przyjął mnie dwie godziny wcześniej :D wszystko ok, równo 6 tydzień termin na 20 stycznia podobno ;)

Matko jak gorąco myślałam że umrę po drodze!

Ironia szalona nie masz fejsbuka nie żyjesz ;)

mrsmoon jednak obyło się bez tvn24 na szczęście ;)

reklama
Doggi :-):-):-) ja jestem z 19-go stycznia:-p
moon ja stricte dekoracji nie szukam, bo nie najlepsza w tym jestem, obmyślam czym bym tu dzieciaki zająć, jak się sobą nie będą zajmować;-)
jak na razie mam:
- mapa piracka (zgapię pomysł z linka - wklejałam powyżej), 'skarby' już też wymyśliłam
- balony - zadania
i strasznie mi się podobają piniaty, tylko że raczej takiej dużej nie zrobię i myślę o mniejszych
http://loveandcupcakesblog.com/2012/04/30/make-this-pull-pinata-garland/ - do środka dam konfetti, serpentyki
plany mam zobaczymy jaka będzie praktyka:sorry:

Do góry