reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Zmierzyłam temperaturę, mam 38,5:( Wzięłam apap, pierwsza tabletka w ciąży:( Czuję się okropnie, nie mogę się ruszać, ale przespałam pół dnia i teraz nie zasnę... buuuu..... :(

Trashka zdrówka!
Dagamit na pewno lekarz by zauważył skracającą szyjkę.
Ja siedzę jak na szpilkach, od godziny znowu plamię na brunatno i jestem załamana. Nie jadę na IP bo każą mi wziąć luteinę którą i tak biorę. Krwiak wg usg był mniejszy sporo wiec cholercia nie wiem skąd to obfite plamienie. Do tego bolimnie brzuch jak żadko dotąd i mam twardą macicę. Po prostu wyć się chce. Ale czekam aż przejdzie,bo musi przejść!!!!!

Antar - JA BYM JEDNAK POJECHAŁA NA TWOIM MIEJSCU NA IP!!!!!
Szpital to szpital i na pewno więcej pomogą niż sama zrobisz w domu. Mają silniejsze leki niż luteina.
Daj znać co i jak. Trzymam kciuki!!! Będzie dobrze!!!

Ostatnia edycja:
Dagamit, no mi też mówił ,ze ok. I kochana on zawsze sprawdza szyjkę- nigdy nic o niej nie mówił, ale jak ostatnio spytałam czy móglby sprawdzić bo mam dziwne bóle, to powiedział, że on zawsze sprawdza i trzyma pięknie.
Dagamit, ja nie biorę luteiny, mój lekarz powiedział, że tylko nospę łykać jak będzie b. boleć, ale staram się nie łykać.
A Ciebie też czasem boli na środku czy tylko po bokach??
Antar- Doris ma rację, jedź, lepiej żeby lekarz to skontrolował.

Zmierzyłam temperaturę, mam 38,5:( Wzięłam apap, pierwsza tabletka w ciąży:( Czuję się okropnie, nie mogę się ruszać, ale przespałam pół dnia i teraz nie zasnę... buuuu..... :(
Trashka spróbuj też zbić temperaturę zimnymi okładami na głowę. Ja byłam chora na poczatku ciązy i wtedy lekarz zabronił brać mi jakiekolwiek leki. jeden wieczór miałam wysoka temperaturę ale mąż mi slicznie zbił własnie okładami.
Coś rozkładacie się dziewczyny :( Więcej cytusów i ciepłych czapek!
Antar ja też myślę, że chyba lepiej jechać i dmuchac na zimne. Po co masz się jeszcze bardziej stersować? Wierzę, że wszystko będzie dobrze!

Co do bólu w pachwinach to ja też mam. Czasem silniejsze, czasem słabsze. Za pierwszysm razem myslałam, że moze przegiełam z tempem spaceru z psiakami czy jakieś nienaturalne ruchy wykonywałam, bo u mnie to trochę taki ból jakbym cos ponaciagała albo zakwasy miała. pewnie myslałabym tak do tej pory ;) ale przeczytałam wtedy na forum, ze tak to juz jest w ciąży :) Ten stan ciagle mnie czymś zaskakuje.
Dziewczyny bierzecie nadal kwas foliowy czy już nie?

Ehh dziewczyny, jakiś dziś gorszy dzień mamy... Ale mam nadzieję, że wszystko się unormuje. Przejdą katary, złe samopoczucie, bóle brzucha i inne niepokojące objawy. Musimy być silne, bo mamy dla kogo :)

Ja dziś zaczynam urlop! Czytałam Was na bieżąco od samego początku, ale niewiele się udzielałam. Dalej pracuję w pełnym wymiarze godzin, poza tym to był gorący okres w mojej firmie (bardzo bożonarodzeniową mam pracę ;) i przez to miałam w ciągu ostatnich paru tygodni około 20 dni spędzonych poza domem, ale nareszcie trochę spokoju. Mam nadzieję, że będę mogła częściej coś do Was popisać, bo chociaż zbytnio się nie udzielałam to czuję się z Wami dość mocno związana :)

Setana co do okładów to oprócz głowy bardzo szybko temperaturę zbijesz zimnym okładem na kark.
A co do kwasu foliowego to ja zaczęłam łykać zestaw witamin dla kobiet w ciąży, który zawiera kwas foliowy, chociaż moja położna mówiła, że branie kwasu foliowego po pierwszym trymestrze jest zupełnie niepotrzebne

witam porannie:) juz po snaidaniu i kawie i gotowa zeby dalej kuchnie pucowac.
Antar bidulko, az sie zmartwilam, moze faktycznie lepiej pojechac i sparwdzic o i jak:( myslami jestem z toba:)
w ogole dziwne te bole brzucha macie, nawet w pierwszej ciazy tak nie mialam, ale widocznie to normalne.
zebra moze mi wyslesz troche swojego zbyt wysokiego cisnienia???? pojechalam wczoraj z dominisia na bilans 4-latka, tak sie zle czulam ze poprosilam o zmierzenie cisnienia a tam 90/54. w jednej rece w ogole nie mogla mi zbadac. od razy kawe wytrabilam i wzielam paracetamol bo myslalam ze umre. w ogole mam straszne bole glowy i pytalam lekarza o to i bez problemu moge brac ten paracetamol, zreszta przed ciaza tez strasznie mnie ta glowa meczyla:(
zgodnie z zaleceniami asetimy zalozylam konto na fotosiku, zeby sprawniej zdjecia wgrac. teraz musze cos ładnego wybrac i dodac. faktycznie niektore z was zupelnie inaczej sobie wyobrazalam co nie oznacza, ze brzydsze w rzeczywistoci jestescie hehehhe
Doris trzymam kciuki za twoja dominike:)
zebra a ty chyba masz problemy z oczami a nie ze zmarszczkami heheheh:p;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam, witam z rana :)

Humorek mi dopisuje, chociaż zupełnie nie wiem dlaczego ;)

Traschka, jak noc? Udało Ci się zasnąć? Zbiłaś gorączkę? Nie czuj się źle z tym, że wzięłaś jedną tabletkę apapu, bo dla dziecka z pewnością gorsza jest gorączka niż paracetamol...

Larvunia, synek ma te ataki kaszlu zawsze w nocy, czy pod wieczór? Stosowałaś leki wziewne? Zapytaj kolejnym razem lekarki, czy nie podejrzewa astmy... Trzymam kciuki za wyniki testów!

Doris, Twoja córcia dzisiaj będzie operowana? Ciepło myślę o Niej!

Setana, popieram Twój apel! Cytrusy, czapki i ciepłe skarpety! Ja biorę kwas foliowy z prostej przyczyny sporo mi jeszcze zostało ;) I chociaż lekarze mówią, że na tym etapie to już niewiele daje, przez całą ciążę z Jasiem (chodzi mi o pobyty w szpitalu) podawali mi między innymi kwas foliowy (do samego porodu)...

Antar, jak krwawienie? Ustąpiło? Byłaś na IP?

Marta, chętnie podniosę Ci trochę ciśnienie swoim własnym ;)
Suegrujesz, że nie dość, że jestem pomarszczona to jeszcze ślepa, tak? :)))

Miłego dnia laski!

Do góry