reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

To się cieszę, moon:tak:
Co do zachowań - myślę, że każda mogłaby wymienić choć jeden epizod "dziwnego" zachowania swojego dziecka. Są dzieciaki co dają np. wyłącznie soczyste, tj.takie, że jesteś cała obśliniona, buziaki oraz takie, co wolą lekko musnąć policzek. Takie co lubią się obnażać np.przy gościach i takie, co to na nocnik nawet nie pójdą bo "ciocia patrzy" i wiele wiele różnych opcji i wariacji mozna by przytoczyć. Myślę, że nie ma co się spinać przy tym i doszukiwać drugiego dna, naprawdę. Skoro to tymczasowe, nie rozregulowuje grafiku dnia wszystkim w domu itp. Ja bym pytała Maję dlaczego tak robi. Jesli dla niej to oznacza coś na kształt przytulenia, no to cóż, przeczekać chyba, jednocześnie mówiąc, że wolicie przytulac się jak niedźwiadki - w ramionach, nie jak koziołki - bodąc;-)może na misiach czy lalach pokazywać jak się tulą.

reklama
Moon u Nas też tak Tymek czasem robi - goły brzuch do brzucha. U Nas znów szczypanie na wyładowanie emocji i nie potrafię tego ogarnąć.

Co do wyjazdu, to Pani napisała, że na pewno słychać tą muzykę w pokojach, ale mówiła że podczas wesel dzieci śpią tam normalnie w pokojach. Czyli widocznie znośnie.
To co robimy?

ja mysle ze impreza nie bedzie pewnie calonocna u nich a i my przeciez też bawić się bedziemy :) ja bym rezerwowała i najwyzej uruchomimy niańki elektroniczne i kulku ojców na dochodzenie co jakis czas do maluchów :)

co wy na to? :) ja tam moge biegać :-) byle nie po pijaku :-D

Mrsmoon, jak czytam o Majce ( kilka stron wcześniej) to czysty Miesio!!!
Pomimo naszych "nauk"- nadal nie umie być sam, jest mega absorbujący. Ja byłam podobna;) Ciągle potrzebowałam kompana. Może stąd te zachowania ( główka, przytulanie do brzucha), bo Mieszko uwielbia być w kontakcie fiz. ( Przytulać się , gilać, dawać buziaki itp.) i też ma tak że przyciska swój brzuchol do naszych, albo głową się wciska np pod moją pachę:)))

Aestima, glowa pod pache u nas tez sie zdarza;-) i co o tym myslisz Pani psycholozko??? Mam isc gdzies czy poki co obserwowac? Oprocz tych opisanych przeze mnie zachowan nic wiecej sie nie dzieje, nie mamy problemu z brudzeniem sie, nadwrazliwoscia na dzwieki itp

A tak w ogole witam sie! Pochmurno u mnie i leb peka...

reklama
To dziewczyny jaka decyzja z noclegiem?
Chcę usłyszeć większość... Muszę coś odpisać.

Witam się również z bolącą głową. O 5 się obudziłam i musiałam wziąć tabletkę, bo nie zasnęłabym już...

Do góry