reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hej, ja na urlopie od niedzieli ale jest fajnie.
Widzę, że tutaj tematy zlotowe górują a ja mam za daleko :-((((. Szkoda, bo chętnie bym się z Wami zobaczyła....
Madziolka, Moon działajcie a nie myślcie, bo od myślenia to jeszcze w ciążę nikt nie zaszedł ;-)

reklama
Moon..chyba trochę panikujesz za bardzo i za duży czytasz dr google. Stresujesz się szczepieniem Mai, a ona ma już prawie 3 latka więc większość zagrożeń minęła dawno temu...

Doris nie wiem o jakich zagrożeniach piszesz, ale jeśli o możliwość "uszkodzenia" dziecka szczepionką to jest to jak najbardziej możliwe w każdym wieku (w okresie dziecięcym oczywiście, choć potem np.szczepienia przeciwgrypowe też mogą dać nieźle w kość, ale to już nie chodzi o sprawy typu zaburzenia rozwojowe). Więc jak dla mnie obawy moon są jak najbardziej na miejscu.

moon - pytałam o Waszą sprzedaż bo zadzwonili do mnie z agencji, że jest ktoś chętny na oglądanie naszego mieszkania w Pruszkowie;-)Sprawa jednak "zamrożona" póki co, chyba że jest nam gotów zapłacić tyle ile potrzebujemy dostać, a wiem, że nie jest. I w ogóle, jakoś mnie wzięło na wspominki warszawskich klimatów, zwł. że pytali się o mój powrót w pracy (mój wychowawczy kończy się w październiku).

Miłego weekendu:-)

Sorki za literowki ale pisze z telefonu
Andariel nie do konca sie z Toba zgodze bo STATYSTYCZNIE najwiecej zagrozen i uszkodzen neurologicznych poszczepiennych wypada od 3 miesiaca do skonczenia poltora roku przez dziecko. Ja rozumiem ze czasami zdarzaja sie odstepstwa od tego ale to tak jak z wszystkim. Moj kolega majac 31 lat przy obiedzie rodzinnym zadlawil sie pierogiem i zmarl na oczach rodziny. A przeciez prawdopodobienstwo zadlawienia wystepuje u dzieci a nie u doroslych w 99 % przypadkach.
Mi sie jakos nie chce wierzyc aby zdrowej dobrze rozwijajacej sie trzylatce mialo zaszkodzic jedno szczepienie....

Doris biorąc pod uwagę statystyki, w Polsce praktycznie nie mamy NOP-ów, więc specjalnego wrażenia na mnie to nie robi. Oczywiście każdy robi wedle swej woli, ja tylko napisałam, że absolutnie rozumiem rozterki moon.
Asinka - nam to obojętne, skoro i tu i tam się pomieścimy. Ironia chyba nie specjalnie za Librą była wcześniej (standard łazienek), z kolei niektórym dziewczynom nie koniecznie pasowała opcja dodatkowych hałasów wykluczających Zakątek...kolejna ankieta?:confused:
a Ty, asinka, ku której opcji się skłaniasz?

A mnie to szczerze obojętnie. Ale bardziej byłabym za Zakątkiem z racji otoczenia i atrakcji dla dzieci.
A w sumie muszę zadzwonić jeszcze raz do Libry, bo jak gadałam z córką właścicielki, to mówiła że mają na maj jakieś Zielone Szkoły. Z dwojga złego wolę jednonocną imprezę niż stado wrzeszczący szkolniaków...

reklama
Hej ja znowu z księżyca się urywam :-p

A może jest opcja na inna lokalizację??Może Doris by się wybrała jakby było gdzieś bliżej im??Były już poruszane inne lokalizacje?? Pewnie mnie to ominęło;-)Jeśli tak to chowam swoje zdanie do kieszeni ;-)
Mi to w sumie bez róznicy ale fajnie by było każdej z nas dogodzić z lokalizacją tak żeby było nas na zlocie wiecej.Choć wiem ,że to trudne o ile nie czasem nie realnie...

Do góry